Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A 17 éves lányom csinált egy...

A 17 éves lányom csinált egy füzetet, ami arról szól, mi lesz azután, hogy én meghalok. Kell aggódnom és beszélnem vele? 48/N

Figyelt kérdés
Nem kutakodtam a holmijai között. Bementem hozzá, hogy visszavegyem a töltőmet, és akkor láttam meg az asztalán a csukott füzetet, a borítóján az általa kitalált címmel. Elnézést, de ha a halálomat olvasom, akkor már belenéztem. Olyanokat ír benne, hogy halálom után hova menjen dolgozni, és oda nem veszik fel, akkor további opciók (kb mennyi a fizetés, mennyi az utazási idő, mennyi a munkaidő, mindent részletezett). Mi hol a legolcsóbb, főleg kínait írta. Ha ételrendelésre adja a fejét, akkor írta, honnan, ha saját maga főz, mik a legolcsóbb, de megeszi ételek. Mennyinek kell lennie minimum a fizetésének. Mik a legszükségesebbek, amik itthonra kellenek, és megint csak honnan - pl: shampont dm-ből, tusfürdőt vagy dm vagy kínai. Összeírta, a holmijaim közül mik azok, amiket megéri eladni, mint pl: a Delfin könyv gyűjteményem, amiből csak néhány darab hiányzik, az autóm... És telefonszámokat is felírt, sorrendet, kit kell hívnia halálom esetén, és még sok mást... Valamelyest örülök, hogyha bármi lesz, csak bele kell néznie a füzetbe, ha nagyon szétszórt lenne, mert nem kell hirtelen kitalálnia, csak hát, a hideg futkos ettől a hátamon. Tény, hogy az egészségem lehetne jobb, de attól messze vagyok, hogy ne vegyek tartós tejet. Tervezem megélni az öregkort. Nem is értem, miért, hogyan, honnan jött ez nála. Nem is vagyok öreg! Nem halt meg senki, se rokon, se ismerős, se teknős, se hörcsög. Senki.
2021. jan. 2. 11:57
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:

Soha nem nézett híreket. Már a tévét se fizetjük, mert egyikünk se nézi. Úgy van vele, hogy elég rossz történik a világban, és anélkül is tudja, hogy emberek halnak meg, hogy azt egy nő bemondaná. A tanuláson és az udvarias viselkedésen kívül sose köteleztem semmit gyerekként. Elvárható, hogy tanuljon, az is, hogy köszönjön, amikor belép valahova, de az nem, hogy üljön le és akkor nézze a híreket. Pláne nem ennyi idősen.

Tehát nem tabu téma... csak hozzám nem áll közel a halál. Azt tudtam, hogy ő természetesebben veszi, de a füzet tényleg kiakasztott.

2021. jan. 2. 14:12
 32/42 anonim ***** válasza:
85%

A lányod egy lelkileg erős, intelligens karakán személy aki bármit képes elviselni. Ezzel a magyarázattal már tiszta lett. Semmi baj nincs vele, valószínűleg egy walking dead világban is tudna boldogulni.

Igazán példát vehetne róluk néhány huszonéves elkényesztetett mamahoteles nyápic fiúcska akiknek az a legnagyobb bajuk, hogy anyuci nem a kedvencét főzte ebédre :D

2021. jan. 2. 14:18
 33/42 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nincs ezzel semmi baj. Nekem is volt hasonló, csak én nem írtam füzetbe. Azóta is ha hallok olyan hírt, vagy nézek hasonló filmet, át fut az agyamon, hogy mit tennék ebben a helyzetben. Például ha az egyik szülőm elveszteném, akkor a másikra több figyelmet kell fordítanom és ezt hogyan is tudnám kivitelezni, mit kéne átszerveznem.

Lehet halott valami esetet ami miatt megcsinálta a "mi lesz, ha" füzetet.

Egyébként ezen a mesterien kidolgozott, részletgazdag füzeten jót derültem. Nem hinném, hogy valaha is szervezési problémái lennének az életben.

2021. jan. 2. 15:37
 34/42 anonim ***** válasza:
100%
32. Attól hogy valaki mamahoteles még lehet életképes és gondolkozhat a kérdező lányához hasonlóan éretten. az más kérdés, hogy a szülő nem engedi önállósodni és ez most a legnagyobb közdelme
2021. jan. 2. 15:59
 35/42 anonim ***** válasza:
55%

Ebből így nehéz megállapítani, hogy ez csak egy részletesen kidolgozott B-terv, mert mondjuk valakitől azt hallotta, hogy célszerű felkészülni erre az esetre is, vagy teljesen rá van pörögve a témára.

Én elbeszélgetnék vele csak úgy erről a témáról, hogy gondolt-e rá, hogy mit tenne akkor, ha ez és az történne - pl. veled is valami...

Ekkor kiderülhet, hogyan áll hozzá, akár elmondja, hogy létezik-e ez a füzet, akár nem.

2021. jan. 2. 16:58
 36/42 anonim ***** válasza:
#35-ös vagyok... most olvasom az előző oldalon, hogy már beszéltél vele erről.
2021. jan. 2. 17:00
 37/42 anonim ***** válasza:
48%

Nekem ez kicsit ridegnek tűnik. És én nem tartom egyáltalán tabunak a halált, mást sem.

Mikor nekem eszembe jutott, hogy anyukám meghalhat, pánik fogott el. Soha nem jutott eszembe, hogy akkor hol veszek sampont, wtf?

És miután meghalt, akkor sem érdekelt, hogy mit főzzek, kb zombiként mentem, amerre gondoltam, hogy kell, mikor intéztem az ügyeket.

Nekem pont nem erősnek tűnik. Vagy totál érzelemmentes, vagy annyi stressz van benne, hogy minden apróságot kontrollálni akar. Én utóbbira gondolok. Azt hiszi, hogy ha van valami terve, akkor nem lesz olyan rossz, ha meghalsz? Soha nem értettem az ilyen embereket, akik "köszönöm az együtt töltött időt, ilyen az élet, na megyek kínai kaját venni".

2021. jan. 2. 18:11
 38/42 anonim ***** válasza:
46%
apjával együtt élsz? rokonok vannak? én fenntartom, hogy egyszerűen tervezni próbál, mit fog tenni ha magára marad.
2021. jan. 2. 18:16
 39/42 anonim ***** válasza:
72%
Most nagyon le leszek pontozva, de szerintem ez nagyon tiszteletre méltó. Teljesen igaza van, nem lehet tudni mi fog történni, a halál soha nem kiszámítható. Főleg így, hogy olvastam az előző kommented. Nagyon értelmes, jég hátán is megél típusú lányod van, én büszke lennék rá, hogy ennyire logikusan fel tudja mérni a világot.
2021. jan. 3. 12:42
 40/42 anonim ***** válasza:
25%
Lehet hogy igaz amit mondott, lehet hogy - mondjuk úgy - pszichopata, akinek a szeme sem rebben, ha gyorsan hazudni kell valamit. Ahogy többen is írták, előbb pszichológust kellett volna megkérdezned, most már mindegy, reméljük, igazat mondott.
2021. jan. 3. 14:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!