A 17 éves lányom csinált egy füzetet, ami arról szól, mi lesz azután, hogy én meghalok. Kell aggódnom és beszélnem vele? 48/N
Huh, hát mindenképpen beszélgess vele erről. És mindenképpen aggódj. Mert valami nincs rendben az biztos. Az egyik lehetőség hogy már várja a halálod, ami borzasztó, a másik az hogy nem várja de felkészül rá, ami szintén rossz, mert akkor ugyanúgy van valami baja lelkileg. Ez nagyon nem normális. Sőt az sem baj ha rögtön pszichológussal beszélsz...
Remélem nem lesz bajod...
Nagyon sok gyerek a halált nem olyan szemmel nézi mint a felnőttek.
Multkor is itt kerdezett egy 25 eves srac, az volt a legnagyobb baja hogy a meghalt anyja ruháit neki adhatnà e a bnőjének..
Nem érzik még a sulyàt! Ehhez nem kell szakember.
Nézz pl egy kisgyereket is aki temetesen bujocskázik pl.
A huszonévesek nem érzik még àt ugy a teljes valójában a halál jelentesét sokan "szórakoznak" öngyilkossági gondolatokkal is.
Állj! Mi a baj azzal, ha valaki felkészül a rendkívülibb helyzetekre? Tabu téma és nem illik róla beszélni, de sok minden megtörténhet, sok dologra nem is számítunk. Mások halálára sem számítunk, és nem baj, ha van valami forgatókönyve a rendkívülibb helyzetekre. A biztosítók is felrántják a tabu témákat, és én is gondolhatok arra, hogy ha meghalnék, akkor tudjanak miből eltemetni legalább és más dolgok.
Lehet, a lány fél a váratlan helyzetekről és fel akar készülni, amire csak lehet. Talán nincs olyan ember, barát vagy valaki, aki rendkívüli helyzetben segíteni tudna neki.
Mi az hogy egy huszonéves nem érzi a súlyát? Én már 12 évesen is fel tudtam fogni a súlyát, a jelentését és következményeit. Ez nem kortól függ, egyáltalán nem. Talán még 10 alatt elnézi az ember, de basszus egy 25 évesre ne mondjuk már hogy még túl fiatal ehhez...
Aki ennyi idősen sem empatikus eléggé az inkább egy pszichopata vagy szociopata...
Amiket itt is olvasok abbol látom hogy nem fogjàk fel.
Masnak meg rákos lett a keresztapja meg anyuja stb. Erre a kérdése is arrol szolt hogy mi van most hogy mindenki megbetegszik ujabban.
Olvasgatni kell a csaladi rovatot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!