Miért ilyen érzelmileg kiégettek a magyar 35+-os nők és férfiak?
44# Ezt azért furcsállom, mert van hitelünk, 4 tagú család vagyunk és bőven magyar átlag felett keresünk, mégis max havi 400-450 ezer forintból megtudunk élni kényelmesen egy átlagos hónapban (Pest megyében). Egyszerűen csak nem igazítottuk az életszínvonalunkat a bevételeinkhez és megnézzük mire költünk.
Nyilván nem biztosít túlzottan problémamentes életet gyerekekkel az a nettó 600-as összjövedelem, de számomra mindig megdöbbentő, ha valaki ennyiből szűkölködik. Lehet csak én nézek rossz filmet...
Olyan képzésbe szerintem sem érdemes befektetni, ami nem biztos hogy megtérül hosszútávon. Akár anyagi, akár lelki vonzatában. Pl. hiába tudom, hogy IT területen tök jól lehet keresni és talán még agyam is lenne hozzá, nem érdekel, utálnám csinálni, ezért nem fektetek bele.
Én nagyon jó környezetben nőttem fel, illetve nagyon jó példa volt előttem. Mindig sikerült kipréselni a pénzt mindenre, mégha az áldozatokkal járt is, mert azzal járt. Az én anyukám is tovább képezte magát két gyerek mellett, és a baráti társaságomban is van olyan, aki 40 éves fejjel kezdett új szakmát tanulni, szóval én abszolút nem gondolom, hogy lenne lehetetlen. Inkább csak tehetetlen. Nyilván én sem a mély szegényekre gondolok első sorban, hanem azokra, akik egy kis pénzügyi tudatossággal, nagy áldozatokkal megtehetnék, hogy lépjenek, mégis a sebnyalogatást választják, mert az a könnyebb út.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!