Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nincs kedvem és energiám...

Miért nincs kedvem és energiám dolgozni iskola mellett?

Figyelt kérdés

Apámmal nemrég (kb másfél hónapról beszélünk) elkezdtünk egy saját internetes áruházas katás vállalkozást amit tegnap indítottunk el élesbe. Ő most nyugdíjas, én informatikus egyetemista. Az a baj, hogy már a felkészülési stádiumban se sokat segítettem hozzá, ő csinált majdnem mindent, legalább a 99%-át, konkrétan csak ő foglalkozott vele. Minden este 3-4 órára összekapcsolódtunk Skypeon ahol mint egy egyetemi előadást tartott nekem, amin félig aludtam nagyrészt, vagy mást csináltam a háttérben, hogy ne aludjak be és csak igeneztem órákon át, miközben alig figyeltem, majd feladott mindig házifeladatot nekem, hogy másnapra csináljam meg. Nyilván sose csináltam meg semmit sem, amit kért. MIndig az egyetemre hivatokoztam, hogy leterhel, nembírom a kettőt együtt csinálni, mindig fáradt vagyok, nyűgös, az egyetem kiteszi az egész napom, mert beadandókat írok, zh-kra készülök, konkrétan levegőt venni nincs időm. Aztán a szórakozás is fontos és amint van egy kis szabadidőm az egyetemi cuccok mellett, videójátékozok, mert semmi életkedvem az áruhézzal foglalkozni. Már már idegösszeroppanást kapok, amikor délután kapom a telefonhívást apámtól, hogy akkor itt az ideje valamikor összekapcsolódni skypeon.

Amúgy megérti, hogy egyetem van, stb, de már kezd nagyon kiborulni, hogy ő a napja teljes egészét ezzel tölti ki, én pedig 1 percet sem fordítok rá. Meg hogy ő 70 évesen sokkal fittebb, mint én, mert olyan vagyok, mint egy krónikus fáradtsággal küzködő ember, hogy 0-24 álmos vagyok (ami igaz is sajnos, állva is eltudok aludni bármikor). Már azon gondolkozik, hogy nem hogy 50%-ot nem kapok a bevételből, de konkrétan semmit sem fogok. Kell a pénz, de semmi életkedvem dolgozni egyetem mellett. Miért nincs semmi motivációm ehhez? Hogyan rázzam fel magam?

2020. nov. 29. 16:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Azert, mert egyetem mellett valakinek nincs ideje/ energiaja dolgozni, nem azt jelenti, hogy utana se fog, 9-es :)
2020. nov. 29. 18:16
 12/15 anonim ***** válasza:
96%
Gémerkedni se egyszerűbb, csak az sikerülni szokott az instant dopamináradat miatt. Ha patkány lennél, már rég éhen haltál volna. Szerencsére ember vagy és képes vagy tudatosítani magadban, mi ténylegesen szükséges, és mi az, ami legjobb esetben is ellened dolgozik összességében.
2020. dec. 3. 20:35
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Én pl most hagytam ott a gyakornoki állásomat,mert egyszerűen nem ment egyetem mellett. Ráadásul nem is szerettem,szóval mindig extra fáradt voltam. Kezdett meglátszani a tanuláson is, és a munkahelyi feladatokon is,úgyhogy inkáb felmondtam mielőtt még kirúgnak.

Nagyon nehéz egyszerre tanulni és dolgozni..

2020. dec. 3. 22:24
 14/15 anonim ***** válasza:
84%

Látom, törlik a kérdés duplikált jellegére való utalásról szóló kommenteket.

Jó szórakozást, azonos személyként különféle kreált, kamu-kérdések gyártóinak tevékenysége ezek szerint támogatva van.

2020. dec. 28. 15:25
 15/15 anonim ***** válasza:
84%
14, igen, elég régóta, sajnos. Nyilvánvaló kamukérdések maradhatnak, mert már csak a tömeg fontos, a minőség nem.
2020. dec. 28. 15:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!