Ez már alkoholizmusnak számít ?
Az utóbbi közel egy évben rendszeressé vált nálam a sör ivás... ez napi 4 utána 5 doboznál stagnált, az érzés amikor jó kedvem van, de még pontosan tudok magamról. Őszinte leszek, mindig egyedül, elbújva iszok. Volt már hogy letagadtam hogy csak 1-et ittam, miközben bennem volt vagy 5.
Főleg azért nem lehet nagyon feltűnő, mert ugyanúgy beszélek szinte, normálisan viselkedek, de kell a pár sör hogy jól érezzem magam. Ma viszont szerintem átléptem a határt... hozzanyúltam a vodkához, ami már évek óta csak ott állt. Itthagyták még az egyik szilveszteri buliról.
Valahogy az 5 sör nem adta meg a kívánt jóérzést, így kénytelen voltam inni belőle kicsit... régebben 2 sörtől berúgtam.... most már egyre jobban bírom, és érzem, tudom hogy ez nem jó... van autóm is, sokat küzdöttem a jogosítványért, még soha nem vezettem ittasan és ezt őszintén mondom, de tudom hogy innen már csak egy lépés az is...
Olvastam hogy az alkoholizmus közül a zugivás a legrosszabb, magamra ismertem... de nem akarok az lenni. Régen eszembe se jutott soha hogy igyak, ma már egyre jobban kívánom. Rosszul esik amikor a boltba otthagyok egy csomó pénzt piára, amit költhetnék éppen az autómra vagy kajára hobbira stb...
Van innen visszaút esetleg ? Köszönöm
Bátor dolog, hogy felismerted ezt.
Igen, van kiút ebből a helyzetből, de fontos, hogy lépéseket tegyél most, mielőtt a helyzet súlyosbodna. Az alkoholproblémák kezelése időt és elkötelezettséget igényel, de sok embernek sikerült már, és neked is sikerülhet.
Fontos, hogy először is beismerd magadnak a problémát és másoknak is. Ha van valaki a környezetedben, akiben megbízol, ossz meg vele őszintén, hogy min mész keresztül.
Kérj segítséget akár addiktológustól, vagy keresd meg az AA (Anonim Alkoholisták) csoportjait, amik ingyenesek.
Foglalkozz az alapproblémával, ami kiváltotta azt, amiért elkezdtél inni.
És ne feledd, nem vagy egyedül és nagyon bátor dolog, hogy segítséget kérsz! Nem vagy egyedül!
Kőkemény alkoholizmus, igen, ráadásul zug ivo vagy.
A legnehezebb és legnagyobb lépést, már megtetted, felismerted a problémát, ami miatt le a kalappal előtted.
Ne szégyellj segítséget kérni, hidd el nem te vagy sem az első és nem is az utolsó.
#1:
Istenkém, HAGYD MÁR ezt a cseszett #nemvagyegyedül mantrádat!
Nem, nem fogom hagyni, mert tényleg nincs egyedül. Amikor én próbáltam lejönni a cuccról nagy jó lett volna, ha valaki támogatott volna, és nem lettem volna egyedül. Remélem neked sosem kell ezt átélned.
Van visszaút csak nem könnyű. De ha nem kezded el egyre nehezebb lesz.
Le kell tenni. Valahogy mással kell jól érezni magad. Pótcselekvés vagy bármi.
Az egy filmes klisé meg kamu hogy meg kell ütni a legrosszabb helyzetet, és ott jön majd egy hatalmas akarat és megvilágosodás. Minél elöbb elkezded letenni annál könnyebb folyamat lesz. És nincs olyan hogy "sosincs késő", mert az alkohol mérgezni is tud. Rövid és hosszú távon is. Van az amikor már késő. Most még nem az, de gyorsan telnek az évek. Butul tőle az ember. Máj tönkremegy. Beteg leszel. Stb. Szóval nincs messze az amikor már kb holtan sétálsz miatta.
Próbáld meg hogy egy hétig csak napi 4 sört iszol. Következő héten csak 3-at. Utána csak 2-t. Majd csak 1-et. Utána igyál csak minden másnap. Majd minden harmadnap. És így tovább.
Sz r lesz. Minden függőségről sz r lejönni. De vagy most fáj kicsit. Vagy a jövőben nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!