Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ez már alkoholizmusnak számít ?

Ez már alkoholizmusnak számít ?

Figyelt kérdés

Az utóbbi közel egy évben rendszeressé vált nálam a sör ivás... ez napi 4 utána 5 doboznál stagnált, az érzés amikor jó kedvem van, de még pontosan tudok magamról. Őszinte leszek, mindig egyedül, elbújva iszok. Volt már hogy letagadtam hogy csak 1-et ittam, miközben bennem volt vagy 5.

Főleg azért nem lehet nagyon feltűnő, mert ugyanúgy beszélek szinte, normálisan viselkedek, de kell a pár sör hogy jól érezzem magam. Ma viszont szerintem átléptem a határt... hozzanyúltam a vodkához, ami már évek óta csak ott állt. Itthagyták még az egyik szilveszteri buliról.

Valahogy az 5 sör nem adta meg a kívánt jóérzést, így kénytelen voltam inni belőle kicsit... régebben 2 sörtől berúgtam.... most már egyre jobban bírom, és érzem, tudom hogy ez nem jó... van autóm is, sokat küzdöttem a jogosítványért, még soha nem vezettem ittasan és ezt őszintén mondom, de tudom hogy innen már csak egy lépés az is...

Olvastam hogy az alkoholizmus közül a zugivás a legrosszabb, magamra ismertem... de nem akarok az lenni. Régen eszembe se jutott soha hogy igyak, ma már egyre jobban kívánom. Rosszul esik amikor a boltba otthagyok egy csomó pénzt piára, amit költhetnék éppen az autómra vagy kajára hobbira stb...

Van innen visszaút esetleg ? Köszönöm

jan. 4. 01:22
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd abba.
jan. 4. 13:53
 12/12 anonim ***** válasza:

Leírtad, hogy "kell [...], hogy jól érezzem magam".

Amint megold valamit, amint jó valamire, főleg ha már "kell", máris helyben vagyunk, Vénusz légycsapója zárul apró légytested körül. Egyetlen értelmes tanács létezik: rohanj onnan, vissza se nézz!

Hiányozni fog az érzés? Igen. A biztos kínhalál közeledte? Na az talán nem annyira. Néhány nap után élesedik a tudatod, visszajón az intellektusod alapjáratra, és el tudsz kezdeni egyre egyszerűbb dolgoknak is öszintén örülni. Most még elérkezettnek tűnik az idő erre a jóféle újjászületésre. Az időhúzás csak nehezíteni fogja a szabadulást, azt persze nem tudni, mennyire, csak azt, hogy túlságosan.

tegnapelőtt 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!