Elítéled és rosszat kívánsz a maszkelleneseknek?
Felveszem a maszkot, mert fel kell. Nem paráztam rá a vírusra, pedig volt covidis ismerősöm, sőt volt aki meg is halt. Naponta maszkot cserélek, gyakrabban kezetmosok, de ugyanúgy eljárok boltba, edzeni, találkozok a barátaimmal. Jövő héten egy ottalvós társasjáték estét is fogunk tartani pár haverral.
Mindent meg lehet oldani.
Moziba nem megyek, pedig szeretek járni, meg szeretünk a párommal bújva filmet nézni, itthon hiába alszunk egy ágyban, ott meg 2 ülésnyire kell ülni...
Nem gyülölkodom, de elítélem.
Hónapokig jartam intenzív osztályokra be a gyerekemhez. Kötelező volt a maszk, a beöltözés, a fertőtlenítés az ott ápolt gyerekek élete múlhatott és volt akié múlt is egy egyszerű hétköznapi fertőzésen is. Ha egy látogató nem vett maszkot vagy köpenyt/lábára nejlont, akkor úgy kipenderítették vagy volt, hogy egymásra is rászóltunk finoman hogyyan kell helyesen, hogy mossa a kezét etc. Egészségesen lehetett csak bemenni és mégis ekkora "felhajtas" volt. Igen veszélyesebb volt a benti kórházi MRSA lehetősége, de mégis.
Most nem kell szkafanderben mászkálni és úgy bemosakodni mint egy sebésznek ahhoz, hogy felszalhassak egy buszra vagy bemenjek egy zsönléért a pékségbe, csak egy maszkot az orromra számra felhúzni. Ezért nem értem másoknak mi ebben a nehéz és miért nem fáj annak a lehetősége, hogy mert ezt elmulasztja vagy szándékosan nem teszi másokat észrevétlenül oda juttathat, ahol a vilagon a legrosszabb lenni pittyegő, sípoló gépek, drótok, csövek, automata infúziós pumpák, naponta szurkalt vénák, levett vér, nulla látogato, besípoló és olyankor hirtelen futkosó személyzet uralja a nap 24 órájat. Vagyis uralná, de van amikor csak a halál beálltát tudják megállapítani. Mindegy ki mit gondol egyébként a maszkról, ha szabály szabály, be kell tartani. Jó egészséget!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!