Velem van a baj, vagy mást is kirázza a hideg a kutya-cica mániás lányoktól?
Egy ideje a közösségi médiában arra figyelek fel, hogy egyre több lány vesz maga mellé kiscicát, kiskutyát. Kb. minden második lány profilján látok kutyás, cicás pózolós képeket Instán vagy Tinderen, stb. Ezzel nem is lenne semmi probléma, de a legtöbben ezt lakásban teszik. És ha már lakásban van az a kutya/cica, onnantól teljesen természetes hogy együtt fekszenek az ágyban, puszilgatják őket stb.
Én szeretem az állatokat...tényleg! Nagyon szívesen tartanék, kutyát, macskát ha kertes házam lenne. De engem attól kiráz a hideg hogy egy lakásban bent legyen a kutya vagy a macska, ráadásul az ágyban is hempereghessen bármikor.
Persze mindenki azt csinál amit akar, nem is ezzel van a gond, lehet akkor én vagyok begyepesedett régimódi, de nem egyszer előfordult már hogy emiatt nem ismerkedtem egy adott lánnyal, mikor megláttam hogy ott pózol lefekvés előtt a kutyával az ágyban. És tudom egy kutyásnak-cicásnak mit jelent a házi kedvence, nyilván nem mondana le róla emiatt a kedvemért. Így inkább kihagyom az ismerkedést ezekkel a lányokkal. De lehet hogy velem van a baj. Vagy más is szokott ilyenekkel foglalkozni? 29/F
50-es válaszolónak:
Az hogy vannak amolyan nomád, vagy nomádabb életformát kedvelő emberek is akik jurtáznak mondjuk stb. az más kérdés, nyilván számukra teljesen mást jelent az állat, mint anno a hongfoglalás idején például, ott tényleg egybeforrt állat és ember kapcsolata, mert elengedhetetlen volt a létezésük és fenntartásuk.
De azóta más világot élünk, és a lovas példát is csak azért hoztam fel, mert nyilván rengeteg ember szereti a lovakat, ahogy a kutyákat, macskákat is. És nyilván a panelbe nem fogsz tudni felvinni egy lovat a lakásba, és hát ezért marad a kutyus vagy a macska klasszikus háziállatnak. De ez nem zárja ki hogy valaki lóval szeretne mondjuk aludni, csak hát nyilván mivel nem ez a természetes, hanem az, hogy a lovak az istállóban vannak, ez sokkal elfogadottabb, mint az hogy a kutyának vagy a macskának nem a lakásban van a helye elsősorban. Pedig mi háziasíttuk őket emberek, a kutyák-macskák sem a panelbe "születtek" anno hogy ilyen hülye képzavarral éljek, na de érthető azt hiszem mire gondolok. :)
Én most is amellett vagyok, hogy a helyes képlet az, hogy család (emberek) + család mellett az állatok (akiket szeretünk, gondoskodunk róluk).
Ha már családtagként kezelünk egy állatot, akkor az valóban az ember szerepét is átveheti. Megértem hogy vannak olyan segítő állatok, pl.: vakoknak akiknek elengedhetetlen hogy kutyával éljenek egy háztarásban.
De ha mindenki úgy gondolkodik, hogy hát kell a francnak társ (aki ember) meg párkapcsolat, mert sose fog úgy szeretni mint a kiskutyám, kismacskám, akkor végképp rossz irányba megy a világ.
Én abban hiszek, hogy keressük, szeressük egymást mi emberek, és ha mi harmóniában élünk, akkor együtt!! közösen!! őszintén fogunk szeretni és gondoskodni egy állatról, házikedvencről is.
53-as vagyok, érdemes a lelki dolgok mögé menni. Miért érzed úgy, hogy egy házikedvenccel fel kéne venned versenyt? Miért érzed úgy, hogy eleve nem tudnád bele felvenni a versenyt, és ezért kerülöd az olyan lányokkal való ismerkedést, akiknek a házikedvencük a mindenük?
Nekem az jön le ebből, hogy te arra vágysz, hogy a párod boldogságforrása elsősorban és egyedül te legyél, és ne oszoljon meg a figyelme. Ez a fajta kisajátítás egy párkapcsolatban nem egészséges. Van, akik azt nem "engedik", hogy a párjuk az ellenkező nem tagjaival barátkozzanak, hogy a családjukkal tartsák a kapcsolatot, hogy barátjaik legyenek... Gyakori ez, és előbb-utóbb megmérgezi a kapcsolatot. Dolgozz magadon, mert ez a fajta féltékenység, a másik kisajátítása nem egészséges!
Mivel én is macska mániás vagyok, nem zavarna.
A kutya mánia igen. Utálom a kutyákat, soha nem engedném be őket a házba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!