Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy higgadjak le gyorsan?

Hogy higgadjak le gyorsan?

Figyelt kérdés
Általánosságban véve nagyon nyugodt ember vagyok, legtöbbször csak kicsit gurulok be, akkor meg nem is adom látszatját, segít, ha kiírom magamból, beszélek róla valakivel, vagy csak kicsit csinálok valami mást (rajzolok, festek, edzek, ilyesmik). Eddigi életem legstresszesebb éveiben is félévente legfeljebb egyszer kaptam fel jobban a vizet, tehát mondhatjuk, hogy elég sokáig bírom. Viszont ha egyszer bedühödök, na ott elszabadul a pokol. Kontrollálhatatlanná válok, repül, törik, ami csak a kezem ügyébe akad. Nincs az az Isten, hogy bárki lenyugtasson olyankor. Ezt nagyon nem szeretem magamban. Igaz, se embernek, se semmilyen élőlénynek nem ártanék olyankor sem, csakis a tárgyak vannak veszélyben, de ez akkor sincs így rendben. Tudtok valami megoldást ajánlani? Az ilyen alap dolgok, mint a lassú légzés, az "elszámolok tízig", meg hasonlók nem válnak be. Se az fentebb említett dolgok. Gondolkoztam rajta, hogy beszereznék egy boxzsákot, hogy legyen mit ütni, de aztán rájöttem, hogy itthon nem is férne el helyszűke miatt, másrészt meg engem ilyenkor leginkább az nyugtat le, ahogy látom a tárgyakat széttörni, tönkremenni. Pszichológus szintén nem opció, több mint tizenötnél jártam már, és egyik se tudott működőképes megoldást javasolni, ráadásul hihetetlenül unszimpatikussá is váltak, még ha mindegyikhez úgy is álltam hozzá, hogy "na, ő mostmár biztosan fog tudni segíteni". Más is van/volt hasonlóképpen? Mi az, ami segít ilyenkor?

2020. aug. 23. 20:19
 1/8 anonim ***** válasza:
50%
Nekem a válás segített csak.
2020. aug. 23. 20:30
 2/8 anonim ***** válasza:

Én is hasonló helyzetben vagyok. Csak én nem mindig tárgyakon vezetem le, hanem néha embereken is, amikor már valaki nagyon belém köt. Nagyon sok pszichológiai könyvet olvastam a dühkezelésről, hogyan rejtsem el az érzelmeimet

Szerencsére ezektől nekem javult, így nem fajult még odáig semmi se, hogy valakit megütöttem volna. Sőt, jobb is lett, mert szinte teljesen kontrollálom az érzelmeimet, de néha még így is van, hogy eláraszt a düh és az agresszió és nem tudom visszafogni

2020. aug. 23. 20:32
 3/8 anonim ***** válasza:
Ilyen típusú férfi mellettem kezes báránnyá vált.Évek hosszú sora alatt egyetlen egyszer láttam toppantani a lábával, és egyetlen egyszer nem emelte meg a hangját velem.
2020. aug. 23. 20:58
 4/8 anonim ***** válasza:
3+ Én vele egyszer igen.
2020. aug. 23. 21:04
 5/8 anonim ***** válasza:
*Én vele egyszer igen a hangomat, azt is telefonon.
2020. aug. 23. 21:05
 6/8 A kérdező kommentje:

#1 Nekem nincs feleségem, tehát nincs kitől elválni. Ha tovább megyünk: jelenleg épp barátnőm sincs.

2# Köszönöm, ilyen könyveket nem próbáltam még, a közeljövőben szerencsét próbálok majd velük. Esetleg van olyan, amit/amiket kimondottan ajánlanál?

3# Na jó, de ez rajtam hogyan segít? Találjak magamnak egy ilyen nőt? Miről lehet megismerni titeket? :D

2020. aug. 23. 22:29
 7/8 anonim ***** válasza:

6 Keresd az igazságot, békességet, harmóniát, nyugalmat és megtalálod.

Kerüld a dobzódást, a hamisságot, hazugságot-szerető embereket+ a színjátszó embereket.Törekedj az egyenességre és önmagad jobbítására. Ez olyan képletesen mint egy háztakarítás. Ami szemetet találsz magadba, azt kidobod, helyére igaz dolgokat teszel.

3-as voltam.

2020. aug. 23. 22:33
 8/8 anonim ***** válasza:
Szokáscsere.
2020. aug. 25. 11:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!