Miért nem szeretik annyian a millenialokat? (Y generáció)
Tegnap olvasgattam a témában, mivel érdekelnek a generációs elméletek, és történetesen éppen a fent említett korosztályról szerettem volna több mindent megtudni. A sok hasznos cikk között azonban felbukkant egy olyan is, hogy "Miért utálják az emberek a millenialokat?". Soha nem hallottam még erről a jelenségről, így rákerestem a neten erre, és tömkelegével jelentek meg cikkek, bejegyzések, fórumok arról, hogy miért nem kedvelik ezt az adott nemzedéket. Amin a leginkább meglepődtem, az az, hogy legtöbbször az Y és a Z generáció ellentétét hangsúlyozzák ki bennük, viszont egy dologban mindegyik egyetértett: a Boomerek után ők a legutáltabb generáció...
Személy szerint nekem nincsen különösebb bajom velük, ugyanolyan emberek, mint te meg én, szimplán csak más időszakban születtek. Főként ezt a "hatalmas" ellentétet nem értem a saját korosztályom és az ő generációjuk között, amit külön kihangsúlyoznak a cikkírók, szerintem nincs akkora különbség a gondolkodásmódunkban, politikai beállítottságunkban, életszemléletünkben, mint ahogy azt igyekeznek lefesteni egy-egy ilyen írásban. A legjobb pedig az az, mikor egy (jogosan) megsértődött fiatal felnőtt elkezdi szidni a Z generáció tagjait, csak azért, mert TikTok-on (!) van pár retardált egyén (akik miatt nekem is ég a pofám, te jó ég... nyilván nem ők a többség, ezt tapasztalatból mondom, azonban tipikusan ők azok, akik imádják osztani az észt minden lehetséges közösségi médiás felületen...), akik ok nélkül szapulják őket.
Tehát a kérdésem a következő: miért terjedt el az a nézet, hogy az Y generáció utálatos, illetve általában miért minket, Z generációsokat hoznak kapcsolatba ezzel az alaptalan állítással?
Előre is köszönöm az értelmes, kultúrált válaszokat mindenkitől!
17/L
"h én 23 évesen rühellem a 30-45 korosztályt akik vagy sznobok v elcseszték az életüket. Vagy alkesz v kiégett a sok bulitól mind és későn állapodnak meg"
Hát,te is olyan vagy,mint egy boomer,aki a semmire szüli a gyereket?
Én meg azokat rühellem,akik szülik a kölköt a semmire,utána meg veszik fel a CSOK-ot mások kontójára,akiknek még többet kell dolgozni a lakhatásért.
Ezek a 21.századi agyatlan boomerek.
"Én csak egészségesebbnek tartom hogy a gyerekem amit párom nagyon szeretne és én is olyan 27 körül addigra anyagilag is megállunk nem egy albérletben mert a bulira jobban kell a pénz.."
Magyarán felveszed a CSOK-ot,és abból menőzöl,amit az adófizetők dobtak össze:D
Közben lenézed azokat,akik megalapozzák az életüket önerőből.
Az idősebb generáció utálja a fiatalabbat,a fiatal pedig az idősebbet. Az első azt felejti el, hogy ő sem idős fejjel jött a világra, ill. a második pedig, hogy ő is lesz "öreg", persze, ha megéri.
Ez mindig így volt és így lesz.
X, y nem volt még neomarxisták maszlaggal téli, mint az incel, a gender pronounce, a blm, soros Gyuri a müzlimbe szart, migráncsozás (mind2 oldalról)...
X, y tudást akart, amit nehezen kapott meg, élni akart, amiért küzd, nem nyafogott, hogy 23 évesen vége az életének.
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!