Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményed a nagyimról?

Mi a véleményed a nagyimról?

Figyelt kérdés

Nagyim 65 éves...

Olyanokat mond: Jaj, a Józsiék de utolsók, koldusok, ne hogy beszélj fogalkozz velük..

Óó a Timi de jó helyre férjhez ment, de szép házuk van de gazdagok, nem csoda ha fenthordja az orrát, méltóságos urak, "unanok"

Akkor pl: " Jajj a Máté de okos gyerek, értelmes, diplomája van, méltóságos ember az a szép háza, de gyönyörű házuk van mindenük, de urak, de gazdagok, "unanok"

"óó az Imreék de utolsók, eszi őket a pondré meg az a rossz házuk , hogy élnek azok"

Szóval nekem ez olyan fura , én minden emberrel szoba állok, mindenkihez barátságos vagyok, aki nem bánt ense bántom én csak azt nézem hogy ember legyen az ember normális ember. Miez amiket a nagyi beszél? Miket allapitasz meg belőle?

ma 11:59
 1/2 anonim ***** válasza:
A nagymamád lány vagy fiatalabb korában valószínűleg nem a középosztálybeli emberek közé tartozott. A nyelvhasználatából (ha hitelesen írtad le) úgy tűnik cseléd, bejárónő vagy hasonló lehetett aki uraságok vagy polgári családok szolgálatában állhatott. Ez nem feltétlenül rosszat jelent, mert akkoriban kevés gazdag emberre sok szolgasorsú ember jutott és általános volt országszerte, hogy sokan dolgoztak ilyen munkakörben, vagya a mezőgazdaságban napszámosként. Bár utóbbi esetben valószínüleg így beszéélne: "Hogy a rossz nyavaja törje ki azokat a Tótékat, még a gané is ott dagad a portájuk előtt..."
ma 12:19
 2/2 anonim ***** válasza:
Ennyi infó birtokában nem lehet alapos véleményt mondani, mégis van pár megszólalása a nagyidnak, amitől nem lett túl szimpatikus.
ma 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!