Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményed azokról az...

Mi a véleményed azokról az emberekről, akiknek nincs szüksége annyi segítségre az életben, mint egy átlag embernek?

Figyelt kérdés

- nincs szükségük pszichológusra, maguk is el tudják rendezni önmagukban a lelki dolgokat.

- nincs szükségük tanárra: autodidakta módon elsajátítanak egy nyelvet és le is vizsgáznak belőle

- nem feltétlenül van szükségük társaságra, elvannak magban is.

ma 05:40
A kérdező szavazást indított:
Rendben vannak.
Nem szimpatikusak, mert különcök.
22 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
50%

Nagyjából ilyen vagyok. Azért mondjuk tanárral könnyebb tanulni, és társaságban jobb lenni, de mindkettő megy egyedül is.

Szerintem ez rendben van így, nem látom mi előnyöm lenne belőle ha mindig másokra támaszkodnék.

ma 06:15
 2/9 anonim ***** válasza:
79%
Én is ilyen vagyok. Mi ilyen önálló típusok vagyunk, és ez szerintem jó.
ma 07:18
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezek szerintem nem veleszületett, inkább tanult dolgok.
ma 07:21
 4/9 anonim ***** válasza:
49%

Magyarországon nincs nagy hagyománya a pszichológusoknak, mint nyugaton. Attól még, hogy valaki magától feldoloz egy nagy lelki problémát, az még egyáltalán nem biztos, hogy ezt megfelelően tette meg! Nem véletlenül van annyi frusztrált ember.

Csakhát a 20-30000 óradíjak, és a heti min 1x foglalkozás, eléggé megterhelő tud lenni egy család számára. Emiatt ez ki szokott maradni. Tényleges eredményhez sokszor évekig kell járni, probléma súlyosságától függően.

A magántanárhoz járás az esetek túlnyomó többségében a gyereke lustasága miatt van. Rossz körülmények között nőttem fel, 2 mérnök diplomám van, de 1x sem voltam magán tanárnál. Nem azért mert nem lett volna rá szükségem, hanem azért, mert nem volt miből kifizetni. Manapság már történelemből is magán tanárhoz járnak..., vicc...!

A megoldása pedig egyszerű, le kell ülni, agyalni rajta! Lehet 2-3x annyi ideig tart, de aki magától érti meg, a meg nem értett problémát az biztosan nem fogja elfelejteni és alkalmazni is tudja. Van amit csak meg kell tanulni, ahhoz nem kell magántanár!

Ez a társaság dolog meg egyén függő.

ma 07:24
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ennyiből szinte semmire.

Bármelyik pont lehet reális, elfogadható, teljesen érthető és baromság is. Ez teljesen személyiség, élethelyzet stb. függvénye

ma 07:41
 6/9 kis kolbász válasza:
56%
Ha lenne szükségem segítségre, akkor se fogadnám el soha senkitől. Mindig is magam oldottam meg a problémáim, nem akarok ezzel terhelni senkit.
ma 08:14
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Elég nagy baj, ha valaki a másodikat választja.

Egyébként ez nem ennyire fekete-fehér.

ma 08:22
 8/9 anonim ***** válasza:
77%

A 4# jót írt.

Amúgy ha megfigyelted volna, Kérdező, ma ez a trendi, de igazából meg is van a nagyon negatív következménye:):).

ma 08:43
 9/9 anonim ***** válasza:
Az emebreknek nem azért vannak barátaik, mert segítségre szorulnak, hanem mert jó érzés közösségben lenni. Aki ezt egyáltalán nem igényli, az nem ügyes és önálló, hanem autista.
ma 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!