Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményed azokról az...

Mi a véleményed azokról az emberekről, akik magukat teszik első helyre, és a másokhoz való viszonyukat az határozza meg, hogy tudnak-e profitálni abból a kapcsolatból, ha pedig úgy látják, hogy nem, akkor dobják a másikat, mondván: "nincs hasznomra"?

Figyelt kérdés
ma 13:22
A kérdező szavazást indított:
Elítélem őket.
Igazuk van.
18 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Részben igazuk van. Fontos hogy legyen profit, de ugyanannyit nekik is bele kell tenniük a másikkal való kapcsolatba, mint amennyit elvárnak. Ha ez egyoldalú, akkor az már nem korrekt.
ma 13:28
 2/10 A kérdező kommentje:

Úgy értem a kérdést, hogy beleteszik a kapcsolatba ők is a magukét, de az is csak az érdek miatt van. Amolyan üzleti viszonynak tekintenek egy kapcsolatot. Ők segítenek, de elvárják, hogy te is segíts nekik.

ma 13:30
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem ítélem el különösebben az érdekembereket, de nem is tudnék bízni bennük soha.

Az emberi kapcsolatoknak jóval több árnyalata van annál, mint hogy valaki vagy hasznos nekünk, vagy pedig felesleges teher.

ma 13:41
 4/10 anonim ***** válasza:
62%
Haszonelvű érdekemberek, inkább lenézem az ilyet.
ma 13:53
 5/10 anonim ***** válasza:
Üzleti kapcsolatnak ez a lényege. Kapcsolati tőke meg pláne nagyon felértékelődött manapság, akkor tudsz elérni valamit, ha van ismerősöd azon a területen. Barátságban meg nem is lehet üzleti érdek, ha nem ugyanabban utaztok. Amire gondolsz, azok nem barátságok, hanem olyan ismeretségek, amelyek direkt ebből a célból jöttek létre.
ma 14:05
 6/10 anonim ***** válasza:
Ezeknek all a világ. Nem ezek sirnam szakitas utan hanem akiket kihasznaltak levettek.
ma 14:11
 7/10 anonim ***** válasza:
*sírnak
ma 14:11
 8/10 anonim ***** válasza:
Sokkal jobban tudnak érvényesülni a világban, mint aki nem ilyen habitusú. Hamarabb elérik a céljaikat, hamarabb valósulnak meg az álmaik. Sikeresebbek az élet majd' minden területén. Viszont nekem a hideg futkos a hátamon ettől a mentalitástól és az ilyen emberektől. Egyetlen ilyen embert ismerek összesen, egy negyvenes férfit, aki csak és kizárólag mindenkit a saját hasznossági szempontjából ítél meg, kategorizál, hogy ki az aki hasznára válhat és ki az aki nem, és őszintén szólva felfordul a gyomrom a gondolkodásmódjától és a viselkedésétől. Különösen irritáló, főleg, ha a közelemben van. A hideg is kiráz minden szavától. Viszont rendkívül sikeres ember. (Vagyis pontosabban: rendkívül sikeres érdekember.) De az anyagi fejlődését, gyarapodását, az életszínvonalát semmiképpen sem szeretném magamnak, ha ennek az lenne az ára, hogy csak így érhetném el, ahogyan ő. Gyakorlatilag tárgyként kezelve mindenkit, az ismerőseit, barátait és még a legközelebbi családtagjait is. Nekem ilyen áron nem kellene. (Meg amúgy sem vágyom ilyesmire. Luxusra, jólétre, gazdagságra. Én szeretem az egyszerű, hétköznapi, kiegyensúlyozott életemet.) Kíváncsi leszek, majd hányan lesznek körülötte, ha esetleg majd ő kerül bajba, vagy ha megöregszik és magára marad. Lesz-e majd vele/mellette valaki az utolsó óráiban? Nem tudom. (Remélem igen! Annak ellenére, hogy a stílusától, életszemléletétől, felfogásától kiráz a hideg és fényévekre áll tőlem ez a látásmód, gondolkodás, viselkedés.)
ma 14:30
 9/10 anonim ***** válasza:

Ők csinálják jól. A kapcsolati tőkéjüket át tudják forgatni pénzbe, pénzzel pedig mindent meg lehet oldani.

"Kíváncsi leszek, majd hányan lesznek körülötte, ha esetleg majd ő kerül bajba, vagy ha megöregszik és magára marad. Lesz-e majd vele/mellette valaki az utolsó óráiban?"

Ha van pénz, lesz hely az idősotthonban vagy lesz otthoni ápoló. Ha nincs, a család sem biztos, hogy fogja bírni papa vagy mama 24 órás felügyeletét. Nézz csak szét az oldalon: nem ritka az olyan sztori, hogy az addig még hellyel-közzel önellátó nagyszülő egyik pillanatról a másikra teljesen lerokkan és mindenki tördeli a kezét, hogy az állami otthonban több éves a várólista, a magánotthonba több millió vagy egy ingatlan lenne a beugró, a házigondozóra nincs pénz, a gyerekei dolgoznak, nem tudnak napi 24 órában vele lenni... Akkor aztán hiába volt jó ember, hiába szereti a családja, nem lesz megoldás. De ha van félretéve elég pénze ilyen célokra, akármennyire is érdekember volt, kulturált körülmények közé fog kerülni.

ma 15:41
 10/10 anonim ***** válasza:

Mindenki azért van valakivel valamilyen kapcsolatban, mert érdeke fűződik hozzá.

Vagy anyagi/üzleti, vagy érzelmi szinten.

Pl Minek legyek párkapcsolatban egy férfival nőknént, ha nincs belőle hasznom? Ha ő nem szeret engem, nem törődik velem, nem tesz boldoggá, akkor minek? Semmi értelme nem lenne.

Az üzleti/anyagi érdek meg szintén egyértelmű, ha épp olyan jellegű viszonyról van szó.

ma 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!