Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Általában miért szokták...

Általában miért szokták elítélni azt, aki csak a pénzért szerez diplomát?

Figyelt kérdés

Engem sokan elítéltek emiatt.

Mikor kérdezték, miért mentél egyetemre?Mindig azt mondtam, mert jól akarok keresni, meg kényelmes munkát akarok.

Mindig megrökönyödést, szemforgatást tapasztaltam.Nem értették.

Alapvetően mérnöki,pénzügyi meg egy gazdaságinformatikai diplomám van.Direkt úgy alakítottam ki a profilomat,hogy letudjam fedni azokat a területeket, amikkel magas fizetést lehet elérni.

Sohasem átlagosan akartam keresni,hanem felette.

Mindhárom képzésen volt szívatás, meg olyan dolgok, amiket a hátam közepére nem kívántam.

Egyszerűen, bevettem a lesz_rom tablettát és megtanultam, megcsináltam, mert motiváltak a munkaerőpiaci lehetőségek.

febr. 2. 10:34
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem szokták. Mindenki végső soron a megélhetésért csinálja. Aki nem szerez, az kezdi el féltékenységben szidni azt akinek van.
febr. 2. 10:37
 2/16 anonim ***** válasza:
75%
Valószínűleg azért, mert sokan úgy gondolják, hogy az jó dolog, hogy sok pénzt keresel, de az már nem, ha olyan munkakörben, amit a hátad közepére se kívánsz, netán egyenesen utálsz, és sajálnák, ha tíz év múlva egy kiégett, folyton ideges vagy épp szorongó, netán a sok feszültségtől agresszív ember lennél. Mert az ember nagyon sok időt tölt a munkahelyén, és akár tetszik, akár nem, rányomja a bélyegét a mindennapjainkra, hogy érezzük magunkat az adott munkakörben.
febr. 2. 10:39
 3/16 Katona Dius ***** válasza:
69%
Valszeg irígység. Mármint mindenki pénzből él, pénzért dolgozik. Csak sokan beleülnek a langyosba és nem tesznek meg többet azért, hogy jobban keressenek, inkább elélnek egy színvonalon, vágynak a jobbra, de annyira nem, hogy tegyenek is érte. Ezért inkább szidják azt, akinek van annyi akaratereje, hogy előre lépjen.
 4/16 A kérdező kommentje:

1#

Egyetértek.Lehet itt ideologizálni meg magasztosan tudásszomjról előadni, de akik egyetemre járnak, főleg műszaki,gazdasági, informatikai képzésre, többségüket a bérek motiválják.

5/16 A kérdező kommentje:

2.

A munkahelyre nem üdülni járok be.Fontos,hogy ne utálják teljesen, amit csinálunk, de nem kell szeretni sem.

Szabadidőmben foglalkozok olyan dolgokkal, amiket szeretek.

febr. 2. 10:43
 6/16 Katona Dius ***** válasza:
40%
2-es, azt egy szóval sem mondta, hogy ne szeretné ezeket a szakokat. Vagy hogy egyenesen utálná. Én is olyan szakmát tanultam, amit nem "szerettem" de nem is utáltam. Az évek alatt megszerettem nagyon, már el sem tudnám képzelni magam más területen főállásban.
febr. 2. 10:43
 7/16 anonim ***** válasza:
febr. 2. 10:46
 8/16 anonim ***** válasza:
80%
Ha csak a pénz miatt mész oda, és utálod azt, amit tanulsz, akkor nem leszel benne sikeres.
febr. 2. 10:51
 9/16 KataCoach ***** válasza:
27%

Mert amint látod, most is itt kell ilyeneket kérdezned. Nincs normális emberi kapcsolatod. Nem tudsz beszélgetni, bizonygatnod kell. Magányos vagy, hiába a jó kereset, meg a kényelem. Akik ezt hajszolják, azokban sajnos nem túl sok az érzelmi intelligencia.

Mit fognak melléd temetni? A diplomáidat? A javakat? A pénzedet?

Ha neked megfelel, hogy a sírodnál ennyi lesz a reakció, hogy "milyen kár érte, pedig három diplomája volt", akkor rendben van. De miért érzed úgy, hogy bizonygatnod kell? Miért gondolod, hogy ítélkezik, aki nem érti? Vagy kivetítesz, mert valójában te magad ítéled el magad. Mert másod sincs. Csak diploma. Meg pénz.

Munkaerőpiac. Ez a szó valami mély negatív töltettel és borzongással van tele.

febr. 2. 10:56
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Én nyelvszakos bölcsész voltam, sokunknál ez a képzés a végén legtöbbször az én időben egy tanári diplomával zárult, és a tanárok sosem voltak túlfizetve.. Ennek ellenére a mai eszemmel ugyanígy csinálnék mindent ha most lennék 18 éves, imádtam a képzést, a csoporttársakat, a külföldi ösztöndíjakat.. Tény, én is átképeztem magam már levelezőn piacképes képzésekkel, szóval hasonlóan voltam mint te, többet akartam.. Meg azért egy nyelvszakos diploma sem egy rossz kezdet.., de én mindenképp amondó vagyok, hogy azt érdemes először tanulni, ami az embernek a legközelebb áll a szívéhez.
febr. 2. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!