Miért nem szeretik annyian a millenialokat? (Y generáció)
Tegnap olvasgattam a témában, mivel érdekelnek a generációs elméletek, és történetesen éppen a fent említett korosztályról szerettem volna több mindent megtudni. A sok hasznos cikk között azonban felbukkant egy olyan is, hogy "Miért utálják az emberek a millenialokat?". Soha nem hallottam még erről a jelenségről, így rákerestem a neten erre, és tömkelegével jelentek meg cikkek, bejegyzések, fórumok arról, hogy miért nem kedvelik ezt az adott nemzedéket. Amin a leginkább meglepődtem, az az, hogy legtöbbször az Y és a Z generáció ellentétét hangsúlyozzák ki bennük, viszont egy dologban mindegyik egyetértett: a Boomerek után ők a legutáltabb generáció...
Személy szerint nekem nincsen különösebb bajom velük, ugyanolyan emberek, mint te meg én, szimplán csak más időszakban születtek. Főként ezt a "hatalmas" ellentétet nem értem a saját korosztályom és az ő generációjuk között, amit külön kihangsúlyoznak a cikkírók, szerintem nincs akkora különbség a gondolkodásmódunkban, politikai beállítottságunkban, életszemléletünkben, mint ahogy azt igyekeznek lefesteni egy-egy ilyen írásban. A legjobb pedig az az, mikor egy (jogosan) megsértődött fiatal felnőtt elkezdi szidni a Z generáció tagjait, csak azért, mert TikTok-on (!) van pár retardált egyén (akik miatt nekem is ég a pofám, te jó ég... nyilván nem ők a többség, ezt tapasztalatból mondom, azonban tipikusan ők azok, akik imádják osztani az észt minden lehetséges közösségi médiás felületen...), akik ok nélkül szapulják őket.
Tehát a kérdésem a következő: miért terjedt el az a nézet, hogy az Y generáció utálatos, illetve általában miért minket, Z generációsokat hoznak kapcsolatba ezzel az alaptalan állítással?
Előre is köszönöm az értelmes, kultúrált válaszokat mindenkitől!
17/L
Millennial vagyok, pont pár hete volt sok cikk, hogy az utánunk levők nem szeretnek minket. Volt pár érdekes dolog, hogy nem tetszik nekik a Harry Potter imádatunk meg hogy sokszor GIF-el reagálunk üzenetben.
Ez van. :D
Uh én 23 évesen rühellem a 30-45 korosztályt akik vagy sznobok v elcseszték az életüket. Vagy alkesz v kiégett a sok bulitól mind és későn állapodnak meg s mire jön a gyerek már a nagyszülők is kezdenek eltünni a gyerek életéből és a szülők is 60 évesek lesznek mire a gyerek 30
Aztán a tinik akik 35-nek néznek ki 3 gyerek után ha lányok és sós ropinak ha fiúk
Igen, a mi életünkben volt egy válság, amivel szembe néztünk. Az ingatlanok ára megfizethetetlen volt, ezért későn vállaltunk gyereket, a, iskolai rendszer ész nélkül és logikus következtetés nélkül varialták át a tanulmányaink alatt, így abban sem volt semmi biztos. A tanárok rajtunk éltek ki a frusztrációikat, senkinek nem szolhattunk, cserébe n volt elérhető infó, amiből tanuljunk. Egy halom bizonytalanság mellett kellett felnőni.
Ha 15 évvel fiatalabb lennék, máris olyan lehetőségeim lennének, amikkel az elmúlt 15 évben minden évben sznevednem kellett és most megkapnám ingyen.
Ezért engen te utálsz.
Érdekes :)
Nem tudom miért sértődtél meg. Kaptál értelmes választ. Ezek a generációkat leíró dolgok sokszor durván általánosítanak, és alapvetően ugyanazokat a dolgokat csűrik-csavarják újra és újra. Ha olvastál pár cikket a témában, akkor gyakorlatilag olvastál mindent.
Vagy a személyes vélemény a probléma? Mert akkor sajnos a személyes tapasztalataimat kellene meghazudtolnom (gyakornokokat és fiatal munkavállalókat is menedzselek már évek óta, tehát van egy rálátásom, tapasztalatom hogyan változnak a fiatalabb generációk, anyám meg tanárnő több évtizedes tapasztalattal a háta mögött, ő is ugyanezt tudja megerősíteni)
Én is átéltem pont 9-es voltam amikor lement 16-ra a tankötelezettség. Pont megszűnt a 0.-os nyelvépzés.
Általánosban ugyan úgy kaptam a körmöst a verést mert a gazdasági helyzet osegroncsá tett mindenkit hiába budapest. Ha anyádék nem pénzesek a tanárok is ugy bánnak veled. Pláne ha még rosszabb körülmények között élsz.
Pls kinéztek a sulibol hogy 15 évesen engedéllyel mentem diákmunkára v nem tudjuk kifizetni a számlákat :'D közben a 92-es bátyám jol bulizott.
Én 97 ő 92 igen lassan harminc de én többet kapartam az életben míg ez bulizott meg piált. Addig meglett az érettségim 4-5-re de végig buktatni akartak a tanárok mert szerencsétlen rosszéletű vagyok aki örült ha tudott aludni. De aztán jaj hát nem hittem volna h igy teljesited. Anyátokat...
Valahogy a felfogásuk nem tetszik a 30-45 körülieknek. Ugyan úgy átestem a sok vackon de van munkám van sporolt pénzem de nem utszgatok nem piálok inkább komolysbb dolgok előtt állok (házfelujítás szülői segitség nélkül...)
Míg az akorosztály még mindig ilyen csélcsap elkallódott bulizós kiégett eladósodott későn szült de már elváltak egyvelege. Vagy nem ajarnak gyereket csak kutyát-macskát mert az nembfelelősség mint egy gyerek akiből embert kell nevelni.
Aztán ha igen negszülik 40 évesen és a gyerek mire 20 lesz se nagy szülők se emlékek anyu apu meg már 70 mire elkezdik a saját életüket.
Bocs nekem nem jön be.
24/N
16-os azért majd olvasd vissza ezt pár év múlva, még juthatsz ilyen sorsra te is, elég magas a ló.
Amúgy meglepő tényleg milyen utálat van, de ez megdöbbentő, hogy mennyire durva általánosítások vannak.. most a másik oldal kezdje el, hogy a mai tinik meg tátikáznak mindenféle szarsagra, meg mindegyik jutuber akar lenni? Nem kezdem ezt el, mert egyszerűen nem igaz ez minden tinire. Nagyon nem konstruktív ez a dolog...
Mivel a rokonságomban is látom
Keresztanyám 45 párja 52 gyerekek 1-2,5 évesek
Nahyszülők betegesek már. Ők meg fáradtak. Van pénzük és a lakás is rendelkezésre állt. 10-15 év alatt ugyan úgy rendelkeztek pénzzel... És most döbbentek rá hogy nem fognak 60-70 évesen hegyet mászni a gyerekeikkel... Lehet nem is látják már az unokáikat mire lesznek...
Én csak egészségesebbnek tartom hogy a gyerekem amit párom nagyon szeretne és én is olyan 27 körül addigra anyagilag is megállunk nem egy albérletben mert a bulira jobban kell a pénz...nagyszülő is része lesz az életének. Megélhetem az unokáimat. Ha már akarunk utódokat ne csonka családi körbe. Pláne hogy az én korosztályom 90%-ban elvált szülők gyerekei.
Bocs
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!