Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy a legtöbb...

Miért van az, hogy a legtöbb ember szerint a nyilvános szoptatás normális dolog? És mi a baj velem, hogy én nem gondolom normálisnak?

Figyelt kérdés
Persze, tudom, a babáknak muszáj enni, ha megéheznek. De nem tudok egyetérteni azzal, hogy akkor dobjuk ki a mellünket bárhol is vagyunk és szoptassuk meg a picit. Ezt sokan teljesen elfogadják, nekem nem megy. Én úgy gondolom, az ilyen eseteket el kell kerülni, és el is lehet, persze csak ha akarják. Ha pedig mégse elkerülhetetlen, akkor is meg kellene oldani diszkréten. Szerintem. Biztos velem van a gond, hogy ez a véleményem, de nem tehetek róla.
2020. jún. 25. 19:40
1 2 3 4 5 6 7
 1/62 A kérdező kommentje:
Például ha anyuci csak a boltba ugrik le akkor előtte etesse meg a picit, ha hosszabb útra megy akkor pedig cumiban vigye a tejet.
2020. jún. 25. 19:41
 2/62 anonim ***** válasza:
79%
Veled értek egyet. Az esetek 99 %-ában megoldható a diszkrét elvonulás, ami jót tesz az anyának és a babának is. Szervezés és akarat kérdése és persze kevesebb feltűnési viszketegség.
2020. jún. 25. 19:42
 3/62 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem sem normális dolog.
2020. jún. 25. 19:43
 4/62 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem sem ok a dolog. Van gyerekem. Nem sokat ültünk itthon amíg pici volt. De valahogy mindig meg tudtam oldani hogy sem az utcán, sem másoknál, sem boltban, játszótéren, parkban, sehol nem kellett szoptatni. Ha várható volt, hogy útközben éhezik meg, üvegben vittem a tejet, és abból kapott enni.

Én amugy azt sem értem, hogy régen ez magától értetődő volt, most pedig annyiszor gyujtopont ez a téma.

2020. jún. 25. 19:46
 5/62 anonim ***** válasza:
73%

Miert van az, hogy nem lehet ugy csinalni, hogy van nyilvanos szoptatas, de senki sem dobja ki a mellet es tolja a pofankba?

Merthogy lehet igy is. Ahhoz persze kulturalt fogadtatas is kell, kicsit felrenezni.

Szoptatos anyak tudnanak ugy feloltozni, hogy egy direkt szoptatos fehernemure olyan felsot vesznek, amit ha felrehajtanak, tud szopni a baba es mi tudjuk, mi tortenik, de nem latunk semmit.

Az a baj, mikor az egyik veglet kepviseloit a masik oldal ugyanolyan vegletesen provokalo, hergelo kampanyokkal csak felboszit.

Ebben a temaban lattam ilyet. Ellenkezo hatast ert el.

2020. jún. 25. 19:49
 6/62 A kérdező kommentje:

Igen, pont erről beszéltem, hogy meg kell oldani diszkréten.

2020. jún. 25. 19:50
 7/62 anonim ***** válasza:
49%

Ördögi kör: jelenleg tabu a nyilvános szoptatás, a női mell meg első sorban férfi játékszer ugye, ahhoz pedig hogy ez megvaltozzon, az kéne hogy a nők nyilvánosan szoptassanak addig amíg ez egy megszokott látvány nem lesz, de ez nem fog megtortenni addig amíg a szoptatás tabu.

Voltak idők, amikor a női mell nem volt intimebb mint a férfi mell, de a női boka az erotika csúcsa volt. Ha visszamesz az időben csupán párszáz évet, láthatnád, hogy a nők hezitalas nélkül etetik a gyereküket, de akinek kilatszik a bokája, az egy céda, és csak figyelmet akar.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy abban amit érzel, abban nincs semmi ösztönösség, pusztán tanult előítélet, amit ki akarsz vetíteni másokra, és el akarod érni hogy ezek a nők úgy rendezzék az életüket, hogy az ne ütközzön az agyadba vésett normával.

Az, hogy ez mennyire jogos, vitatandó, viszont nem árt a mélyére ásni annak, hogy honnan erednek ezek a normák, és hogy szükséges-e ragaszkodni ezekhez.

2020. jún. 25. 19:54
 8/62 anonim ***** válasza:
41%

Miért zavar ennyire a női mell látványa?

Igaza van az egyik hozzászólónak, hogy a te fejedben élnek sztereotípiák a női mellről. Állatok is szoptatják a kicsinyeiket, rájuk is megvetéssel nézel?

2020. jún. 25. 19:59
 9/62 A kérdező kommentje:
Nem a női mell zavar, egyszerűen illetlenségnek tartom, hogy valaki így, minden diszkréció nélkül szoptassa a gyerekét mások előtt. Az állatokat meg nem kéne belekeverni kedves kilences, mert semmi köze az állatvilágnak ehhez a kérdéshez :) Nem volt túl okos a hozzászólásod.
2020. jún. 25. 20:05
 10/62 anonim ***** válasza:
27%

Ittam szavaid

2020. jún. 25. 20:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!