Miért van az, hogy a legtöbb ember szerint a nyilvános szoptatás normális dolog? És mi a baj velem, hogy én nem gondolom normálisnak?
Szerintem sem ok a dolog. Van gyerekem. Nem sokat ültünk itthon amíg pici volt. De valahogy mindig meg tudtam oldani hogy sem az utcán, sem másoknál, sem boltban, játszótéren, parkban, sehol nem kellett szoptatni. Ha várható volt, hogy útközben éhezik meg, üvegben vittem a tejet, és abból kapott enni.
Én amugy azt sem értem, hogy régen ez magától értetődő volt, most pedig annyiszor gyujtopont ez a téma.
Miert van az, hogy nem lehet ugy csinalni, hogy van nyilvanos szoptatas, de senki sem dobja ki a mellet es tolja a pofankba?
Merthogy lehet igy is. Ahhoz persze kulturalt fogadtatas is kell, kicsit felrenezni.
Szoptatos anyak tudnanak ugy feloltozni, hogy egy direkt szoptatos fehernemure olyan felsot vesznek, amit ha felrehajtanak, tud szopni a baba es mi tudjuk, mi tortenik, de nem latunk semmit.
Az a baj, mikor az egyik veglet kepviseloit a masik oldal ugyanolyan vegletesen provokalo, hergelo kampanyokkal csak felboszit.
Ebben a temaban lattam ilyet. Ellenkezo hatast ert el.
Igen, pont erről beszéltem, hogy meg kell oldani diszkréten.
Ördögi kör: jelenleg tabu a nyilvános szoptatás, a női mell meg első sorban férfi játékszer ugye, ahhoz pedig hogy ez megvaltozzon, az kéne hogy a nők nyilvánosan szoptassanak addig amíg ez egy megszokott látvány nem lesz, de ez nem fog megtortenni addig amíg a szoptatás tabu.
Voltak idők, amikor a női mell nem volt intimebb mint a férfi mell, de a női boka az erotika csúcsa volt. Ha visszamesz az időben csupán párszáz évet, láthatnád, hogy a nők hezitalas nélkül etetik a gyereküket, de akinek kilatszik a bokája, az egy céda, és csak figyelmet akar.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy abban amit érzel, abban nincs semmi ösztönösség, pusztán tanult előítélet, amit ki akarsz vetíteni másokra, és el akarod érni hogy ezek a nők úgy rendezzék az életüket, hogy az ne ütközzön az agyadba vésett normával.
Az, hogy ez mennyire jogos, vitatandó, viszont nem árt a mélyére ásni annak, hogy honnan erednek ezek a normák, és hogy szükséges-e ragaszkodni ezekhez.
Miért zavar ennyire a női mell látványa?
Igaza van az egyik hozzászólónak, hogy a te fejedben élnek sztereotípiák a női mellről. Állatok is szoptatják a kicsinyeiket, rájuk is megvetéssel nézel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!