Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A most már csak volt barátnőmn...

A most már csak volt barátnőmnek fontosabbak az állatai, mint én.(?)

Figyelt kérdés

Közel három éve voltunk együtt. Van két közepes testű kutyája és egy macskája, akik a megismerkedésünk előtt is már rég megvoltak neki, a macska csak két éve van, utcán találta még kiscicaként. Eljött nálunk az összeköltözés téma, ő pedig szentül gondolta, hogy állatokkal együtt keresünk lakást (mindketten szülői házban lakunk, ő négy emeletesben, én kertesben). Egyből leszögeztem neki, hogy biztos nem fogok velük lakni. Nincs bajom az állatokkal, de max a macskával élnék együtt, két kutyával biztos nem. Azt aláírom, hogy munka mellett is tökéletesen látja el a kutyáit és mindig amikor náluk voltam, tisztaság uralkodott, mert úgy gondolja, ő akart kutyát, az ő felelőssége a takarítás + a szülei is dolgoznak, és az ő idejébe belefér az a napi harminc perc-egy óra. Ennek ellenére, én mégsem akarok kutyákkal élni. Egyszer volt kutyánk, még kiskoromban, elég is volt, pedig csak a kertben volt. Ő teljesen kikelt magából és kijelentette, hogy kutyákkal ismertem meg, tudtam, hogy a "csomag" része. Mondtam neki, vagy az állatok, vagy én. Rögtön rávágta, hogy ilyen gondolkodással nincs kétsége, hogy az állatai. Aztán elment, azóta csak volt barátnőm.

Most komolyan, ennyire normális, hogy a kutyáit választja helyettem? Miért fontosabbak neki az állatok, mint a kapcsolata?

2020. máj. 27. 22:00
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
93%
Normális. Én is kib. sztalak volna. Szerinted az életének egy részét ki lehet dobni? Tudtad, hogy vannak állatai. Addig, hogy bírtad?
2020. máj. 27. 22:06
 2/33 anonim ***** válasza:
91%
Egy picit önző vagy már nem azért mondom. Nyilván a kutyáival nőtt fel , lehet valamikor ők voltak a legjobb barátai. És az , hogy ultimátumot adtál neki na az hányinger. Le lehet pontozni, de ez azért genya tőled , főleg , hogy most őt okolod érte. Egy picit gáz vagy , nem gondolod?
2020. máj. 27. 22:09
 3/33 anonim ***** válasza:
94%
Igen, teljesen normális.
2020. máj. 27. 22:10
 4/33 anonim ***** válasza:
95%
Igen, én is ugyanígy döntöttem volna. Ez alap
2020. máj. 27. 22:11
 5/33 savanyújóska ***** válasza:
43%
Mert nem a kutyái fontosabbak neki, hanem saját maga. Nem a kutyák és teközötted választott (legalábbis az ő szemszögéből), hanem aközött, hogy úgy éljen, ahogy szeretne és közötted, ami azért fontos különbség. Az sajnálatos, hogy ezt nem sikerült hamarabb tisztázni, hogy ez mindkettőtök számára sarkalatos pont, és nem is szeretnék itt tetszelegni a nagy megoldó szerepében, mert nem hiszem, hogy az én feladatom lenne, de azt te is elismerted, hogy egyébként semmi bajod nem volt a két kutyával, se azzal, ahogy ők éltek, csak egyszerűen neked a kutya no-go, ami valljuk be, így viszonylag nehezen védhető álláspont.
2020. máj. 27. 22:13
 6/33 anonim ***** válasza:
90%
Tekints erre úgy mint egy életstílusra. Kiderült, hogy nagyon nem egyeztek. Én is szakítottam volna, mert "kutya nélkül lehet élni, de nem érdemes".
2020. máj. 27. 22:15
 7/33 anonim ***** válasza:
73%
Szánalmas vagy.
2020. máj. 27. 22:17
 8/33 anonim ***** válasza:
77%

Nem a kutya a lényeg, hanem az, hogy választás elé állítottad, azaz kényszeríteni akartad arra, hogy ne azt csinálja amit szeret.

Ez bizony bántalmazás és csak súlyosabb lett volna, ha enged neked. Amúgy is mi a frászt csinált volna a kutyákkal, ha nem engedted volna oda?

Keress magadnak hasonló beállítottságú partnert. Van még hova fejlődnöd.

2020. máj. 27. 22:20
 9/33 anonim ***** válasza:
75%

Ezt elpacsaltad kishaver! Gondolom nem olvastad a kisherceg cimu konyvet ... abban mondta a roka:

– Az idő, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá a rózsádat.

– Az idő, amit a rózsámra vesztegettem… – ismételte a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse.

– Az emberek elfelejtették ezt az igazságot – mondta a róka. – Neked azonban nem szabad elfelejtened. Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél. Felelős vagy a rózsádért…

(ha erted, hogy mit akartam ezzel mondani)

Lany helyeben soha szoba sem allnek mar veled.

2020. máj. 27. 22:22
 10/33 A kérdező kommentje:
Mert miért vagyok szánalmas? Nem a kutyákért dolgoztam volna, ha összeköltözünk, nem hozzájuk akartam hazamenni, és pláne nem tőlük szeretnék gyereket. A barátnőmet szeretem, a kutyáihoz semmi nem fűz. Nem sokszor voltam a kutyáival, csak amikor náluk voltam, de az se sokszor történt. Akkor se voltak szimpatikusak. Állítása szerint mindenkivel barátságosak, mindenkit nyalnak-falnak, én meg mintha közellenség lennék, és amikor odahajoltam a barátnőm arcához, akkor is sokszor furakodott minimum egyikük közénk az orrával. Ezt elviselni egy lakásban, biztos nem. Alapból, a kutyák soha nem szerettek, a néhai kutyám is, mindenkit imádott, én közömbös voltam neki, pedig én etettem, mégis jobban szerette anyámat.
2020. máj. 27. 22:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!