Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi baja lehet a barátnőmnek?

Mi baja lehet a barátnőmnek?

Figyelt kérdés

Például régen nagyon jó úszó volt, versenyeken is részt vett. Az utóbbi években viszont nem hajlandó úszni menni, legalábbis a szó szoros értelmében nem akar úszni. A gondolattól is panikba jön, azt mondja egyszerűen nem hajlandó víz alá menni.

Aztán például ha az autóban nem kattan ki egyből a biztonsági öv, rögtön elkezd zihálni, kétségbeesni, ideges lesz, az egész mellkasa vörös lesz.

Vagy ha bemegyünk valamilyen áruházba, ahol éppen sokan vannak, hallgatag lesz, mikor kérdezem tőle mi a baj, azt mondja nem kap levegőt rendesen, vagy hogy nincs levegő.

Vagy például van egy ajtó nálunk, ami néha beragad és nem nyílik ki egyből, olyankor teljesen bepánikol, kapkodja a levegőt, volt, hogy el is sírta magát, annyira felhúzta saját magát.

És hiába tudja már jól például azt, hogy az öv néha beragad, a mai napig nem tud kétségbeesés nélkül kiszállni az autóból, egyszer kétszer, ha nagyon rákészül, konkrétan mély levegőket vesz elotte/közben és sikerül magát azzal a technikával kikötni, amit mutattam neki.

De a többi újra és ujra megismétlődik, és lehetne egyszerű hiszti is, de eszebe sincs szerintem ilyenkor felhívni magára a figyelmet, ilyenkor csak annyit mond mikor már vége, hogy hagyjam békén, vagy arra, hogy mi volt baj, semmi....

Gondoltam a klausztrofóbiára is, de például a liftekkel semmi baja, kivéve azokkal, amikben még nem volt, de szerintem ezzel mindenki így van, nem? Meg mondjuk annyi, hogy egyedul idegennel nem hajlandó liftbe szállni, de szerintem valahol azért ez is érthető.

Mi baja lehet? Hogy segíthetnék neki? Köszönöm a válaszokat

2018. szept. 30. 22:08
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy érte valami trauma, pl majdnem megfulladt? Kérdezz rá szerintem.
2018. szept. 30. 22:21
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a leirt tunetek alapjan vki a vizben probalta megeroszakolni es lenyomkodni a viz ala. vagy tobben ugyanezt. 100 %-ig biztos vagyok ebben a leirt viselkedes alapjan.

N

2018. okt. 1. 01:47
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezek szerintem pánikbetegségre is utalhatnak....
2018. okt. 1. 09:02
 4/7 anonim ***** válasza:
Próbáltál már erről beszélni vele ? Ha nem sztem próbáld meg. Ha nem is mondja el egyből de el fogja mondani a sokadik próbálkozásod után. Ha nem enged; akkor esetleg hozd szóba a pszichológuat vagy terápiát. Remélem minden rendben lesz ! Kitartást!
2018. okt. 1. 10:54
 5/7 anonim válasza:
100%

A leírtak szerint azonnal segítségre van szüksége!

Kezdjel vele komojaban elbeszélgetni hogy mi okozza észt vele, mijen trauma érte ami véget észt kivátototta belőle

Ez egy kezdődő kausztrofóbia és pánik zavar. Ha nemsegít rajta az hogy megbeszélt veled a gondjait akkor forduljatok szakemberhez azért könnyebben tudja kezelni ezeket a traumákat és szépen lassan fél is tudja majd dolgozni

2018. okt. 1. 13:17
 6/7 A kérdező kommentje:

Beszeltünk már róla, azt mondta csak kialakult. De például filmet sem tud nézni, ha valaki be van zárva, vagy fulladozik, elkezdi kapkodni a levegőt, és addig nem is hajlandó a tvt nézni, amíg ez van.

Teljesen megbízunk egymásban, nemcsak a szerelmem, hanem a legjobb barátom is, ugyanez fordítva is így van. Zűrös volt a gyerekkora, arról sokat beszelünk, de fuldoklás soha nem említett.

Nem tart az egész sokáig, amint ,,kiszabadul" megnyugszik, egy kis ideig még ingerült, és aztán mintha nem történt volna semmi.

Tehát szerintetek pszichológushoz kéne, hogy menjünk? Egyébként egy életvidám és végtelenül pozitív lány

2018. okt. 1. 17:36
 7/7 anonim ***** válasza:
Ezt pszichológus nélkül biztosan nem fogja tudni átvészelni. Történt vele valami, ami miatt kiszolgáltatott helyzetben összeomlik. Rá kellene jönni, mi okozza ezt a hatalmas félelmet benne.
2018. okt. 1. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!