Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A takarítónőt miért tartják...

A takarítónőt miért tartják sznobizmusnak? Illetve, miért vannak rossz véleménnyel azokról a nőkről, akik igényt tartanak takarítóra?

Figyelt kérdés

Nálunk van takarító.A mai világban, ahol a nők többsége is teljes munkaidőben dolgozik és a család egy családi házban lakik, ott szerintem nagy segítség.

A férjemmel két évet éltünk kint Németországban.Ő mérnök, a cége küldte ki kiküldetésre.

Németországban a takarító egy teljesen általános dolog és nem számít sznobnak vagy "úri huncutságnak".

Az ötlet is Németországból származik,hogy keressünk egy takarítónőt.

Sokáig egy garzonban laktunk, ott tényleg nem kellett.Viszont, most, hogy családi házban lakunk, plusz még várandós is vagyok, szükség van rá.

Az alap dolgokat, mint a mosogatógépbe pakolás, ilyeneket megcsinálom.A takarítónő csak a nem mindennapi rutin munkákat csinálja, mint az ablakpucolás,mosás, vasalás, portörlés...stb

Ha lesznek gyerekek, akkor főleg nagy szükség lesz rá.

Én nem szeretem a házimunkát.

Amíg dolgoztam, mindig sokáig bent voltam, néha este is a laptopot bújtam.A férjem dettó ilyen, neki sem nagyon lenne ideje besegíteni, mert hát én anyaságin vagyok, valakinek pénzt is kell keresnie.

Én inkább szeretek utazgatni, képezni magamat.

A házimunka, takarítás egy olyan dolog, amit minimalizálni akarom az életemben.

Vannak a környezetemben, akik megszólnak emitt,hogy micsoda sznobizmus, meg "semmirevaló" nő, aki nem akar takarítani.

2020. márc. 23. 17:37
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__testveri..

Kérdező, mindenhol vannak ilyen megmondó emberek, lásd ezt a kérdést pl. Kisasszony még be is pofázott miatta, mintha sok köze volna hozzá...

2020. márc. 23. 20:11
 12/35 anonim ***** válasza:
100%

Ha utàlnék takarítani, fogadnánk, bár nem szívesen engednèk be idegent, max ismerőst.

Megcsinálom, számomra kikapcsolódás. Nem ítélem el azt, akihez jár, egyre többen veszik igénybe.

2020. márc. 23. 20:50
 13/35 anonim ***** válasza:

Oh mekkora úrilányok vagyunk... Nem szeretjük a házimunkát, utazni szeret a nagyságos asszony és mereszteni a pi"csáját. Az ilyenek nevelnek majd elkényeztetett sznob kölyköket.

Azt ne mondd hogy leesne a gyűrű az ujjadról ha megpucolnál egy ablakot. A gyermekeid majd jó példát fonak látni.

Soha életemben nem gondoltam olyasmire, hogy valaki más takarítson az én otthonomban. Semmilyen luxust nem vontam meg magamtól egész életemben, a pénz sosem okozott gondot. De hogy még arra sem legyek képes hogy kitakarítsak? Minden esetre csak gratulálni tudok...

2020. júl. 13. 07:57
 14/35 anonim ***** válasza:

13: te vagy a "savanyú a szőlő" tipikus esete!

Nem voltál képes felfogni, hogy nem arról szól a dolog, hogy valakinek leesne a gyűrű az ujjáról!

Hanem arról, hogy

1) másnak munkalehetőséget kínál (aki amúgy segélyen nyűglődne, mert nincs szakképzettsége

2) miért csináljon valaki "nemszeretem" munkát, amikor az arra fordított idő alatt háromszor annyit is megkereshet olyan munkával, amit ráadásul szeret...????

2020. júl. 13. 11:33
 15/35 anonim ***** válasza:

Jaj de megértő vagy 14-es. Szóval tiszta hazafias kötelességből tart takarítónőt, mert annyira aggódik idegenek megélhetésén. És ráadásul nem is csinál nemszeretem munkát. Tényleg, jó hogy mondod. Én is utálom felszedni a kutyaszart az udvarról, nem baj, holnap alkalmazok erre a célra valakit

Na ne áltass! Sem magadat, sem a kérdezőt!

2020. júl. 13. 11:45
 16/35 anonim ***** válasza:

Szenvedj, és szedd a kutyaszart! :-DDDDD

Figyu, ha (másodállásban) elmegyek tolmácsolni, óránként 10e ft-ot keresek. Szerinted nekem megéri suvickolni otthon, amit 1500-ért óránként megcsinál egy abszolút megbízható, és alaposan dolgozó takarítónő...???

2020. júl. 13. 11:57
 17/35 anonim ***** válasza:

Nem. Egyrészt beengedsz egy idegent az otthonodba (aki egyáltalán nem megbízható ez ilyen mese, meg az is, hogy alapos, mert rendszerint csak orrbavágják és húzzák az időt hogy menjen az óraszám) Másrészt ugyanazt meg tudnád csinálni, és akkor a gyermekeid nem azt látnák, hogy mindenki a cselédjük. Nem lennének tespedt, elkénysztetett kis lusta arisztokraták.

Dédnagyszüleimnek voltak cselédjeik (takarítottak, mostak, főztek, földet műveltek, állatokat gondozták) a vége az lett, hogy mindíg egy kristálypohárral kevesebb lett, az ékszerek száma is folyton akadt és megtermelt zöldségek, gyümölcsök bevétele is valahogy nem egyezett a könyveléssel.

És bár megengedhetném magamnak, hogy 365 napból legalább 250-et csak tespedjek, megmaradtam embernek

2020. júl. 13. 12:21
 18/35 anonim ***** válasza:
Na, jön a proli indoklás.....
2020. júl. 13. 12:29
 19/35 anonim ***** válasza:
Amúgy 17-es elég durván általánosítasz, és a szegényeket megbélyegzed lopással...
2020. júl. 13. 12:29
 20/35 anonim ***** válasza:

18. Miféle proli indoklás? Te talán az arisztokraták felső 10 000-ének a legúribb gyöngyszeme vagy?

19. Nem általánosítok, tapasztalatból beszélek és nem ma jöttem le a falvédőről. Egy szegényt sem nézek le, engem sem aranybölcsőben ringattak. Semmi bajom a szegényekkel.

De azzal annál inkább, hogy mit képes megtenni egy ember: nagyszüleim (nyugodjanak) nem tudták magukat ellátni, szüleim és én rengeteget dolgoztunk ezért egy nénit fogadtunk fel, hogy éjjel-nappal ügyeljen rájuk. A mi ételünket ette, a mi italunkat itta, a mi ágyunkban aludt. Mi minden délután, én volt hogy éjjel is ott voltam, s amikor nem volt dolog idő, egész nap. Mégis tűnt el minden élelmiszer, naponta kellett kenyeret venni, mert valami csoda folytán felszívódott. Ez nem volt elég. A ruhák is kezdtek elszállingózni, aztután a pelenkák is (a néni testvére ugyanis ágybanfekvő beteg volt, s ez olcsóbb megoldás mint megvenni a pelenkát). Amikorra rájöttünk, hogy a fia minden reggel 7-kor "meglátogatja az anyját" hogy elvigyen ezt azt, már az értéktárgyakból is kezdett eltűnni.

Tehát az ember adja az egyik ujját, már kell az egész keze. S pedig jól meg is volt fizetve az öregasszony.

De egy szó mint száz: ameddig én megtudok csinálni valakit, biztos nem adom más kezéba

2020. júl. 13. 13:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!