Vannak köztetek hasonló emberek?
A matematikai-logikai intelligenciám magas (a Mensa tesztje szerint 135 fölötti), rendkívül könnyen tanulok olyasmiket, amik érdekelnek és amiket elsősorban megérteni kell, nem csak bemagolni. Gimiben a legjobb tanulók között voltam, plusz még versenyeket is nyertem, mindezt úgy, hogy az órákon odafigyeltem, de amúgy végig leszartam az egészet, otthon egy percet se tanultam a négy év alatt. Jó, az érettségire egy kicsit igen. :D
Szóval a képességeim alapján simán lehetnék vagyonokat kereső informatikus, nagymenő ügyvéd vagy hatalmas tudású professzor, és ezt nemcsak én mondom, hanem a volt tanáraim is hasonló véleménnyel vannak rólam.
És itt jön a DE! Én vagyok a világ (egyik) legöntörvényűbb és leglustább embere. Sokat olvasok például, emiatt az átlagnál műveltebb vagyok (bár a saját elvárásaimtól még nagyon messze tartok ilyen téren), de szinte soha nem azt, amit az egyetemi tanulmányaimhoz kellene, hanem amihez épp akkor kedvem van. Beadandót van, hogy késve adok be, vállalva, hogy rosszabb jegyet kapok rá, csak mert nem tudom rávenni magam, hogy időben elkészítsem, mert épp "nincs kedvem hozzá".
Magányos is vagyok, egy igazi barátom van, meg 3-4 haverom, mert a szociális kapcsolatok terén ugyanilyen öntörvényű vagyok, nem beszélgetek olyasmiről, ami nem is érdekel, "csak hogy barátkozzak", és bizonyos témákkal kapcsolatban elég erős véleményem van, ami sokaknak nem tetszhet (ebben kicsit Puzsérra hasonlítok, akit amúgy a leginkább tisztelek és kedvelek a magyar közéleti figurák közül).
A kérdésem az lenne, hogy van-e ilyen ember köztetek (vagy ismertek-e ilyet), és ha igen, ti mivel foglalkoztok, mik a terveitek a jövőre nézve, hol és hogyan találtatok barátokat satöbbi?
2-es vagyok:
Nem értem mi a problémája a válaszolóknak, a kérdező leírta az erényeit meg a hibáit is egyaránt, meg abban az illúzióban sem él, hogy ő lenne a társadalom következő Elon Muskja, így egyáltalán nem nagyképű, de még ha az is lenne, nem tudom mi köze van annak az eredeti kérdéséhez. Nem a személyiségéről kért véleményt idegenektől, akikhez semmi köze nincs és nem is lesz.
Kérdező:
Jelenleg nem suliban vagyok, ennek ellenére tanulok, hogy majd egyetemre/fősulira mehessek. A grafika érdekel, de még rengeteget kell fejlődnöm ahhoz, hogy egyáltalán felvegyenek, a munkavállalást ebben meg még elképzelni sem merem, szóval ezzel kapcsolatban most nem vagyok lusta és próbálok sokat foglalkozni vele.
Ezen kívül rengeteg témába beleásom magam, de gondolom iskolába járásra értetted, hogy tanulok e, szóval arra nem a válasz. :D
Általában az ostoba, lusta buta és semmire kellő emberek szoktak így leírni magukat, dicsekszel az iq-val, meghogy mi lehetne belőled, aztán egy rossz senki vagy. Hasonlítod magad másokhoz, de sose fogsz hozzájuk felérni, pontosan azért mert egy lusta semmire kellő vagy, nagyon sok ilyen ember van közöttünk, keresd a csöveseket, ők szoktak ilyeneket mondani magukról, ott majd megtalálod a helyed :)
Szégyeld magad!
13-as, nekem a Puzsér bejegyzései alatt fröcsögő trollok jutnak róluk eszembe.
"Szóval,te most azt hiszed,hogy egy valaki vagy? Inkább tanulj,dolgozz,csak ne fényesítsed magad."
Ez a "Mit tettél le az asztalra?" szint. :DDD
Az egésznek az a lényege, hogy álljál be te is a sorba, dolgozzál, keressél pénzt, de ne pofázzál, ne akarj semmiben más lenni, másképp gondolkodni, mint "mi, a tömeg", mert ha nem, kirekesztünk. Undorodom ettől.
"Általában az ostoba, lusta buta és semmire kellő emberek szoktak így leírni magukat"
Igen, Ady is egy lusta, buta, semmirekellő ember volt, hisz nem volt szerény, másokhoz hasonlította magát, okosabbnak tartotta magát az átlagembernél. Sőt, Byron is az volt, hisz milyen gőgös volt már!
"Hasonlítod magad másokhoz, de sose fogsz hozzájuk felérni"
Kikhez is?
"keresd a csöveseket"
Biztos vagyok benne, hogy a csövesek közül sokan többet érnek emberileg, mint a netes proli troll fajtád, aki arra veri ki, hogy bárkit, aki nem olyan faék-egyszerű gondolkodású (értsd pejoratívan ;)), mint ő, hanem más a véleménye bizonyos dolgokról, esetleg másképp is éli az életét, sőt talán kritizálni is meri az átlagos "egyél, igyál, dugjál, dolgozz, keress pénzt és ennyi az élet" életmódot, aki arról beszél, hogy gondolkodni kellene, lesenkiz és elküld az anyjába.
Ja, még valami: Nem az a baj, hogy nem vagyok szimpatikus nektek, de:
1. Nem ez volt a kérdés.
2. Azt is meg lehet fogalmazni normálisan, rendes érvekkel alátámasztva, hogy szerintetek miért gondolkodom helytelenül. De azok, hogy "azt hiszed, hogy valaki vagy?", meg hogy "a buta emberek gondolkodnak így", nem épp a legerősebb érvek.
"Csak kb. azzal érveltél, hogy a "különlegességérzésem" bizonyítja, hogy buta kamasz vagyok."
Nem ezt írtam, próbálkozz meg vele harmadszor is! :)
"Az alátámasztást a saját írásod adja."
Akkor konkrétan mi adja az alátámasztás az írásomból? Mert mondtad a "különlegességérzetet", most az mondod, hogy nem az. Akkor mi támasztja alá, hogy igazad van és egy buta kamasz vagyok?
"Azt se kell különösebben érvelni, teljesen nyilvánvalóan súlyos önértékelési zavarokkal küzd az a gyerek, aki a rossz tulajdonságaira büszke és ezek hangoztatásával próbál elismerést kicsikarni."
Nem jött át az önirónia, ezért azt érzed, hogy azt büszkeségből írtam, tehát dicsekszem vele, tehát buta vagyok. Oké. :)
"Aki az egóját ilyen szinten a fejlődése útjába teszi, az nyilvánvalóan buta."
A fejlődésem útjába? Elég sokat olvasok, ezzel fejlődök szellemileg. Attól nem leszek kevésbé okos, hogy nem azt olvasom, amit mondanak nekem vagy nem akkor. Abban az esetben fejlődnék kevésbé, ha nem tanulnék, vagy baromságokat olvasnék, de ez nincs így.
Kár hogy úgy sikerült leérettségizned, hogy a legalapvetőbb nyelvi kompetenciáknak is híján vagy. De akkor menjünk le általános iskolás szintbe:
"A leírásodból én csak egy önértékelési zavaros buta kamaszt látok."
Hiányoltad az érveket, amire közöltem, hogy a monológod adja az alátámasztást. Nevezetesen:
kamasz = a kamaszoknak életkori sajátossága a "különlegesség érzés" és az önértékelési zavarok, keresik saját magukat és a helyüket a világban. A különlegességérzés süt az írásaidból.
önértékelési zavar = "önértékelési zavarokkal küzd az a gyerek, aki a rossz tulajdonságaira büszke és ezek hangoztatásával próbál elismerést kicsikarni."
Szó nem volt a részedről öniróniáról, azzal próbáltál felvágni, hogy te a lustaságod ellenére is képes voltál a középiskolában eredményt elérni (ergo ezzel próbáltad igazolni az intelligenciádat és a "különlegességed"). Illetve a szociális kompetenciáid fejletlenségét megpróbáltad összekötni a (vélt) műveltségeddel, ezzel is igazolva az alaptézist, miszerint rendkívül intelligens vagy.
Ez mind önértékelési zavar.
Buta = "Aki az egóját ilyen szinten a fejlődése útjába teszi, az nyilvánvalóan buta"
Igen, a fejlődésed útjába. Az egód miatt nem mélyedsz el semmiben, az egód miatt csak döcögsz a saját magad által választott egyetemi tanulmányaidban (ergo alapból nevetséges az érvelésed, hogy "mások mondják meg" mit kéne tanulnod, amikor az egyetemet és a szakot te választottad), az egód miatt vagy magányos és az egód miatt nem haladsz igazából semerre, csak az önámításba.
Példálózol Adyval, meg Puzsérral meg Byronnal, csak épp a legfontosabb dolgot hagyod figyelmen kívül. Lehet, hogy közülük vki lusta volt, vki elviselhetetlen vki meg egoista, de ezeket a rossz tulajdonságaik nem használták kifogásként ahhoz, hogy ne váljanak bizonyos területeken, bizonyos képességeikben kiemelkedővé. Ergo nem a rossz tulajdonságokból következnek a kimagasló képességeik, hanem azok ellenére. Nálad mi az a terület, amiben kiemelkedő vagy? Nem, ez nem a "mit tett le az asztalra" kérdés, nem a szakmai sikereid érdekelnek, hanem az, hogy miben vagy igazán jó? Ha igazán semmiben, akkor a képességeidre való büszkeség valójában csak nagyképűség a semmire. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehetnél vmiben jó, hanem azt, hogy jelenleg nem vagy az és amíg újra és újra igazolod magadnak, hogy miért nem, s közben az önámításban rekedsz, addig nem is leszel. Akkor az lesz belőled akit már az elsőben is mondtam. Egy senki, aki valójában pont ugyanarra képes, mint bárki, de folyamatosan okoskodik. Az ilyenből lesz az, aki lótifuti munkát végez valahol, de rendszeresen nagy hanggal magyarázza, hogy a főnökei nem értenek az egészhez, az ilyenből lesz az, aki középszerű munkát tud csak produkálni, de ezért mindig a kollégák lesznek a hibásak és sajnos az ilyenből lesz az is, aki a kocsmában a közmunka után épp elveri a 47ezret, azon búslakodva, hogy a "rendszer" miatt ilyen nyomorúságos az élete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!