Van köztetek akinek van/volt a nagyszüleinek hozzá hasonló korú tesója? Milyen kapcsolatot ápoltatok velük?
Nagyapám elég különc, nagyjából minden embert elmar maga mellől (pl. szegény nagymamát is). Segítőkészsége 0, aki neki segít, annak se köszöni meg. Van egy nővére, ő teljesen az ellentéte. Nála kedvesebb ember a világon nincsen. Mindenkinek segít, annak ellenére, hogy segítőkészségével rengetegszer visszaéltek már. Jóban vagyunk vele, bár a távolság miatt csak ritkán találkozunk, de telefonon tartjuk azért a kapcsolatot.
Nagymamám testvére (férfi) már kevésbé szimpatikus. Ők azok a tipikus nagyvárosi sznobok (annak ellenére, hogy egy Pest megyei faluban élnek) egy gyerekkel, akik maguk szerint tökéletesek. Csak magukról tudnak beszélni, hosszú távon (már 2-3 óra is) elviselhetetlenek. Velük szerencsére évente/kétévente egyszer találkozunk.
Nem tudom mennyire tartozik ide, ide most nemrég tudtam meg, hogy dédnagymamám egyik húga él még (anyám se ismeri, az apja se, az a nagymama meg már régen meghalt akinek a nagynénje, sőt az ő anyukája is, akinek a testvére) nagy vágyam, hogy tavasszal meglátogathassam, nekem mindenképpen olyan lenne (elképzelés alapján) mintha a dednagymamámmal találkoznék. Bár nagyon félek, hogy elkésunk...
Nagymamámnak a testvérei között volt olyan, aki lényegében hasonló "funkciót" látott el, mint a mama, szóval pont olyan szoros volt a kapcsolat, mintha ő is amolyan 3. nagymamánk lett volna.
Pároméknál is a nagymama a testvérével lakott, így ott is lényegében 1 nagyival több volt a csaláédban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!