Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek valós veszélyt...

Szerintetek valós veszélyt jelent a turanizmus ergo a magyarok "ázsiai" mivoltának a hite az országra?

Figyelt kérdés

Az utóbbi időben megfigyeltem, hogy sok közösségi platformon a magyarok egyfajta közutálatnak örvendhetnek a legtöbb környező Európai ország által, mivel szerintük mi ázsiai migránsok vagyunk itt Európában. Lényegében egy lapra vesznek minket az Azerbajdzsániakkal, Kazahokkal, Törökökkel, Mongolokkal stb... és állítják, hogy semmi keresnivalónk itt, mert az igazi hazánk Közép Ázsiában van.

Ez mint mondanom sem kell elég furcsa, ugyanis a magyar kultúra az tipikusan európai, az építészetünk, a művészetek, a szokásaink, a múltunk mind európaiak. Genetikailag és megjelenésileg sincs semmi közünk a fennt említettekhez:

[link]

Amikor körülnézek az utcán nem érzem, hogy Ulánbátorban lennék. Fehér embereket látok és barokk, neo klasszicista építészetet, régi városrészekben középkori várromokat és összessében egy európai lelkű helyet.

Ígyhát a ennek a felénk irányuló kártékony nézőpontnak nem passzív okai vannak, nem tapasztalatból származik, hanem aktív terjesztés útján került a köztudatba.

Beszéltem törökökkel, náluk a politikia propaganda teljesen átszőtte a köztudatot. Egy bizonyos magyar politikai párt (nevén nem szólítom, mivel nem politizálni akarok, aki kíváncsi rá utána néz) missziózott Törökországban, mejnek során azt hírdette, hogy közeli rokonok vagyunk a törökökkel (nyílván politikai támogatás reményében). Mondanom sem kell hogy az EU után ácsingózó törökök haraptak az ötletre, és ma már azt tanítják náluk az iskolákban, hogy a magyarok lényegében keresztény törökök. Úgy gondolom ez az egyik oka a jelenségnek, ugyanis ezek az emberek a közösségi platformokon elég intenzíven tolják ugyanezt a dumát, sokan közülük egyenesen jogot tartanak az országunkra, mondván, hogy mi is törökök vagyunk.

A másik ok szerintem a turanizmus, mely egy a 19.században megjelent és felkapott politikai irányzatként indult, sok magyar még mindig vallja és állítja, hogy a magyar ember rokona a mongolnak és a kultúránk pedig az Azerbajdzsániakkal, Tatárokkal áll a legközelebbi kapcsolatban. Ennek hangot is adnak néha, mely csak olaj a tűzre, azzal együtt amikor néhány magyar teljes idegen országokat nyílvánít jogosan magyarnak.

Lényegében azoknak a népeknek melyek területi vitákba kerülnek a magyarokkal ez a két dolog éppen kapóra jött, hogy azt mondhassák "Hahó, kezdjük ott, hogy te mit keresel egyáltalán itt? "

Ha hozzávesszük, hogy hasonló divathullámok a 19. században is voltak már érthetőbb, hogy miért volt olyan szigorú a trianon, mivel ezek a nézetek lényegében akkor is teljesen "idegennek" állítottak be minket itt Európában.

Szerintetek ez a jelenség elég komoly ahhoz, hogy veszélyt jelentsen az országra, továbbá annak valódi kúltúrájára? Azok a magyarok akik hasonlókat terjesztenek miért akarják elszigetelni az országot a többi európaitól? Mit lehetne tenni a problémával?

Nevezhető ez a jelenség egy kultúrális öngyilkosságnak? A nyugatabbi orszákokban mit gondolnak erről? Ahogy nézem ezt leginkább a kelet európaiak terjesztik rólunk.

2019. jan. 15. 21:36
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/114 anonim ***** válasza:
31%

Szerintem már most jobb a helyzet, mint a 19. században, vagy akár pár éve amikor az a bizonyos párt, aminek nem írod le a nevét, de tudjuk ki, sikerei csúcsán volt. A Turanizmus egyfajta divat. Régebben tele volt a Gy.K. turanista pártoló, finn-ugorizmust máglyára küldő kérdésekkel. De amint alább hagyott annak a bizonyos pártnak a népszerűsége ez is megszűnt. Youtube-on rakat magyar-török barátság videó jelent meg, ma már a legtöbb ilyen videó alatt található komment 6-7 éves. Szóval szerintem már nem olyan rossz a helyzet. Számomra a magyar jobb oldal mindig is unszimpatikus volt, függetlenül attól h egyet értek e a jobb oldali ideológiával, vagy sem. Ha Európára kellett haragudni, akkor ázsiai török-hun keverékek vagyunk, ha ázsiára, akkor őskeresztény európaiak. A legtöbb európai nép kultúrája (germán, szláv, kelta) már Európában alakult ki. Míg a miénk a finneké és a bolgároké Ázsia és Európa határán az Urál és Volga környékén, de még ez a két nép sem akar ázsiához tartozni akármennyire is sértettnek érzik magukat szomszédaik miatt. Nálunk a sértődöttség identitás zavart okoz.

Szerintem attól hogy elidegenítenének minket Európától nem kell tartani. Alapból egy elenyésző számú csoport akik a turanizmsut vallják. Nyugaton nem hinném h sokat foglalkoznának ezzel. A liberálisabb embereknek mindegy, mivel nem bányják ha más kultúrájú, bőrszínű emberekkel élnek együtt. Kötve hiszem h az érdekli őket, hogy 1000-1500 évvel ezelőtt mi volt. A nacionalistábbak, pedig jelenleg az iszlamistákkal vannak elfoglalva és ahogy néztem, inkább gratulálnak nekünk, h nem hagyjuk "elárasztani" az országot iszlamistákkal. Úgyhogy a nagytöbbséget nyugaton ez nem érdekli, ahogy én látom.

Abban az esetben ha a migráció ellenhatásaként felerősödne Európa szerte az idegen ellenesség elképzelhető, hogy azok az országok, amiknek baja van velünk, kihasználnák ezt. De ez inkább egy meredek tipp.

2019. jan. 16. 10:26
 12/114 anonim ***** válasza:
38%

11-es: Ez a kényszeres identitáskeresés és múltba kapaszkodás amolyan kelet-európai sajátosság. Ilyenek a szlovákok nagymorva-ősszláv elmélkedései, a román nacionalisták fél Európát elborító dák birodalmakról és dáko-román Jézusról beszélnek, az ukránok,lengyelek,horvátok szláv szkítákat vizionálnak, a macedónok Nagy Sándoroznak stb. Természetesen mi magyarok is beálltunk a sorba az Őskeresztény-szeretetvallású-sumer-szkíta ősmagyar birodalommal meg egyebekkel. Azon is jókat lehet nevetni amikor egyesek egyszerre akarnak türkök,sumerok és őseurópaiak lenni. Az óvodás szintű ki volt itt előbb viták meg méginkább röhejesek.

A nyugati nacionalisták már javarészt kinőttek ezekből és inkább csak a közelmúlt dolgaira hivatkoznak.

Egyébként a svédek néha cukkolják a finneket a nem létező ázsiai eredetűkkel, de csak humor szintjén megy ott a dolog.

2019. jan. 16. 13:26
 13/114 A kérdező kommentje:
Keves olvasók, ha valakinek más véleménye van, akkor ne lepontozza a többit, hanem írja le azt, ezért tettem fel a kérdést.
2019. jan. 16. 19:18
 14/114 anonim ***** válasza:
22%
Na megjött a turanista lepontozó kommandó :)
2019. jan. 16. 19:29
 15/114 anonim ***** válasza:
75%
Kedves kérdező. Az a helyzet hogy a mai magyaroknak valóban nincs már köze a törökökhöz, de a honfoglaló magyaroknak volt. Akkori társadalom vezető rétegből és köznépből állt akik genetikailag is különböztek egymástól. Ezt honfoglaláskori sírokban talált csontok elemzéséből állapították meg. A vezető réteg jelentős mértékben ázsiai (főleg török) génekkel rendelkezett, a köznép viszont nem. Az elmúlt ezer évben jelentős demográfiai változások történtek Magyarországon. A tatárjárás alatt például a népesség fele elpusztult. Mára ez az ázsiai gén teljesen eltűnt az itteni emberekből. Tehát a ma magyarnak nevezett embereknek tényleg nincs közük a törökökhöz, de a honfoglaló magyaroknak nagyon is volt.
2019. jan. 16. 21:15
 16/114 A kérdező kommentje:

Nem tudom milyen tanulmányokról beszélsz, de a 2018 - as nemzetközi tanulmány amit itt megosztottam, pont az ellenkezőjét mutatja. Az Árpádok genetikájában nem mutattak ki semmilyen ázsiai származásra utaló jelet, ezt alátámasztják a képi emlékeink, melyek az akkori kódexekből maradtank ránk, ezek szintén nem mutatnak ázsiai jellegzetességeket, akárcsak a Koronázási Palást, melyet 1000 körül készítettek és I. Istvánt ábrázolja.

Lényegében kimutták az Árpád dinasztia több tagjánál is, hogy R1a haplocsoporttal (genetikai származási mutató) rendelkeztek, míg a türk népeknél ez Y, Q és I volt. Ígyhát a vezető osztály több forrással is alátámasztottan nem volt ázsia származású.

Neparaczki Endre tanulmánya szerint a hondoglaló magyarok 40% rendelkezett csak ázsiai génekkel, ami valószínűleg a Kazár és Onogur szövetségben eltöltött hosszú időnek köszönhető, mely során tudjuk, hogy csatlakoztak hozzánk türkök. És szintén tudjuk, hogy részt vettünk benne, helyileg Etelközben, a Fekete-tenger északi partján.

Tehát még ha nagyvonalúak vagyunk is csak azt mondhatjuk, hogy a honfoglaló magyarok csak egy részének volt köze a törökökhöz. De nagy valószínűséggel azok a hozzánk csatlakozott Kazár, Kabar, Onugur népek voltak.

2019. jan. 16. 22:06
 17/114 A kérdező kommentje:
14 es, elnézve a válaszod értékelését, úgy látom fel is fedték magukat.
2019. jan. 16. 22:18
 18/114 A kérdező kommentje:

15 ös. Hogy érted azt, hogy "a ma magyarnak nevezett"?

Oké, tegyük félre a tudományos eredményeket és tételezzük fel, hogy a honfoglaló magyarok genetikailag törökök voltak. Ez számodra azt jelentené, hogy a ma élő magyarok nem "igazi" magyarok, és nincs jogunk a névhez, helyhez, stb...? Nem tudom, számodra mi definiálja a magyart, de ilyen alapon nem lenne "igazi" magyar sem Petőfi, sem Széchenyi, sem Rákóczi, és kevésbé jelentőségteljesen sem te, sem én.

2019. jan. 16. 22:35
 19/114 anonim ***** válasza:
69%

Az magyar aki annak vallja magát.

Azt írtam, genetikailag a honfoglaló magyarság vezető rétege jelentős mértékben rokon volt a törökökkel. Mai magyarság genetikailag már leginkább inkább szláv-germán.

2019. jan. 16. 23:39
 20/114 anonim ***** válasza:
73%

Olvasd végig amit linkeltem és nézd végig a videót. Minden vezetői sírból előkerült koponya eltérő volt. A kutatást végző dr. Fóthi Erzsébet úgy fogalmaz hogy a 10. századi népesség két különböző, nagyon eltérő csoportra bontható. A szinte teljesen europid vonásokkal rendelkező nagyobb tömegű népesség leletei a köznépi temetőkben találhatók, míg a vezető réteg temetőiben más koponyaalkatú, jelentős törökös népesség leleteit találták.

[link]

https://www.youtube.com/watch?v=LlfF7Q-pC4Y

2019. jan. 16. 23:47
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!