Szerintetek valós veszélyt jelent a turanizmus ergo a magyarok "ázsiai" mivoltának a hite az országra?
Az utóbbi időben megfigyeltem, hogy sok közösségi platformon a magyarok egyfajta közutálatnak örvendhetnek a legtöbb környező Európai ország által, mivel szerintük mi ázsiai migránsok vagyunk itt Európában. Lényegében egy lapra vesznek minket az Azerbajdzsániakkal, Kazahokkal, Törökökkel, Mongolokkal stb... és állítják, hogy semmi keresnivalónk itt, mert az igazi hazánk Közép Ázsiában van.
Ez mint mondanom sem kell elég furcsa, ugyanis a magyar kultúra az tipikusan európai, az építészetünk, a művészetek, a szokásaink, a múltunk mind európaiak. Genetikailag és megjelenésileg sincs semmi közünk a fennt említettekhez:
Amikor körülnézek az utcán nem érzem, hogy Ulánbátorban lennék. Fehér embereket látok és barokk, neo klasszicista építészetet, régi városrészekben középkori várromokat és összessében egy európai lelkű helyet.
Ígyhát a ennek a felénk irányuló kártékony nézőpontnak nem passzív okai vannak, nem tapasztalatból származik, hanem aktív terjesztés útján került a köztudatba.
Beszéltem törökökkel, náluk a politikia propaganda teljesen átszőtte a köztudatot. Egy bizonyos magyar politikai párt (nevén nem szólítom, mivel nem politizálni akarok, aki kíváncsi rá utána néz) missziózott Törökországban, mejnek során azt hírdette, hogy közeli rokonok vagyunk a törökökkel (nyílván politikai támogatás reményében). Mondanom sem kell hogy az EU után ácsingózó törökök haraptak az ötletre, és ma már azt tanítják náluk az iskolákban, hogy a magyarok lényegében keresztény törökök. Úgy gondolom ez az egyik oka a jelenségnek, ugyanis ezek az emberek a közösségi platformokon elég intenzíven tolják ugyanezt a dumát, sokan közülük egyenesen jogot tartanak az országunkra, mondván, hogy mi is törökök vagyunk.
A másik ok szerintem a turanizmus, mely egy a 19.században megjelent és felkapott politikai irányzatként indult, sok magyar még mindig vallja és állítja, hogy a magyar ember rokona a mongolnak és a kultúránk pedig az Azerbajdzsániakkal, Tatárokkal áll a legközelebbi kapcsolatban. Ennek hangot is adnak néha, mely csak olaj a tűzre, azzal együtt amikor néhány magyar teljes idegen országokat nyílvánít jogosan magyarnak.
Lényegében azoknak a népeknek melyek területi vitákba kerülnek a magyarokkal ez a két dolog éppen kapóra jött, hogy azt mondhassák "Hahó, kezdjük ott, hogy te mit keresel egyáltalán itt? "
Ha hozzávesszük, hogy hasonló divathullámok a 19. században is voltak már érthetőbb, hogy miért volt olyan szigorú a trianon, mivel ezek a nézetek lényegében akkor is teljesen "idegennek" állítottak be minket itt Európában.
Szerintetek ez a jelenség elég komoly ahhoz, hogy veszélyt jelentsen az országra, továbbá annak valódi kúltúrájára? Azok a magyarok akik hasonlókat terjesztenek miért akarják elszigetelni az országot a többi európaitól? Mit lehetne tenni a problémával?
Nevezhető ez a jelenség egy kultúrális öngyilkosságnak? A nyugatabbi orszákokban mit gondolnak erről? Ahogy nézem ezt leginkább a kelet európaiak terjesztik rólunk.
Azt kihagytam, a román és a szláv "keleti" komponensekkel kapcsolatban, hogy nem tudhatod, hogy azoknak az embereknek az ősei milyen nyelvet beszéltek, és milyen kultúrkörbe tartoztak.
Mi, magyar emberek, a magyar történelmet tanuljuk, és saját ősként tekintünk Árpádra és Álmosra, innentől kezdve teljesen mindegy, hogy van-e genetikai folytonosság köztük és a mai lakosság között.
Barbell Deadlift
Te csak mémekről beszélsz, én a biológiai realitásról.
Nos akkor kijavítjuk szövegértési nehézségeidből adódó problémákat.
"felmerül a kérdés bennem, hogy miért kéne ismernem a „legmodernebb” vizsgálatok eredményeit, amikor olyanok NINCSENEK a honfoglalókkal kapcsolatban?"
Modern magyar populáció autoszomális teszteléséről beszéltem.
"Még ha ki is lehet mutatni elméletileg a gének vándorlása segítségével, hogy tényleg így van-e, valójában nem fogod tudni, hogy a nyelv és a kultúra pontosan hol alakult ki, és milyen népek keveredése következtében."
Te a múltban élsz. Archogenetika ezt már egyre pontosabban megoldja, főleg hogy használnak már régi csontokra is autoszomális teszteket, persze nem a magyar kutatókra gondolok.
A törökökről mindig az volt a tudományos álláspont hogy Kínából érkező full mongoloid emberek keveredtek erősen persze különböző értékben iráni populációkkal közép-Ázsiában. A genetika is megerősítette ezt a régészeti történészi elképzelést. (erről full tudományos konszenzus van a 19.század óta)
Török Tibot többszőr is elmondta előadásaiban hogy az aitoszomális tesztek modernebbek, mert pontosan apai anyai vonalról egyaránt képesek a keveredés komponenseit és mértékét kimutatni Erre az Y és mt. DNS alkalmatlan.
"nem változtat azon a kijelentésemen, hogy a magyarság etnogenezisében török nyelvű népek is részt vettek."
A mai magyar populációéban aligha vehettek részt, hiszen az ázsiai géneket mindenképpen kimutatta volna egy modern autoszomális teszt a nagy amerikai laborokban.
„Modern magyar populáció autoszomális teszteléséről beszéltem.”
Én végig a honfoglalókról írtam, nem tudom feltűnt-e, azért is írtam a törökös jellegű kultúrát példaként (mintha manapság ez nem így lenne, de lehet, hogy a gonosz neo-kunjaid direkt ősmagyarban mászkálnak, hogy átverjenek téged).
„Te a múltban élsz. Archogenetika ezt már egyre pontosabban megoldja, főleg hogy használnak már régi csontokra is autoszomális teszteket, persze nem a magyar kutatókra gondolok.”
Az archeogenetika megmondja, hogy milyen nyelven beszélt az illető? Mesélj még Emese!
„Török Tibot többszőr is elmondta előadásaiban hogy az aitoszomális tesztek modernebbek, mert pontosan apai anyai vonalról egyaránt képesek a keveredés komponenseit és mértékét kimutatni Erre az Y és mt. DNS alkalmatlan.”
Senki nem állított olyat, hogy alkalmas rá, hanem MÁSRA való.
„A mai magyar populációéban aligha vehettek részt, hiszen az ázsiai géneket mindenképpen kimutatta volna egy modern autoszomális teszt a nagy amerikai laborokban.”
Látom továbbra sem fogod fel, hogy miről beszélek…Hagyjuk is, te gondolom nem használod azt a kb. 300 ó-török jövevény szót, ami a magyar nyelvben van, meg a történelem órákon te mást tanultál, mint a többi ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!