Szerintetek valós veszélyt jelent a turanizmus ergo a magyarok "ázsiai" mivoltának a hite az országra?
Az utóbbi időben megfigyeltem, hogy sok közösségi platformon a magyarok egyfajta közutálatnak örvendhetnek a legtöbb környező Európai ország által, mivel szerintük mi ázsiai migránsok vagyunk itt Európában. Lényegében egy lapra vesznek minket az Azerbajdzsániakkal, Kazahokkal, Törökökkel, Mongolokkal stb... és állítják, hogy semmi keresnivalónk itt, mert az igazi hazánk Közép Ázsiában van.
Ez mint mondanom sem kell elég furcsa, ugyanis a magyar kultúra az tipikusan európai, az építészetünk, a művészetek, a szokásaink, a múltunk mind európaiak. Genetikailag és megjelenésileg sincs semmi közünk a fennt említettekhez:
Amikor körülnézek az utcán nem érzem, hogy Ulánbátorban lennék. Fehér embereket látok és barokk, neo klasszicista építészetet, régi városrészekben középkori várromokat és összessében egy európai lelkű helyet.
Ígyhát a ennek a felénk irányuló kártékony nézőpontnak nem passzív okai vannak, nem tapasztalatból származik, hanem aktív terjesztés útján került a köztudatba.
Beszéltem törökökkel, náluk a politikia propaganda teljesen átszőtte a köztudatot. Egy bizonyos magyar politikai párt (nevén nem szólítom, mivel nem politizálni akarok, aki kíváncsi rá utána néz) missziózott Törökországban, mejnek során azt hírdette, hogy közeli rokonok vagyunk a törökökkel (nyílván politikai támogatás reményében). Mondanom sem kell hogy az EU után ácsingózó törökök haraptak az ötletre, és ma már azt tanítják náluk az iskolákban, hogy a magyarok lényegében keresztény törökök. Úgy gondolom ez az egyik oka a jelenségnek, ugyanis ezek az emberek a közösségi platformokon elég intenzíven tolják ugyanezt a dumát, sokan közülük egyenesen jogot tartanak az országunkra, mondván, hogy mi is törökök vagyunk.
A másik ok szerintem a turanizmus, mely egy a 19.században megjelent és felkapott politikai irányzatként indult, sok magyar még mindig vallja és állítja, hogy a magyar ember rokona a mongolnak és a kultúránk pedig az Azerbajdzsániakkal, Tatárokkal áll a legközelebbi kapcsolatban. Ennek hangot is adnak néha, mely csak olaj a tűzre, azzal együtt amikor néhány magyar teljes idegen országokat nyílvánít jogosan magyarnak.
Lényegében azoknak a népeknek melyek területi vitákba kerülnek a magyarokkal ez a két dolog éppen kapóra jött, hogy azt mondhassák "Hahó, kezdjük ott, hogy te mit keresel egyáltalán itt? "
Ha hozzávesszük, hogy hasonló divathullámok a 19. században is voltak már érthetőbb, hogy miért volt olyan szigorú a trianon, mivel ezek a nézetek lényegében akkor is teljesen "idegennek" állítottak be minket itt Európában.
Szerintetek ez a jelenség elég komoly ahhoz, hogy veszélyt jelentsen az országra, továbbá annak valódi kúltúrájára? Azok a magyarok akik hasonlókat terjesztenek miért akarják elszigetelni az országot a többi európaitól? Mit lehetne tenni a problémával?
Nevezhető ez a jelenség egy kultúrális öngyilkosságnak? A nyugatabbi orszákokban mit gondolnak erről? Ahogy nézem ezt leginkább a kelet európaiak terjesztik rólunk.
Buldoisers.
Nem kell privátban írni, itt is el tudom olvasni. De ha levennéd a vörös szemüveget látnád, hogy a kettőnk álláspontja nem áll távol egymástól. Én mindössze nem tagadom hogy valamikor volt közünk hozzájuk valamilyen űton módon. De amúgy a másik válaszoló sem mond mást.
Te miről beszélsz egyébként? Amit idehánytál, annak mi köze van a kérdéshez, meg az én válaszaimhoz? Meg milyen mesémbe nem illik bele, és micsoda? Melyik mondatomból következtettél arra, hogy „fogalmam sincs az autoszomális vizsgálatokról”? Azért bátorkodtam az Y kromoszómára hivatkozni (de a mitokondriális vizsgálatokra is kitérhettem volna), mert tudtommal a honfoglaló sírokban talált leleteken ezeket vizsgálták.
Nagyon ügyes vagy, hogy volt 59 dollárod, meg hogy van internet a lakásodban, és tudsz linkelni angol nyelvű wikipédiás cikkeket, már csak a magyar szövegértelmezést kéne gyakorolnod.
Szóval, az idehányt linkeid miben cáfolják azt, hogy a magyar etnogenezisben török nyelvű népek is részt vettek? Miben cáfolja azt, hogy az ősmagyarság társadalmi szervezettsége a honfoglalást megelőző időszakban törökös jellegű volt?
Dr. Török Tibor is kókler, meg nagy a mellénye, amiért bátorkodta megállapítani, hogy a honfoglalók között voltak belső-ázsiai emberek? Neked milyen publikációid vannak a témában?
Na további jó rettegést, és ne nézz be esténként az ágyad alá, nehogy gonosz neo-kunokat találj ott.
Nincs fogalmad az autoszomális DNS-ről, ezt eddigi hozzászólásaid ékesen bizonyították, nem tudod módosítani őket szerencsére. A mai magyarságot is belekeverted a türk rokonságba meg neo-kunookat is. Mindenki láthatja aki elolvassa végig a hozzászólásokat. Azonnal csak Y DNS-ekkel jöttél meghogy genetikus a tesód,(még jóhogynem űrhajós vagy mifene hahahaha),aki jártasabb a témában már jópár éve nem hozakodik elő már Y DNS-el, csak olyanok akik 1-2 magyar rövid gagyi bulvár hírt elolvasott internetes tömegmédiumokban (Magyar Nemzet, Index 444 888 stb....)
Török Tibor (pénz és modern felszerelések híján) még mindig a jó öreg olcsó Y-DNS-el meg mt.DNS-el dolgozik kizárólag, mint nyugati kollégiái a 2000-es években. Ettől nem lehet várni sok meggyőző eredményt, de persze tömegmédiumok rövidhíreit olvasó emberkéknek ennyi is megfelel, még 2019-ben is...
Nincs arra bizonyíték a mai napig, hogy a 890-es években hont elfoglalók beszélték a mai magyar nyelv ősét.
Magyar nyelv és a honfoglalók teljesen idegen, azaz török nyelve:
Nincs genetikai, de talán nyelvi kapcs sem a hon elfoglalóival. Nem őseink vérségi alapon, de talán nyelvileg sem.
„Nincs fogalmad az autoszomális DNS-ről, ezt eddigi hozzászólásaid ékesen bizonyították”
Könyörgöm, egy mondatot másolj már be, amiben hülyeséget írtam volna a testi kromoszómák vizsgálatáról…
„Mindenki láthatja aki elolvassa végig a hozzászólásokat.”
Pont ezért fölösleges hazudoznod, mert mindenki látja, hogy nem írtam olyat, hogy „türkök” vagyunk.
„Török Tibor (pénz és modern felszerelések híján) még mindig a jó öreg olcsó Y-DNS-el meg mt.DNS-el dolgozik kizárólag, mint nyugati kollégiái a 2000-es években. Ettől nem lehet várni sok meggyőző eredményt,”
Már napok óta tudjuk, neked köszönhetően, hogy az Y és az mt. DNS-nek semmi értelme, mert elavult, akkor biztos a honfoglalók egy része sem belső-ázsiai eredetű, hiszen ezt mt DNS vizsgálattal állapították meg, amit ugye csak a csórók használnak… akkor várom a linkeidet a külföldi tudósok autoszomális vizsgálatairól, a honfoglalók vonatkoztatásában.
„Nincs arra bizonyíték a mai napig, hogy a 890-es években hont elfoglalók beszélték a mai magyar nyelv ősét.”
Sőt, arra sincs bizonyíték, hogy te nem mongol vagy.
„Nincs genetikai, de talán nyelvi kapcs sem a hon elfoglalóival. Nem őseink vérségi alapon, de talán nyelvileg sem.”
A „talán nyelvileg sem” dumát hagyjuk meg az utókornak, a tény az, hogy annak az államnak vagyunk a jogutódjai, amit a honfoglalók utódai alapítottak.
Azonnal Y-DNSeztél mint aki teljesen nincs képben, aki nem tudja hogy a 2010-es évektől a nagy hangsúly az autoszomális DNS-en van. Te erről nem tudtál semmit.
Olyan ez mint amikor valami falusi tanító a repülés témaköréről kezdene el magyarázni a kisdiákoknak mondjuk 1910-ben, és csak a léghajókról (Y-DNS) beszélne mert ott ragadt le, ott maradt le még annak idején, és nem hallott még a motoros repülőgépekről.
Te szintén csak léghajóztál egyet, majd az autószomális DNS említésekor (szilárd levegőnél nehezebb motoros repülés) elképedtél...és majd csak később kapcsoltál, mikor talán a neten olvasgattál valamit.
Tudod ezt nevezik nagyon átlátszónak...
"hogy nem írtam olyat, hogy „türkök” vagyunk."
NEm te még mindig azt hiszed hogy türkökkel bármiféle vérségi kapcsolatban állunk.... Aztán megrökönyödtél hogy a legtöbb szlávban románban is több a keleti gén mint a magyarokban.
"Sőt, arra sincs bizonyíték, hogy te nem mongol vagy."
Nekem van saját magamról DNS tesztem, tudod hogy nincs bennem mongoloid ázsiai autoszomális keveredésnek még a nyoma sem.
"Nyilván nem tűnt fel a franciáknak, hogy se sárgák, sem pedig mongolok nem vagyunk..."
Honnan tudta volna az átlag angol vagy francia a 20.sz hajnalán, hogy a magyarok nem mongolid sárga ázsiai rasszkeverék (azaz a mesztic eurázsiai verziója), ha orrba szájba ment a turáni marhaság nyugaton is, amire ráerősített a kedves szerb cseh román propaganda.
"egyébként van bármi forrásod erre vonatkozóan, hogy azért jártak el Magyarország ellen szigorúbban, mert a lakosságban voltak "turanisták"?"
A Turanizmus egy mozgalom, erről nem sokan tudtak nyugaton. Ami miatt antiszimpátia létezett az a turanizmus által (is) keltett mongoloid rasszkevercs hiedelem volt. A török kb. annyit jelentett egy nyugati embernek, mintha egy keverék félig néger vagy félcigány nép élne itt Európa közepén, aki a körülötte élő civilizált kulturált fehér kisebbségeket elnyomja.
Ne feledd a korabeli Európa a népeket (és nagyrasszokat is) MERITOKRATIKUS módon ítélte meg. IGEN, még a leg liberálisabb politikusok is.
HArold Nickolson is ezt gondolta, pedig ő volt a Közép Kelet-európai térség szakértője a tárgyalásokon:
And the Secretary to the British Delegation to Versailles after the War, Harold Nicholson, wrote quite candidly in his book, Peacemaking:
"My attitude towards Austria was a rather saddened reflection as to what would remain of her when the New Europe had once been created. I did not regard her as a living entity: I thought of her only as a pathetic relic. My feelings towards Hungary were less detached. I confess that I regarded, and still regard, that Turanian tribe with acute distaste. Like their cousins the Turks, they had destroyed much and created nothing. "
the "Turanian" race, which was supposed to be "yellow," or Mongoloid, and was seen as including the Mongols and Japanese proper, as well as the Turks, Hungarians, and Finns, and there were the so-called "savage races" which referred to the blacks. Needless to say, this was a neat way of cutting the Hungarians (and the Turks) out of the "civilised white race”.
It should be added that the term “Mongoloid” at the time referred to someone with Down’s Syndrome, and was hardly a compliment.
The Successor States of the kingdom, namely, Czechoslovakia, Greater Rumania and Yugoslavia, argued that Hungarians were ”barbarians” who, despite 1,000 years in Europe, had failed to absorb Western civilisation. Thomas Masaryk, who later become one of the leaders of Czechoslovakia, wrote, aiming at the Asiatic roots of Hungarians:
"Nothing could be more repugnant and disgusting than the megalomania of such a small nation than the mongol- descended Hungarians."
Read more: [link]
„Azonnal Y-DNSeztél mint aki teljesen nincs képben, aki nem tudja hogy a 2010-es évektől a nagy hangsúly az autoszomális DNS-en van. Te erről nem tudtál semmit.”
Akkor továbbra is várom tőled a honfoglalókkal kapcsolatos testi kromoszómák vizsgálatának az eredményeit (előbb is kértem, biztos elfelejtetted ellinkelni).
„...Te szintén csak léghajóztál egyet, majd az autószomális DNS említésekor (szilárd levegőnél nehezebb motoros repülés) elképedtél és majd csak később kapcsoltál, mikor talán a neten olvasgattál valamit. Tudod ezt nevezik nagyon átlátszónak...”
Kezd sok lenni a kábszi, szerintem ma már abbahagyhatod a fogyasztását.
„NEm te még mindig azt hiszed hogy türkökkel bármiféle vérségi kapcsolatban állunk.... Aztán megrökönyödtél hogy a legtöbb szlávban románban is több a keleti gén mint a magyarokban.”
Akkor harmadszorra írom le, hogy én az összmagyarság etnogeneziséről beszéltem, nem pedig arról, hogy benned, vagy bennem mennyi olyan gén van, ami a törökökre is jellemző.
A kijelentésed pedig, hogy a „szlávban és románokban” több a „keleti gén”, mint a magyarokban, majd akkor fog kiderülni, ha mindenkit megvizsgáltak (az sem mindegy, hogy hogy került az ázsiai gén oda…), ezt minden genetikai előadáson elmondják háromszor (legalábbis amiken én voltam), hogy KEVÉS AZ ADAT, amikből még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Én is csak ennyit írtam, te meg jöttél a „proli/tahó/tanulatlan” dumáddal (mintha amúgy a genetika egy általános iskolás tananyag lenne). Ebbe az állításomba is beleláttál mindenféle olyan dolgot, amit nem írtam, tőlem elvitázgathatsz magaddal továbbra is, csak az undorító személyeskedésedet tartsd meg magadnak.
„Nekem van saját magamról DNS tesztem, tudod hogy nincs bennem mongoloid ázsiai autoszomális keveredésnek még a nyoma sem.”
Pedig már kezdem gyanítani, hogy van benned, és ez nagyon zavar téged, ezért jössz itt a neo-kun összeesküvés elméleteddel.
„Honnan tudta volna az átlag angol vagy francia a 20.sz hajnalán, hogy a magyarok nem mongolid sárga ázsiai rasszkeverék „
Mondjuk onnan, hogy akkoriban azért az emberek utazgattak, fénykép is volt már, stb…
A tiranonos baromságodat továbbra sem tudtam megerősíteni.
"Akkor továbbra is várom tőled a honfoglalókkal kapcsolatos testi kromoszómák vizsgálatának az eredményeit (előbb is kértem, biztos elfelejtetted ellinkelni)."
Úgy látszik komoly szövegértési problémáid vannak, hiszen egész eddig azt fejtegettem neked, hogy nincsenek a honfoglalókról jelenleg autoszomális tesztek., főként pénzhiány eszközhiány miatt.
De azt is fejtegettem (ha nem esett volna le) hogy a mai magyar nép szempontjából a hon elfoglalóinak nem sok jelentőségük van.
"Kezd sok lenni a kábszi, szerintem ma már abbahagyhatod a fogyasztását."
Ez nem válasz arra, hogy azonnal a legbutább és legtájékozatlanabb módon a 2010-es években is csak Y-DNS-el hozakodtál elő. Ezt jelenti a léghajó hasonlat az 1910-es évekbeli általános iskola képzelt technika óráján.
"Akkor harmadszorra írom le, hogy én az összmagyarság etnogeneziséről beszéltem, nem pedig arról, hogy benned, vagy bennem mennyi olyan gén van, ami a törökökre is jellemző."
Én is legalább harmadszor írom le hogy statisztikát nem igen tanulhattál, matekból sem jeleskedtél. Populációgenetikárólbeszélünk, a személyes genetika kizárólag arra célzott hogy nekem van tesztem neked meg nincs. HA lett volna teszted, akkor tudhattad volna hogy az Y -DNS-t nem használják etnikai származás meghatározására, és különböző népekhez etnikumokhoz való rokonság megállapítására, hiszen az etnikumra keveredésre vonatkozó eredményeket minden tesztfajtánál autoszomálisan végzik, mikor megkapod genetikai származásodról szóló teszteredményt e-mail-ban.
Teljesen felesleges megvizsgálni minden embert ahhoz hogy megtudjuk genetikailag milyen a magyarság, kik a rokonai, ehhez svájci GDP/fő gazdasági szint se lenne elég. (elárulom, hogy Ny-i keresztény szomszédos országoktól igen csak nehéz elválasztani a magyarokat genetikailag.)
HA statisztikát tanultál volna, tudnád hogy elég 1 ezreléket-ot megvizsgálni az reprezentatív mindtavételnek számít, ha a földrajzi elolszlás népsűrűségi is jól be van kalkulálva, ugyanúgy mint a nyugati politikai felméréseknél választás előtt. (nálunk nincsenek akkora közvéleménykutatások politikában sem mint nyugatabbra, mert iszonyat sokba kerülne)
A hibahatár már 1 ezrelék megvizsgálásakor is 1% körüli, ami jeletéktelen. Mi értelme lenne 100%-ot vizsgálni , csak 1000X többe kerülne a kutatás, és sokkal pontosabb nem lenne.
"hogy KEVÉS AZ ADAT, amikből még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni."
Nem lehettél valami sok előadáson ha csak Y és mt.DNS-t ismered. Másrészt a magyar kutatók ezt a honfoglalókra vagy kizárólag a saját kutatásaikra értik, azonban szájadba rágtam már, hogy az amerikai globális szintű kutatóintézeteknek óriási adatbázisaik vannak már, nemúgy mint a magyar kutatóknak.
"Mondjuk onnan, hogy akkoriban azért az emberek utazgattak, fénykép is volt már, stb…"
A korabeli nyugati világ leggazdagabb országaiban is az emberek jó 10%-a olvasott újságot az I.VH előtt, ezek többsége azonban nem volt képes újság (mert az akkoriban igencsak drága volt)
Másrészt a magyar kamu antropológusok képes könyveiben a magyarokat félmongoloid turáninak írták le, amit pár kunsági kunocska túlélővel és pár cigány kinézetű emberrel illusztráltak képeken.
NEm, az emnerek akkoriban még nyugaton sem utaztak annyira mint a 21.században, pláne nem Magyarországra.
Nézz antropológusok által készített képeket. Cigányasszony magyar alföldi típusként eladva:
vagy ezt:
Vagy ezt, erdélyi magyarként:
Ezek annyira idegenek és ocsmányak, hogy Magyarországon ma gyerekeket lehet ijesztegetni velük. NEm csoda, hiszen turáni politikai megrendeléseket szolgáltak ki akkori antropológusaink.
Az antropológia óriási divat volt akkoriban. NA ilyen képeket sokkal nagyobb eséllyel láthattak a nyugatiak a magyarokról a 20.század , mint képes újságban magyar fotókat.
„Úgy látszik komoly szövegértési problémáid vannak, hiszen egész eddig azt fejtegettem neked, hogy nincsenek a honfoglalókról jelenleg autoszomális tesztek., főként pénzhiány eszközhiány miatt.”
Tehát akkor összegezzük, én kijelentettem, hogy a honfoglalók között voltak belső-ázsiai génekkel rendelkező személyek, amire te jöttél azzal, hogy az mt DNS és az Y DNS vizsgálatok elavultak (most attól tekintsünk el, hogy nem elavultak, csak másra való, mint az autoszomális vizsgálat). Erre most kiderül, hogy nincsenek autoszomális vizsgálatok…csak akkor felmerül a kérdés bennem, hogy miért kéne ismernem a „legmodernebb” vizsgálatok eredményeit, amikor olyanok NINCSENEK a honfoglalókkal kapcsolatban?
Ha lesznek autoszomális vizsgáltok, az miben fogja befolyásolni az mt és az Y vizsgálatok eredményét?
„Ez nem válasz arra, hogy azonnal a legbutább és legtájékozatlanabb módon a 2010-es években is csak Y-DNS-el hozakodtál elő. Ezt jelenti a léghajó hasonlat az 1910-es évekbeli általános iskola képzelt technika óráján.”
Igen, valóban nagyon tájékozatlan vagyok, amiért nem ismerem azokat a tudományos eredményeket, amik még nem is léteznek…
„Nem lehettél valami sok előadáson ha csak Y és mt.DNS-t ismered. Másrészt a magyar kutatók ezt a honfoglalókra vagy kizárólag a saját kutatásaikra értik, azonban szájadba rágtam már, hogy az amerikai globális szintű kutatóintézeteknek óriási adatbázisaik vannak már, nemúgy mint a magyar kutatóknak.”
Előbb írtad le, te magad, hogy nincs más vizsgálat a honfoglalókról, az meg hogy jön ide, hogy amerikában mekkora adatbázisok vannak? Még mindig a honfoglaló magyarokról írtam…
A statisztikás dolgaiddal kapcsolatban az a probléma, hogy nem érted, hogy én miről beszélek. A gének nem árulják el, hogy a viselőjük milyen nyelven beszél, vagy milyen kultúrkörbe tartozik. Én elhiszem, hogy statisztikailag 1000 ember vizsgálati eredményéből következtetni lehet 10 millió másikra is, csak éppen azt nem fogod tudni, hogy a szlovákokban, vagy a románokban található keleti komponens nem-e a honfoglalók miatt került oda (ez most csak egy példa volt). Ráadásul te írtad, hogy a törökök full mongoloid sárga emberek voltak. Még ha ki is lehet mutatni elméletileg a gének vándorlása segítségével, hogy tényleg így van-e, valójában nem fogod tudni, hogy a nyelv és a kultúra pontosan hol alakult ki, és milyen népek keveredése következtében.
Ha most egy kicsit félre tesszük a mongol-fóbiádat, a honfoglaló sírokban nem csak kelet-ázsiai DNS maradványokat szintetizáltak, ráadásul (ezt te magad írtad!), mivel nincs eredmény autoszomális vizsgálatról, honnan veszed, hogy egyáltalán nincs kapcsolat a mai magyarok és a honfoglalók között? Török Tibor egyik előadásán úgy hangzott el egyébként, hogy kb. ~4-10% maximum, ami megmaradt a mai lakosságban a belső-ázsiai génekből. Lehet, hogy rosszul emlékszem erre a számra, és valójában már nincs ilyen magyar ember, de lényegtelen, mert ez nem változtat azon a kijelentésemen, hogy a magyarság etnogenezisében török nyelvű népek is részt vettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!