Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ti mit szólnátok, ha az...

Ti mit szólnátok, ha az egyetem után valakinek vesznek egy Biatorbágyi lakóparkban egy zsír új lakást? Irigykedtek? Miért?

Figyelt kérdés
Az új "be my city" lakóparkban kapott volna egy zsír úk 1+1 szobás legénylagást a szüleitől a diploma után, és a kollégái közt legagyizza, meg mondja, hogy inkább a belvárosba jobban beköltözne (BP-n dolgozik). Meg mondaná, hogy borzasztó, hogy majd fél órákat kell kocsiznia, a kocsit szintén a szüleitől kapta volna, ez bicskanyitogató lenne a számotokra? Mit szólnátok ehhez?

2017. jún. 10. 22:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

A #5-össel értek egyet. Nem irigykednék. Tök jó érzés megteremteni magadnak amire szükséged van. Jó tudni, és érezni, hogy képes vagy rá saját erődből.

Ha ilyesmi miatt panaszkodna valaki, egyszer-kétszer meghallgatnám, esetleg még harmadjára is, de aztán leállítanám. Hiába értem meg. Mert ugye nem köteles ottani életre vágyni, attól hogy ott kap lakást ajándékba.

Egyébként a szüleit sem értem, milyen ajándék az, aminél nem is a másik vágyát nézik.

Ha én valakit megajándékozok, akkor nem olyat veszek neki ami nekem tetszik, amire én vágyok, hanem olyat, amire ő vágyik, az ő ízlésének megfelelő.

2017. jún. 11. 06:40
 12/17 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy ez Biatorbágyon van? amugy milyen család az, ahol nem kérdezik meg, hogy hol lenne célszerű laknia? Legénylakásnak a világtól távol? vannak gazdag és hülye családok.
2017. jún. 11. 07:55
 13/17 anonim ***** válasza:
Együtt aggódnék a jövőjéért, majd megállapítanám, hogy nekem is sokszor lopják le a tartalék sportkocsim rendszámtábláját, így nagyon átérzem a problémáit.
2017. jún. 11. 08:27
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

1. Biatorbágyon mi a szarnak? Igaza van, agglomerációban éltem 23 évig és piszok szar a közlekedés, főleg este és éjszakai járat sincs, így olyan munkát eleve nem vállalhatsz, ahonnan nem érnéd el az utolsó hévet, mert akkor eltaxizhatod a megkeresett pénzedet

2. ha bp-n dolgozik, alap, hogy - míg nincs család - ott lakik, szerintem legalábbis

Nekem van lakásom (örökölt), de minek? Egyetem után az exemmel éltem, most Svájcban a párommal. a házacska meg rohad le, mert a másik örökös nem akarja eladni, nem engedi kiadni, én meg soha nem költözök oda - ő sem.

Azt szólnám, hogyha ekkora ajándékot adok valakinek, akkor figyelembe veszem az igényeit is, mert reggeli csúcsban az a fél óra legalább kettő is van, és már nem éri meg annyit ülni a kocsiban.

2017. jún. 11. 08:50
 15/17 anonim ***** válasza:
ilyen emberrel nem sokat beszélgetnék. az első rinyálás után, kb meg se hallanám amit mond.
2017. jún. 11. 10:10
 16/17 anonim ***** válasza:

Nyilván neki nem jó ez a helyzet, irigykedni nem irigykednék. Én is hiába kapnék mondjuk egy eldugott kis faluban egy zsír új lakást, ami akár palota is lehetne, ha nem tudnám jó hasznát venni, mert távol van pl. a munkahelyemtől, és ráfizetek az utazásra, vagy költenem kell egy közelebbi albérletre, szállásra hétköznaponként... stb.

Nem, nem irigykedek az ilyenekre, de esetleg lakásvásárlás előtt egyeztethetne a szüleivel, hogy neki is legyen beleszólása, hogy az adott kereten belül neki mik az igényei. Mikor én lakást vásároltam, a szüleim valamennyit besegítettek, de a nagy részét én raktam össze a pénznek, szóval nem ők vették, de egyeztettünk, volt pár szempont, amit ők is felvetettek, mivel apámnak volt már rutinja, és egy időben közös képviselő volt, hívtam lakásnézőbe segítségnek, mert ő megláthat olyan dolgokat is egy lakáson, ami nekem nem tűnik fel, és tud olyat kérdezni, ami nekem nem biztos, hogy eszembe jut első lakásvásárlóként. Viszont a környékről én döntöttem, mivel saját lakásnál elsősorban nekem fontos (és nem nekik), hogy az új otthonomból hogyan jutok el ide-oda.

Ha valaha lesz gyerekem, és lakáshoz segítem, akkor mindenképp figyelembe fogom venni az ő szempontjait is, nem csak odadobok neki egy lakást, hogy tessék, ajándék, örülj neki, miközben ő lehet, hogy mondjuk egy másik településre vagy akár másik országba megy dolgozni hosszabb távra, és nem tudja jól kihasználni az ajándékba kapott ingatlant.

2017. jún. 11. 11:04
 17/17 anonim ***** válasza:
45%
Mondd meg neki,hogy irigyled a problémáját.
2017. jún. 11. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!