Mi a véleményetek a spórolós, smucig emberekről?
Mi a véleményetek ezekről az emberekről?
Mire spórolnak?Miért teszik?Ismertetek ilyet?Milyen volt vele élni?
Mindig elrettentő példaként van felhozva, aki a vécét leönti és nem lehúzza.
Nos, én a betegségem okán 5-10-szer megyek pisilni éjszaka és igen, az esti fürdővizemet használom erre a célra, ami reggelre el is tűnik.
Főleg környezetvédelmi okokból sajnálom ivóvízzel lehúzni a vécét.
Nem vagyok smucig, azt roppant ellenszenves tulajdonságnak tartom, mert a smucig ember szeret lehúzni másokat.
Inkább spórolósnak mondanám magunkat muszájból, mert ha nem így lenne, nem tartana ki a pénzünk egyik hónapról a másikra.
Inkább spórolós legyek, mint bárkinek, bárminek is az adósa!
Nem mindegy, hogy spórolós vagy smucig, nem ugyanaz a kettő.
Ha "csak simán" spórolós, azzal semmi baj nincs, körültekintő, gondol a jövőre és az esetleges váratlan kiadásokra, szerintem ennek alapnak kellene lennie mindenkinél.
A smucig, maguktól mindent megvonó embereket pedig őszintén szólva sajnálom, elmegy mellettük az élet élmények nélkül, miközben arra figyelnek, hogyan fogják meg a pénzt.. Elég sivár lehet.
Szerintem az az egészséges, ha megvan az egyensúly, kell megtakarítás is és tudats költekezés, de élményekbe, hobbikba is kell fektetni, néha pedig lazábban hozzáállni az élethez.. különben minek is élni tulajdonképpen?
Tegyék, ha nekik így jó, csak ne erőszakolják rá a másikra, hogy "most itt-ott-amott olcsóbb a ...".
Bármire spórolhatnak, ezt csak ők tudják:
Nyaralásra (tudok rá pl.-t), esetleges temetésre, vagy egyéb krakk megelőzésére.
Nem éltem ilyen személlyel, de van a környezetemben. Meghallgatom az ötleteit, az már a saját döntésem, hogy megfogadom-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!