Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a spórolós,...

Mi a véleményetek a spórolós, smucig emberekről?

Figyelt kérdés

Mi a véleményetek ezekről az emberekről?

Mire spórolnak?Miért teszik?Ismertetek ilyet?Milyen volt vele élni?

2017. febr. 17. 09:17
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
83%

Mivel kérdés született erről, gondolom a kérdező a végletre gondol a spórolás terén, tehát amikor 2x is felhasználná a wc papírt ha tudná típusú spórolásra.

Nekem alapvetően nincsen gondom a spórolással, vagy, hogy meggondoljuk mire költünk, és nem ész nélkül szórjuk a pénzt, a férjemmel mi is ilyenek vagyunk. Viszont volt alkalmam közelebbről is megismerni egy olyan spórolós családot, akik szerintem már túlzásba vitték. Az exem is túltolta ezt az egészet, olyan szokások uralkodtak náluk ami már szerintem kellemetlen volt, és nem is egészséges.

4-en éltek egy háztartásban, 2 szülő és a 2 felnőtt fiúk (18,21 évesek voltak akkor). Napi 1x fürödtek, este, viszont mind a 4-en egy fürdővízben fürödtek le, egymás után, és még a tusfürdő használatnak is volt szabálya. Alap volt, hogy a legolcsóbb tusfürdőt vásárolták ami létezett a piacon, volt egy szabály, hogy a tusfürdőt csak deréktól felfelé használták, deréktól lefelé pedig szappannal mosakodhattak csak. (Ugyanazzal a szappannal mindenki természetesen) Ja és megjegyezték egymásnak amikor feltűnően több fogyott a tusfürdőből, vagy előbb elfogyott, mint ameddig ki kellett volna tartania, hogy ugye nem ész nélkül azzal fürdik a másik?

Amikor az exemmel elmentünk pl vásárolni mert épp náluk szerettünk volna főzni valamit, akkor a hozzávalóknál olyan szinten spórolt, hogy 2-5! forintos különbségeken fent akadt egy-egy szaláminál például, és merő felelőtlenségnek gondolta, hogy én a 2 forinttal drágábbat akartam leemelni a polcról. És még egyéb ilyen apróságok, hogy heti 1x mostak 4-ükre, (viszont ruhákat sem vásároltak maguknak ugye) eszébe jutott olyan az exemnek, hogy a zokniját 2x is felvette egymást követő napon, hogy a mosásba majd beférjen minden, nehogy 2x kelljen azért mosni stb. Mozi, étterem, vagy egyéb szórakozás kilőve alapból, mert értelmetlen pénzköltés. A kapcsolatunk elején elmentünk 1x moziba talán, de szerintem azt is azért, hogy azért mégiscsak ismerkedős szakasz, ne otthon a 4 falat bámuljuk. Most hirtelen ezek jutottak eszembe ami nagyon megmaradt bennem, de biztosan lenne még más is ha gondolkoznék rajta, pedig nem olyan anyagi helyzetben voltak egyébként, hogy ilyen szinten muszáj lett volna meghúzni a nadrágszíjat. Ja igen, egymás elől is olyan szinten féltették a pénzt a családtagok, hogy az exem testvére képes volt széfet rakni a szobájába, eldugva és ott tartotta a pénzét, fényképezőgépét, pedig senki nem lopta volna el tőle. Semmiképpen nem élnék így együtt valakivel, szerintem az ilyen szinten spórolós emberek csak hasonló mentalitású és gondolkodású párral jöhetnek ki jól, mert máskülönben a sok konfliktus és más nézőpont megöli a kapcsolatot előbb-utóbb.

2017. febr. 17. 10:02
 12/26 anonim ***** válasza:
76%

11#

Ez nagyon durva.

2017. febr. 17. 10:09
 13/26 anonim ***** válasza:
91%
Ismerek ilyet. Kívülállóként inkább viccesnek mondanám a szitut, de vele élni maga lehet a pokol. 8-9 számjegyű összeg van a bankban, több lakása, nyaralója is van. Közben pedig szalad a város másik végébe vásárolni, mert ott éppen 5 forinttal olcsóbb a krumpli.
2017. febr. 17. 10:40
 14/26 Janka néni ***** válasza:
88%

A smucigságban a sajnálás a fő motiváció.

A spórolás inkább ésszerűség.

2017. febr. 17. 10:50
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
A spórolás néha szükséges.
2017. febr. 17. 10:51
 16/26 anonim ***** válasza:
88%
A spórolós és a smucig véleményem szerint nem ugyanaz a fogalom. Spórolós aki számba veszi a bevételeit és a kiadásait és úgy alakítja az életét. pl nem égeti fölöslegesn a villanyt, csak annyi vizet használ amennyit feltétlen muszáj, nem veszi meg a drágább terméket. Okosan állítja össze a bevásárlásit és csak azt veszi meg amit feltétlen kell. A smucig az aki képes az unokája születésnapjára egy csokit sem venni. Nem hívja fel mert költséges, stb.
2017. febr. 17. 11:26
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Én a spórolás híve vagyok. Azért spórolok, hogy ha bármi baj van, akkor ne kelljen kölcsönt felvenni.Ne okozzon gondot ha elromlik a mosógép, akár aznap tudjak újat venni.Vagy nem rég egy családtag kórházba került hosszú hetekre, és jó volt hogy látogatni tudtuk, nem okozott problémát a 40 km re lévő kórházba való ingázás. Na nálam a spórolás nem azt jelenti amiket feljebb írtak. Egyszerűen nem költök minden -számomra- hülyeségnek tűnő dologra. Kétszer vagy akár háromszor is átgondolom ha valamilyen nagyobb dolgot veszünk. Nem vásárolok valamit azért, mert másnak is van. Nem veszek fel hitelt ajándékra, nem megyek hitelből nyaralni. Szerintem ezek normális dolgok, az átlagember így gondolja. A fejemben van egy elgondolás, hogy kb egy évben mennyit kellene a tartalékhoz tenni, és ehhez tartom magam. Viszont amiket fent írtak, pl spórolás a tusfürdőn, a vízen stb.. ezek már agyament dolgok.Megnehezítik a velük való élést, de igazából addig amíg nem nekem kell elviselnem addig azt csinál amit akar. Szóval igazából nincs róluk véleményem, ha nekik jó akkor öntözzék csak le a wc-t lehúzás helyett.
2017. febr. 17. 11:34
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Én alapvetően spórolós vagyok. Megnézem az árakat mindig. Ha pl valami nagyobb tételben sokkal kedvezőbb,akkor úgy veszem meg,ha úgyis szükség lesz rá.

Ha pl adnak a tescoban ilyen 500 forintos kupont,akkor legközelebb beváltom ha arra járok, nem kerül semmibe.

Ilyenekre gondolok spórolás terén.Igyekszem kihasználni a kedvezményeket,akciókat. De nem olyan betegesen azért,hogy 5 forinttal olcsóbb tej miatt átutazzak az egész településen.:D

És persze igyekszem beosztani a pénzemet és valamennyi tartalékot is képezni.

De nem esek túlzásba szerintem.Az olyat én sem értem, akinek bent állnak a milliók a bankban, ő pedig zsíros kenyeren él,nem költ semmire, nem megy el semerre szórakozni, ruhára,kozmetikumra is sajnálja a pénzt,még ha szüksége lenne rá is.. Az ilyen túlzott spórolásnak a szememben nincs értelme..

Persze az sem az én világom,amikor valaki fizu után 3 nappal elszórja az összes pénzét, utána megy kölcsön kérni meg hitelért..

Meg kell találni a középutat..Hogy jusson a kötelező kiadásokra is és magunktól se sajnáljunk 1-1 ruhát,kozmetikumot,szórakozási lehetőséget. Én így csinálom és tudok mégis félre rakni..

2017. febr. 17. 11:41
 19/26 Alain Delon ***** válasza:
100%
11: Azért széfre képes volt költeni?
2017. febr. 17. 11:52
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

igen, a spórolós és a smucig ember nem ugyanaz!

én is szeretek spórolni, világéletemben nem b*asztam el a pénzemet, csak amire tényleg kell. szeretek gyűjtögetni, aztán egy pl nagyobb dolgot (most kocsit) meg szeretném venni

viszont én ismerek smucig embert, akinek van pénze dögivel, és pl meghívni se tud egy fagyira...:)

2017. febr. 17. 12:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!