Női egyenjogúság. Szerintetek egyenjogúak a nők a férfiakkal? Én úgy érzem nem.
a nők is ugyanúgy dolgoznak, mint a férfiak, ugyanannyi órában, akár ugyanolyan fizikai munkát.
de valamiért még mindig elterjedt az,hogy a nőnek a dolga a főzés meg a takarítás, háztartás körüli teendők + gyereknevelés.
én ezt nagyon nem értem, hogy miért van ez? miért kell lehomokosozni egy férfit,hogyha beáll a konyhába és ő főz aznap? vagy ha csak fogja a porszívót és kiporszívóz? amikor ez lenne a normális,hogy megosztják a felelek a feladatokat.
bár én azt látom,hogy ez nem a férfiak hibája. sok nő még mindig abban a felfogásban él,hogy ezek az ő feladatai, ki kell szolgálni az "urát".
a másik dolog ami zavar, hogyha egy nő mondjuk üzleti útra megy, vagy teljesen mindegy, dolga van és a gyerekeket a férjére hagyja, akkor ezen miért kell ennyire megbotránkozni, mint sokan teszik?rengetegen elítélik ilyenkor az anyát,hogy a gyerekét magára hagyta..pedig az apja is ugyanúgy a gyerek szüleje. a szoptatáson kívül semmivel sem tud többet a nő tenni a gyerek körül, mint az apa.
meg még egy példa. adott egy család. van két gyerek,egyik fiú, másik lány. a lánynak már kiskorától kezdve segítenie kell a konyhában,meg elpakolnia maga után. ahogy nő a feladatok is nőnek. a fiú testvérének meg egy rántott se kell tudnia elkészíteni, ki van nyalva a feneke. szóval már a nevelésnél is el van rontva. miért kell életképtelennek nevelni a fiúkat?
ti mit gondoltok?
és tudom,hogy van ahol a férfi a kertészkedik meg barkácsol. ott nem olyan gáz,hogy nem áll be mosogatni, hiszen ez is egy fajta munkamegosztás. de azért egy átlag panellakó családban nem igen van más házimunka a takarításon és a főzésen kívül.
teljesen igazatok van. főzni, mosogatni,mosni,felseperni mindennapos teendő. lenyírni a füvet a kertben elég két hetente.. és egyikhez sem kell nagy tehetség, mindkét fél meg tudja őket csinálni.
én továbbra is a munkamegosztás híve vagyok.
aki meg írta,hogy a férfi megteremti az egzisztenciát és a nő meg örüljön neki.hát az nem tudom hol él. mivel mindkét fél dolgozik egy átlag kapcsolatban, KÖZÖSEN teremtik meg az egzisztenciájukat. persze ha a pasi keres egy milliót, a felesége meg csak minimálbért, akkor nyilván a pasi tesz be többet a kasszába. de azért ez nem általános, mi pl a párommal ugyannyit keresünk. pár tíz ezer eltéréssel. szóval bármi amit elértünk, közös erőből ment. ma már ez az általános..
"én továbbra is a munkamegosztás híve vagyok. "
Ha tudnál szöveget értelmezni, lejött volna, hogy MINDEGYIK válaszoló a munkamegosztás mellett van.
A különbség csupán a munkamegosztás módjában és mértékében áll.
Pontosan meg is látszott, hogy a férfi munkáját nem tekintik nehéznek: mert úgyis csak néha kell olajat cserélni, meg úgyis szerelő, bla-bla-bla.
Tehát a stresszesebb munkahely, a házkörüli teendők és "férfimunkák" után még a mosogatást is felezzék el. Nagy "egyenlőség"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!