Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Női egyenjogúság. Szerintetek...

Női egyenjogúság. Szerintetek egyenjogúak a nők a férfiakkal? Én úgy érzem nem.

Figyelt kérdés

a nők is ugyanúgy dolgoznak, mint a férfiak, ugyanannyi órában, akár ugyanolyan fizikai munkát.

de valamiért még mindig elterjedt az,hogy a nőnek a dolga a főzés meg a takarítás, háztartás körüli teendők + gyereknevelés.

én ezt nagyon nem értem, hogy miért van ez? miért kell lehomokosozni egy férfit,hogyha beáll a konyhába és ő főz aznap? vagy ha csak fogja a porszívót és kiporszívóz? amikor ez lenne a normális,hogy megosztják a felelek a feladatokat.

bár én azt látom,hogy ez nem a férfiak hibája. sok nő még mindig abban a felfogásban él,hogy ezek az ő feladatai, ki kell szolgálni az "urát".

a másik dolog ami zavar, hogyha egy nő mondjuk üzleti útra megy, vagy teljesen mindegy, dolga van és a gyerekeket a férjére hagyja, akkor ezen miért kell ennyire megbotránkozni, mint sokan teszik?rengetegen elítélik ilyenkor az anyát,hogy a gyerekét magára hagyta..pedig az apja is ugyanúgy a gyerek szüleje. a szoptatáson kívül semmivel sem tud többet a nő tenni a gyerek körül, mint az apa.

meg még egy példa. adott egy család. van két gyerek,egyik fiú, másik lány. a lánynak már kiskorától kezdve segítenie kell a konyhában,meg elpakolnia maga után. ahogy nő a feladatok is nőnek. a fiú testvérének meg egy rántott se kell tudnia elkészíteni, ki van nyalva a feneke. szóval már a nevelésnél is el van rontva. miért kell életképtelennek nevelni a fiúkat?

ti mit gondoltok?

és tudom,hogy van ahol a férfi a kertészkedik meg barkácsol. ott nem olyan gáz,hogy nem áll be mosogatni, hiszen ez is egy fajta munkamegosztás. de azért egy átlag panellakó családban nem igen van más házimunka a takarításon és a főzésen kívül.

2016. máj. 15. 09:43
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
100%
14:05 és kihagytunk még egy nagyon fontos dolgot. A háztartásbeli munkák nagy része azért keletkezik mert valaki csinálja őket. Amit meg csinálunk azért ugye vállaljunk is már felelősséget. Szóval szerintem a szros gatyád széthagyását és a koszos edényeid feltornyozását nem tudod kiváltani azzal, hogy cserébe kicseréled az olajat az autóban.
2016. máj. 16. 03:31
 32/37 A kérdező kommentje:

teljesen igazatok van. főzni, mosogatni,mosni,felseperni mindennapos teendő. lenyírni a füvet a kertben elég két hetente.. és egyikhez sem kell nagy tehetség, mindkét fél meg tudja őket csinálni.

én továbbra is a munkamegosztás híve vagyok.

aki meg írta,hogy a férfi megteremti az egzisztenciát és a nő meg örüljön neki.hát az nem tudom hol él. mivel mindkét fél dolgozik egy átlag kapcsolatban, KÖZÖSEN teremtik meg az egzisztenciájukat. persze ha a pasi keres egy milliót, a felesége meg csak minimálbért, akkor nyilván a pasi tesz be többet a kasszába. de azért ez nem általános, mi pl a párommal ugyannyit keresünk. pár tíz ezer eltéréssel. szóval bármi amit elértünk, közös erőből ment. ma már ez az általános..

2016. máj. 16. 06:34
 33/37 anonim ***** válasza:
0%

"én továbbra is a munkamegosztás híve vagyok. "

Ha tudnál szöveget értelmezni, lejött volna, hogy MINDEGYIK válaszoló a munkamegosztás mellett van.

A különbség csupán a munkamegosztás módjában és mértékében áll.

Pontosan meg is látszott, hogy a férfi munkáját nem tekintik nehéznek: mert úgyis csak néha kell olajat cserélni, meg úgyis szerelő, bla-bla-bla.

Tehát a stresszesebb munkahely, a házkörüli teendők és "férfimunkák" után még a mosogatást is felezzék el. Nagy "egyenlőség"...

2016. máj. 16. 08:33
 34/37 anonim ***** válasza:
100%
Én férfi vagyok, tudok főzni, a hugom meg egy teát se. Nem azért mert én buzogány vagyok, hanem mert gimi után munkába álltam, elköltöztem otthonról, magamról gondoskodtam, ebbe beletartozik a takarítás és főzés. A hugom meg egyetemre járt, sokat tanult, nem volt rászorulva arra, hogy főzzön mint én. Viszont ha a számítógépemmel baj van, tuti hogy hozzá viszem először, mert én nem értek hozzá, ő viszont igen. És nem azért, mert leszbikus, hanem mert egy kocka. Ennyit a sztereotípiákról. Ha fiam lesz, tuti meg fogom tanítani főzni, ahogyan a lányomat is bevonom majd a barkácsolásba. Persze ha nem érdekli nem erőltetem, de szerintem jó ha egy férfi is megtanulja a "női" munkákat, és a nő is a "férfi" munkákat, mert ki tudja mit hoz a jövő, pl meghal a feleség/férj, anya/apa.
2016. máj. 16. 11:10
 35/37 anonim ***** válasza:
Én nem értem azt az érvet, amikor valaki a kertes ház dologgal jön. Akik kertes házban laknak, ott a nő is dolgozik a kertben. Nem láttam még férfit palántázni. Pl. anyukám eteti az állatokat, palántákat ültet, virágokat locsol, nyesi a rózsát stb. Apám meg füvet nyír.
2016. máj. 25. 18:56
 36/37 anonim ***** válasza:
Nem SZABAD egyenlőnek lenniük mert két KÜLÖNBÖZŐ nem.
2016. júl. 28. 16:14
 37/37 anonim ***** válasza:
3-as vagyok.Igen, ahhoz nem kell szakértelem.
2016. júl. 28. 16:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!