Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Női egyenjogúság. Szerintetek...

Női egyenjogúság. Szerintetek egyenjogúak a nők a férfiakkal? Én úgy érzem nem.

Figyelt kérdés

a nők is ugyanúgy dolgoznak, mint a férfiak, ugyanannyi órában, akár ugyanolyan fizikai munkát.

de valamiért még mindig elterjedt az,hogy a nőnek a dolga a főzés meg a takarítás, háztartás körüli teendők + gyereknevelés.

én ezt nagyon nem értem, hogy miért van ez? miért kell lehomokosozni egy férfit,hogyha beáll a konyhába és ő főz aznap? vagy ha csak fogja a porszívót és kiporszívóz? amikor ez lenne a normális,hogy megosztják a felelek a feladatokat.

bár én azt látom,hogy ez nem a férfiak hibája. sok nő még mindig abban a felfogásban él,hogy ezek az ő feladatai, ki kell szolgálni az "urát".

a másik dolog ami zavar, hogyha egy nő mondjuk üzleti útra megy, vagy teljesen mindegy, dolga van és a gyerekeket a férjére hagyja, akkor ezen miért kell ennyire megbotránkozni, mint sokan teszik?rengetegen elítélik ilyenkor az anyát,hogy a gyerekét magára hagyta..pedig az apja is ugyanúgy a gyerek szüleje. a szoptatáson kívül semmivel sem tud többet a nő tenni a gyerek körül, mint az apa.

meg még egy példa. adott egy család. van két gyerek,egyik fiú, másik lány. a lánynak már kiskorától kezdve segítenie kell a konyhában,meg elpakolnia maga után. ahogy nő a feladatok is nőnek. a fiú testvérének meg egy rántott se kell tudnia elkészíteni, ki van nyalva a feneke. szóval már a nevelésnél is el van rontva. miért kell életképtelennek nevelni a fiúkat?

ti mit gondoltok?

és tudom,hogy van ahol a férfi a kertészkedik meg barkácsol. ott nem olyan gáz,hogy nem áll be mosogatni, hiszen ez is egy fajta munkamegosztás. de azért egy átlag panellakó családban nem igen van más házimunka a takarításon és a főzésen kívül.

2016. máj. 15. 09:43
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
82%

Életstílusok vannak, és van olyan, ahol nem.

Miss plázacica nem fog mosogatni, de szerintem az ő párja fizeti a bejárónőt.

Érted, mire gondolok?

2016. máj. 15. 09:44
 2/37 A kérdező kommentje:
hát igen, vannak olyan nők is.
2016. máj. 15. 09:50
 3/37 anonim ***** válasza:
3%

Sajna szerintem ma kétféle nő van:

az aki önmegvalósít pozitív értelemben és rajta nem gázolnak át automatikusan a férfiak, mert vonzza őket

és az, aki nem tud önmegvalósítani, mert nincs rá pénze, vagy el van hízva és nem tud lefogyni, és szeret takarítani...mert az legalább megy neki.

Elnézést a kivételektől!

2016. máj. 15. 09:52
 4/37 A kérdező kommentje:

amúgy én szerencsére jól választottam pasit, közösen csináljuk ezeket a teendőket.

de pl anyósom ezen mélységesen fel van háborodva,hogy a kicsi fia elé nem rakok le minden nap főtt ételt, hanem van,hogy ő főz magának és nekem..

szóval erre akartam kilyukadni,hogy a nőknek ez miért jó?hogy mindent ők csinálnak meg a pasi helyett?

2016. máj. 15. 09:54
 5/37 anonim ***** válasza:
43%
Nem tudom mit hoborogsz, nalatok igy van, masoknal amugy. Nem mind1 neked?....
2016. máj. 15. 09:59
 6/37 anonim ***** válasza:
94%
3-as, nem értem, a hízás hogy jön ide. Aki nem önmegvalósít, az nem sovány, vagy... ?
2016. máj. 15. 10:00
 7/37 anonim ***** válasza:
50%
Na akkor egy az, hogy az anyóst azt le kell sz@rni. Kettő, hogy ezt a fizikai munkás részt te se gondoltad komolyan. Hidd el, ha valódi egyenjogúság lenne, annak nem örülnél annyira. Ha gondolod én felporszívózok meg csinálok ebédet, de akkor te mész ki megnézni mi a baja a kocsinak + te szereled meg, te rakod fel az új mosdókagylót, meg te is barkácsolhatsz akármit. Nem azt mondom, van sok nő is persze, akinek ez ugyanúgy menne. Azonban ez nem a többség... Ennyi erővel én is nyithatnék egy kérdést, hogy miért nem vagyunk egyenjogúak a nőkkel, hisz mindig a férfiak dolga megszerelni valamit, általában a számítógépes dolgok is ide tartoznak, és azért nyilván ha ásni kell egy nagyobbat a kertben, azt nem a nő fogja megcsinálni (amivel egyébként semmi bajom nincs, ne értsetek félre!) De ha ennyire egyenjogú akar lenni valaki, akkor nyugodtan: itt van a garázs mellett az ásó meg a lapát, azt lehet egyenjogúnak lenni, amíg én bent főzök.
2016. máj. 15. 10:04
 8/37 anonim ***** válasza:
82%

Nekem ez olyan érzés, mintha a nő csak dekor lenne.

Vannak normális férfiak, nem is kevesen. De vannak olyanok, akik azt hiszik, a nő valami jutalom, az jár, csak egy mellékszereplő, aki elintézi a nemakarom dolgokat.

A fiúkba az ilyen anyukák meg azt nevelik bele, hogy kisfiam, egy nő bármit tesz az életében, azt azért teszi, hogy neked tetsszen. Néha ezek a fiúk mintha azt hinnék, a nőnek nincs élete nélküle.

2016. máj. 15. 10:05
 9/37 anonim ***** válasza:
46%

Miért akarsz egyen embereket? Ismerek olyan nőket, akik körül rajongják, kiszolgálják a párjukat. Ezt nem tehetnék meg, nagyon rosszul éreznék magukat. Szerintem, ha ők úgy érzik jól magukat a kapcsolatukban, tegyék, legyenek úgy boldogok. Aki viszont nem akarja, válasszon olyan párt, akivel közösen csinálnak mindent és úgy boldogok.

Olyan nincs, hogy azt mondjuk, egyenjogúság és mindenkinek úgy kell élni. Mások magánéletébe nem kell beleszólni.

2016. máj. 15. 10:07
 10/37 anonim ***** válasza:
57%

7-es, szerinted kell valami szakértelem ahhoz, hogy mosogass, teregess, vasalj, porszívózz? Nem.

És a villanyszereléshez? A számítógéphez? Az autóhoz?

Ha odaadom a porszívót egy 10 éves fiú vagy lány kezébe, fogja tudni használni. Mert agyatlan csicskamunka. Számítógéphez sokszor még az is szerelőt hív, akinek 8 van otthon, és elvileg ért hozzá.

2016. máj. 15. 10:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!