Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tesz meg egy nő az egyenjo...

Mit tesz meg egy nő az egyenjogúság nevében a férjéért?

Figyelt kérdés
2009. máj. 9. 18:29
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
75%
Hatszor olvastam el, és még mindig nem értem a kérdés lényegét.....
2009. máj. 9. 18:53
 2/19 A kérdező kommentje:
Pl:lenyírja a füvet,megszereli a kocsit,stb.
2009. máj. 9. 18:55
 3/19 anonim ***** válasza:
77%

Előző válaszoló vagyok:

Muszáj ebbe belekeverni ezt az egyenjogúsági hisztériát? Szerintem tök mindegy, hogy a felek mit hogyan osztanak fel. Ha a feleség ért az autókhoz, akkor szereljen ő. Ha nem akkor ne. Ennyi. Nem hiszem, hogy egy kapcsolatban a leosztott teendőket ilyen szempontból kell vizsgálni. Nem értem, miért kell mindenben az emancipunciságot keresni...

2009. máj. 9. 19:08
 4/19 anonim ***** válasza:
66%
amúgy 20/L
2009. máj. 9. 19:08
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Amihez értek, nyilván azt én is meg tudom csinálni, autót szerelni pl nem tudnék, még jogsira se volt eddig időm, jobban járnak az urak, ha ezt egyelőre rájuk hagyom. :-)

Nagyon meglep, ha azt mondom, hogy nőként informatikus vagyok, és értek is hozzá? És az, hogy 10 éve énekelek, és mi szerelünk be, és mi lányok is visszük a hangfalak közül azt, amit mi elbírunk, és közösen szerelünk be?

Tudod, az egyenjogúság nem azt jelenti szerintem, hogy ugyanazt meg tudjuk csinálni. Mindenki máshoz ért, mindenkinek máshoz van érzéke. Az én szememben inkább azt jelenti az egyenjogúság, hogy ha valamihez ugyanúgy ért egy férfi és egy nő, azt ugyanúgy értékeljék, és ne tegyenek nemi különbségeket.

2009. máj. 9. 19:09
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, mi köze van ennek az egyenjogúsághoz. Igaza van a 19.09-esnek az utolsó mondatával.

Ami a fűnyírást és a kocsiszerelést illeti: ezek nem mindennapi tevékenységek, hanem csak néha kell. Feltéve, hogy van autó meg kertes ház (utóbbi még ritkább). Nekünk egyik sincs. Viszont készséggel összeszerelem a számítógépet, és feltelepítek minden programot, ha nincs rá kedve/ideje.

Főzni meg mosogatni viszont (két)naponta kell. Szóval az ilyen feladatok elosztásában ott látom az egyenlőséget (és nem egyenjogúságot, mert annak ehhez semmi köze), hogy a férfi ugyanúgy elmosogat, takarít.

2009. máj. 9. 19:22
 7/19 anonim ***** válasza:
88%

Attól még h egyenlőek vagyunk, nem vagyunk egyformák. Ő megszereli a kocsit én meg megvarrom a kiszakadt ruháit. Sztem ez a kettő kis is ütötte egymást. Persze az egyenlőség nevében bajlódhatnánk a dologgal fordítva is, de nem hinném, hogy sok jó sülne ki belőle, mert egyszerűen különbözünk! Van amire egy nő nem alkalmas annyira mint egy férfi és fordítva. Nem értem miért kell ilyesmikbe belekötni.

(am nálunk anyám nyírja a füvet, ő faragja a karácsonyfát a talpba, furikol, téglát pakol, mert apám nem csinálja meg... amellett pedig a többi házimunka is rá hárul és mindemellett állása is van, rendes 8 órás. apám semmit nem csinál a saját 8 órásán kívül)

2009. máj. 9. 19:44
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Én (nő) az egyenjogúság híve vagyok. Ám pl. füvet sose nyírtam, kocsit sose szereltem, azon egyszerű oknál fogva, hogy sose volt kertem, sose volt autóm, és egyik páromnak sem volt. De pl. sosem szerettem, ha kisasszonyként kezeltek, sosem engedtem, hogy vásárláskor a párom cipeljen minden szatyrot, annyit vittem én is, amennyit erőm szerint bírtam. Ez általában azt jelentette, hogy elfeleztük. De amúgy mi a volt élettársammal mindenben így voltunk, feleztünk mindenféle munkát. Ha én főztem, ő mosogatott, vagy fordítva, stb. Nálunk tényleg nem volt olyan, hogy ez most női munka, vagy férfi munka, csak olyan volt, hogy van, amihez én értettem jobban, és máshoz meg ő. Bonyolultabb ételeket én főztem meg például, mert én jobban főztem mint ő, de pl. ha elszaródott a számítógép, azt ő csinálta meg, mert ő értett hozzá.
2009. máj. 9. 20:33
 9/19 anonim ***** válasza:
66%

Még én tegyek?! Nem elég a meló, a háztartás meg a gyerek?

Inkább a ffiaknak kéne az egyenjogúságért küzdeni!

Egyébként az emancipációt elég nagy hülyeségnek tartom...

na mind1.

20/L

2009. máj. 9. 21:12
 10/19 anonim ***** válasza:
80%
Mindent megteszek érte, amit tudok, a házimunka 90%-át én végzem el. De nem az egyenjogúság miatt, én nem szeretem, ha valaki örökké ezt hangoztatja.
2009. máj. 9. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!