Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tesz meg egy nő az egyenjo...

Mit tesz meg egy nő az egyenjogúság nevében a férjéért?

Figyelt kérdés
2009. máj. 9. 18:29
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van mindenkinek, egy normális házban, családban mindenki azt csinál amihez ért, én ben vagyok csinálom a háztartást, munka után, s férjem pedig a kertet mert az a mindene:D, néha besegit nekem, néha én is neki, / virágoskert az enyém /megosszuk, és nincs belöle vita !!! Igy van ez már 10 éve !!! És van 2 szép gyerek is !!
2009. máj. 9. 21:29
 12/19 anonim ***** válasza:
29%
Utolsó válaszadó: az emancipációnak köszönheted, hogy jogod van iskolába-egyetemre járni, olvasni, párt választani, netezni. Vagy inkább szeretnél 14 évesen férjhez menni egy 30 éves férfihez, akit a szüleid kiszemeltek számodra, és a cselédje lenni?
2009. máj. 9. 21:31
 13/19 anonim ***** válasza:
35%
Bocs, nem utolsó, hanem előtte, aki írta, hogy hülyeségnek tartja az emancipációt.
2009. máj. 9. 21:31
 14/19 anonim ***** válasza:
76%
Az emancipációval az a baj, hogy a legtöbb ilyen idióta nő, aki veri a mellét, hogy ő aztán GI Joe is lehetne, ha akarna nagyon durván átesik a ló túloldalára. Pl mi a francért kell a ház körüli munka megosztásába belekeverni ezt az egészet? Én speciel a nemek közötti meg nem értettség és feszültség egyik legfőbb forrásának ezt a vad-emancipunciságot tartom. Igenis, hogy nem vagyunk ugyanolyanok, igenis, hogy biológiailag SEM egyezünk képességeinket illetően (látás, tájékozódás stb). És ez akkor is így lesz, ha ezren tüntetnek az ellenkezőjéről.
2009. máj. 9. 21:34
 15/19 anonim ***** válasza:
82%

NA szóval, a teljesség igénye nélkül:

Direkt nem úgy írtam h egészében, csak ezt a nagy rivalizálást nem szeretem ami néha megy a két nem között.

A jogi értelmben vett egyenjogúság az oké, meg amiket említettél. De pl nem bírom pl azt ,amikor egyedülálló nők vállalnak gyereket merthogy ők egyedül is fel tudnak nevelni egy gyereket, helyettesítve a férfit.

Vagy pl nem vállalnak gyereket a karrier miatt. Bizonyos értelemben erre rá is vannak kényszerítve, mert a melóhelyeken nem tolerálják túlzottan ha gyereket szülsz.

Szóval nem tudom ezt most itt jól kifejteni,lehet kicsit zavaros is de a nők meg a férfiak sosem lesznek a klasszikus értelemben egyenjogúak. egyszerűen mások vagyunk.

Arról meg h néhány 100 évvel ezelőtt milyen volt a nők , annyi a véleményem, h az sem volt természetes. Csak manapság átestünk a ló túloldalára.

2009. máj. 9. 21:43
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos még mindig nem értük el az egyenjogúságnak azt a formáját, amit kéne. Tehát pl. én informatikus vagyok és nő, de nekem többet kell bizonyítani, hogy értek hozzá, mint egy pasinak. Mert nagyon gyorsan visszautasítják az én önéletrajzomat egy férfiéval szemben. Pedig ugyanazt tanultam, ugyanazt tudom (nem túlzok, 24 évesen 20 éves múltam van, 4 évesen már egy munkára való - nem comodore - irodai gépet nyúztam, jobban, mint azok, akik dolgoztak rajta).

Még munka terén nagyon benne van az emberekben a sztereotípia, pedig vannak munkák, amik függetlenek a nemektől.

Valaki említette a tájékozódást, ez hülyeség, hogy nemektől függ, inkább attól függ, hogy ki mennyire volt ráutalva, hogy utazzon és tájékozódni kelljen (középiskolás koromban angol tanfolyamra jártam, a város minden pontján volt oktatási helyszín, természetesen nem cipeltek kocsival, BKV-t használtam, egyedül utaztam ki Olaszországba Velencébe az utóbbi pár évben több alkalommal is, és még az a labirintus-város se fogott ki rajtam, ehhez tuti hozzájárult, hogy előtte már rá voltam utalva a jó tájékozódás elsajátítására).

Mint már írtam, aki amihez ért, azt ismerjék el, és ne nézzék, hogy nő vagy férfi, ezt jelentené az egyenjogúság.

2009. máj. 9. 22:06
 17/19 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, miért pontoztatok le, vagy esetleg a hiányos történelmi ismeretek okoznák?

Én egyébként nem szeretnék GI Joe (Jane) lenni, csak nem szeretem, amikor elvárják, hogy kétszer annyit teljesítsek, mint egy férfi, hogy egyáltalán észrevegyenek.

2009. máj. 10. 11:31
 18/19 anonim ***** válasza:
jaj az a sok éltkételen lusta férfi manapság minden csakis értük lehet
2015. okt. 15. 21:44
 19/19 anonim ***** válasza:
Nálunk pl. anyukám is nyír füvet. De mondjuk nagy kertünk van, és apámat se láttam még palántázni, meg rózsát nyesni.
2016. máj. 25. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!