Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Női egyenjogúság. Szerintetek...

Női egyenjogúság. Szerintetek egyenjogúak a nők a férfiakkal? Én úgy érzem nem.

Figyelt kérdés

a nők is ugyanúgy dolgoznak, mint a férfiak, ugyanannyi órában, akár ugyanolyan fizikai munkát.

de valamiért még mindig elterjedt az,hogy a nőnek a dolga a főzés meg a takarítás, háztartás körüli teendők + gyereknevelés.

én ezt nagyon nem értem, hogy miért van ez? miért kell lehomokosozni egy férfit,hogyha beáll a konyhába és ő főz aznap? vagy ha csak fogja a porszívót és kiporszívóz? amikor ez lenne a normális,hogy megosztják a felelek a feladatokat.

bár én azt látom,hogy ez nem a férfiak hibája. sok nő még mindig abban a felfogásban él,hogy ezek az ő feladatai, ki kell szolgálni az "urát".

a másik dolog ami zavar, hogyha egy nő mondjuk üzleti útra megy, vagy teljesen mindegy, dolga van és a gyerekeket a férjére hagyja, akkor ezen miért kell ennyire megbotránkozni, mint sokan teszik?rengetegen elítélik ilyenkor az anyát,hogy a gyerekét magára hagyta..pedig az apja is ugyanúgy a gyerek szüleje. a szoptatáson kívül semmivel sem tud többet a nő tenni a gyerek körül, mint az apa.

meg még egy példa. adott egy család. van két gyerek,egyik fiú, másik lány. a lánynak már kiskorától kezdve segítenie kell a konyhában,meg elpakolnia maga után. ahogy nő a feladatok is nőnek. a fiú testvérének meg egy rántott se kell tudnia elkészíteni, ki van nyalva a feneke. szóval már a nevelésnél is el van rontva. miért kell életképtelennek nevelni a fiúkat?

ti mit gondoltok?

és tudom,hogy van ahol a férfi a kertészkedik meg barkácsol. ott nem olyan gáz,hogy nem áll be mosogatni, hiszen ez is egy fajta munkamegosztás. de azért egy átlag panellakó családban nem igen van más házimunka a takarításon és a főzésen kívül.

2016. máj. 15. 09:43
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
0%

"és tudom,hogy van ahol a férfi a kertészkedik meg barkácsol. ott nem olyan gáz,hogy nem áll be mosogatni, hiszen ez is egy fajta munkamegosztás."

Ez így van, csak ugye ezt a nevelésnél nem lehet előre tudni, és te is említed a nevelést,amiben teljesen igazad van. Nyilván anyuka nem tudja előre, hogy a fia majd kertes házban fog lakni. Amúgy i kertes házban lakunk, elég nagy kerttel, de ez is butaság, hogy a kert a férfi dolga. Ki látott már palántázó férfit?

2016. máj. 15. 12:06
 22/37 anonim ***** válasza:
37%

"Igen és pont itt van a lényege az egésznek. szakértelem kell hozzá. Én pl. programozónak tanulok, mégis tudnom kell mindenfélét megszerelni, meg csak szimplán érteni a dolgokhoz. Ha ilyen nagy egyenjogúság van, akkor a nők miért nem tanulják meg ugyanúgy? "

Azért, mert a gyerekeket már eleve erre nevelik. A fiúkat a suliban kiközösítik, ha nem a fiús dolgokat szeretik stb. Innen jön ez a probléma. Igazad van abban, amit állítasz, de akkor a kezdetektől így kéne csinálni, nem 30 éves korban elsajátítani. (Új válaszoló vagyok, nem az, aki eddig írt.)

2016. máj. 15. 12:09
 23/37 anonim ***** válasza:
6%

"Az, hogy mennyivel több stresszel jár egy olyan munka, amire egzisztenciát lehet építeni, az nem számít, hiszen a nő is megnyomja a gombot a mosógépen vagy elmosott három tányért.

Az, hogy ott az autó, amibe csak bele kell ülni, az megint nem számít, hiszen az ott van, mi a gond? Az, hogy a nők nem látják, hogy azzal is munka van. "

Hogyhogy nem látják? Miért a nő perecért dolgozik?

2016. máj. 15. 12:13
 24/37 anonim ***** válasza:
96%
Az utolsót én sem értem. Eleve, a férfiak 80%-a nem szerel autót, mert nem ért hozzá/nincs kertje/garázsa. De azt a két gombot a mosógépen, mosogatógépen büdös neki megnyomnia. A ruhák meg magukat teregetik ki ugye és pakolják el a szekrénybe, az edények is bevarázsolódnak a gépbe és ki belőle :) Hülye paraszt.
2016. máj. 15. 12:23
 25/37 anonim ***** válasza:
Mármint nem te, utolsó, hanem aki ezt feltételezi..
2016. máj. 15. 12:24
 26/37 anonim ***** válasza:
0%

Az már megint más ha a nő még varr is. Tehát elve az, ha ő is csinál ilyeneket. Csak sokan ahhoz se értenek, vagy éppen a "mai" nőknek már "nem tetszik" a varrás. Amit te írtál az teljesen korrekt. Nekem egyedül azzal van a gondom, hogy sokszor már átesünk a ló hasa alatt is, és még mindig soknak tartjuk a munkát. Ha pl. egy olyan munkamegosztás - ahogy te is írtad - áll fent, és ott elkezd lázadozni az egyik fél (akár a férfi is), akkor ott valami bűzlik.

Én azért írtam pl. az autószerelést, mert sok nőnek tényleg nincs más dolga a szimpla házimunkán kívül, amit felez a férfival, és már később azt is soknak tartja.

És tegyük hozzá - a lepontozó huszároknak is mondom -, hogy itt most nem a NORMÁLIS emberekről beszélek, hanem az ÁTLAGRÓL.

Nem akarok egyébként megbántani a nézeteimmel senkit, meg nincs bennem az, hogy a nő robotoljon, én meg tízévente egyszer kimegyek olajat cserélni. Én csak szimplán azt látom az ilyen "legyünk egyenjogúak megmozdulások" alatt, hogy szimplán jobb helyzetet akarnak maguknak, de az egyenjogúsággal járó rosszat meg már nem kérik. Ami persze megint érthető, csak ez egy iszonyatosan álszent dolog.

2016. máj. 15. 14:05
 27/37 anonim ***** válasza:
100%

ja, mert Magyarországon az az átlagos, hogy a nő otthon van, és a férfi dolgozik... :)

nagyon el vagy tévedve

nem mellesleg nem kell 0-24-ben autót szerelni sem az év minden napján, azért a férfinak se derogáljon már egyszer-egyszer mondjuk lemosni az ablakokat..., főképp, hogy egy pár mindkét fele napi 8 órát dolgozik (jó esetben)

2016. máj. 15. 14:10
 28/37 anonim ***** válasza:
100%

"Az már megint más ha a nő még varr is. Tehát elve az, ha ő is csinál ilyeneket. Csak sokan ahhoz se értenek, vagy éppen a "mai" nőknek már "nem tetszik" a varrás. Amit te írtál az teljesen korrekt."

A "mai férfiak" nagyrésze sem szerel autót, szóval ha a "mai nőket" fikázod, akkor a mai férfiakat is nyugodtan.AMúgy nem a zoknivarrás épp a hobbim, megértem, ha nem szereti valaki. Viszont tervezek, 4 iszonyat drága varrógépem van otthon, és ha akad valami javítanivaló, megcsinálom azt is. De veled ellentétben nem állok úgy hozzá, hogy én megvarrok néha valamit, ezért 100%-ban a férjemé a házimunka.

Mert te gyakorlatilag kijelentetted, hogy te évi 1x átnézed az autót, ezért nem mosogatsz...

2016. máj. 15. 14:12
 29/37 anonim ***** válasza:
51%
[link] ezt nem neveznem egyenjogusagnak
2016. máj. 15. 15:48
 30/37 anonim ***** válasza:
100%

14:05

A nők nem azért nem szerelnek autót és számítógépet mert ők nők, hanem azért, mert nem értenek hozzá, ahogy ezt már sokan mások is elmondták. És az, hogy miért nem értenek hozzá, egy messzire nyúló probléma nem pedig az ő hibájuk. Az óvodában, az iskolában, otthon, az egész társadalomban erre (nem) tanítják őket. Te meg fogod tanítani a lányod autót szerelni? Valószínűleg nem.

Amúgy meg nem tudom merre élsz, de felénk a legtöbb férfi kb semmi ilyesmihez sem ért igazán. Szerinted minek vannak az autószerelők, számítógépszerelők és minden anyámkínja? Ha minden férfi olyan nagyon értene ezekhez a dolgokhoz, akkor nem lenne miből megélniük a boltoknak. Sőt attól mert te értesz hozzájuk, még senki sem kényszerít, hogy meg is csináld. Dönthetsz úgy is, hogy elheversz a fotelban és fizetsz egy szerelőt inkább.

Ami pedig a nehéz munkát illeti, mint pl az ásás, hát arra is képes a nő mégha nehezebben is, ezen kívül 2016-ban élünk, vesz egy gépet és egy gombnyomással felszántja az egész kertet. De 100 évvel ezelőtt is képes volt a parasztasszony befogni a lovakat és megoldani egyedül. Vagy a háborúk alatt ugye... Egyre több munkát gépesítenek, te mit fogsz csinálni ha már nem lesz szügség a fizikai erődre? És mit csinálnak azok a fiúcskák akik 2 fejjel alacsonyabbak egy átlag lánynál és feleolyan vastag a pipaszár lábuk? Csak azért mert férfi vagy, még egyáltalán nem biztos, hogy erőseb is leszel. Simán közbeszólhat a genetika.

És mit csinálsz ha egyedül laksz és a kemény autószerelés után még a lakásod is kupiban áll és étel sincs? Éhenhalsz a romhalmaz tetején? Vagy megoldod? Valószínűleg az utóbbi. Miért kéne máshogy legyen csak azért, mert nem vagy egyedül?

Ami pedig az álszentséget illeti, úgy tűnik te is egészen véletlenül elfelejted, hogy létezett így a történelem folyamán cirka pár ezer évecske (ha nem több) amikor teljes férfiuralom volt és az nem volt se jó a nőknek, se igazságos, se semmi és a férfiak szégyentelenül kihasználték minden egyes előnyét a hatalmuknak. Milyen jogon várod el a nőktől, hogy tökéletesek legyenek és igazságosak, mikor ti kedves férfiak évezredeken keresztül képtelenek voltatok erre? Na ez az igazi álszentség és ez előbb volt mint a nőké.

2016. máj. 16. 03:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!