Ti csatlakoznatok egy női egyenjogusagert küzdő mozgalomoz?
Szerintem, ha érdekel a téma, válassz egyet a fentiek közül. Abban nem értek egyet, hogy egyre rosszabb a helyzet, inkább azt mondanám, hogy vannak (rész)eredmények, de igen messze van az út vége. Évezredes beidegződéseket nem lehet néhány évtized alatt megváltoztatni, ha így nézzük a dolgot, akkor a küzdelem kifejezetten sikeres.
Én aztán nem csatlakoznék ilyesmihez, nemtől függetlenül azonos jogokkal rendelkezik egy magyar állampolgár, amelyekről le sem mondhat.
Az, hogy valakinek nincs funkcionális házassága, és nem képes a partnerével dűlőre jutni, hogy ki mennyi áldozatot hozzon meg a jólétükért, engem nem érdekel.
Van már elég ilyen ostoba mozgalom, a Facebook csoportod létrehozása felesleges, egyébként meg a parlamentben vannak nők is...
Arról igazából a nők tehetnek, ha hagyják magukat elnyomni, azért a hivatalos helyzet már nem vészes. Ezzel nem azt mondom, hogy ne segítsük azokat, akik mulyábbak, személyiség vagy neveltetés miatt, vagy egyszerűen olyan helyzetben vannak, hogy tényleg nehéz megoldaniuk. Az összefogás jó dolog, de ugye elnézve az embereket, a gondolkodáson sem árt változtatni. Ez is az egyik felelőssége a nőknek, ne hagyják már magukat kihasználni s a gyerekeiknek is rossz példát mutatni. A régi elavult mintákat el kell engedni.
Támogatom a tájékoztatást s segítségnyújtást, de szerintem én nem csatlakoznék, nem vagyok az a típus. Én csak írogatok és kifejezem magam, így okozok mikroszkópikus kis hullámokat a környezetemben... Ahol amúgy semmiféle elnyomást nem vettem észre soha, munkahelyen se. Biztos van valahol, de azért nem olyan vészes a helyzet. A Parlamentben azért van kevés nő, mert a nőket kevésbé érdekli ez az irány. Senki nem gátolja meg őket, hogy induljanak s bár egyes szavazóknál biztos számít a nem, ezen összefogás sem változtathat.
Szóval én nem tudom, miért kellene küzdeni. Minden értelmes ember tudja, hogy a nő egyenjogú a férfival, a törvények e szempontból rendben vannak, párt az ember úgy választ, ahogy akar és tud... Nem tökéletes a világ, de a férfiaknak sem. De - van, akinek kell segítség, az OK. Eddig is voltak ilyen szervezetek, semmi gond velük, de simán lehet újabb, kicsit más s lehet, hogy általánosabb...
Figyelj, inkább ne legyen párod, ne szülj gyereket, mert valami nem stimmel veled.
Csak egy szenvedés lenne melletted az életük.
Élj egyedül, rengeteg olyan álláslehetőség van, amivel fen tudod tartani magad, ha ügyes vagy.
De ne akard meggyőzni az életképes, egészséges nőket arról, hogy kövessék a hasonló lúzer nőket.
#5: Mi nyilván Magyarországra gondolunk... Ha nincs választójog, iskola, etc., az durva és azon változtatni kell, de ez elég komoly meccs, s ott igenis kell politizálni...
Nem tudom, hol élsz, de rengeteg férfi végez házimunkát. S olyan is van, hogy a férfi hajnaltól késő estig dolgozik, no, annak se adnám a kezébe a felmosóvödröt, ha 10-kor hazaesik...
Persze, van, aki maximum annyit dolgozik, mint a nő és nem csinál otthon semmit, max. beszól, ilyenkor kell egy karakán nő, aki helyreteszi vagy még jobb, ha eleve nem áll össze vele. Nem állhatsz ott a kis mulyák vagy rosszul neveltek mellett - de mondom, támogatom, hogy tájékoztasd, hogy nem jól csinálja. Nem tuti, hogy a személyisége s mondjuk egy erős férj személyisége miatt bárki változtatni tud az esetleges elnyomásán, de próbálkozni lehet. Tuti van, akinél egy kicsi is számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!