Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ti csatlakoznatok egy női...

Ti csatlakoznatok egy női egyenjogusagert küzdő mozgalomoz?

Figyelt kérdés
A mai társadalomban egyre természetesebbé válik hogy a nők házimunkát végeznek,gyereket szülnek-nevelnek,emellett dolgoznak és mindent megtesznek a férfiakért.Saját bőrömön tapasztalom,hogy egyre jobban el vagyunk nyomva.Az a szomorú valóság hogy ez mára már annyira elfogadottá vált,hogy nem tesznek érte semmit.Nekünk nőknek össze kellene fognunk.Elég Ennyi a családon belüli erőszakbol,a munkahelyi elnyomásból.A kérdés az hogy ti csatlakoznátok e például egy olyan közösséghez,mozgalomhoz,ami küzd a női egyenjogúságét?Arra gondoltam csinálok egy Facebook oldalt,és azt szeretném elérni,hogy kicsit több figyelmet szenteljenek a nőknek.Az is éppen elég lenne,ha többet segítenének az egyedülálló nőknek,akik egyedül nevelik a gyermekeiket.Vagy ha csak egy kicsit több figyelmet szánnának ránk.Konkrétumokra még nem gondoltam.Nem tüntetni akarok,nem politizálni,csak hogy egy kicsit több szó essen rólunk.De valljuk el férne pár nő a parlamentben is.

2016. márc. 28. 13:10
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
80%
Összességében szerintem ma Magyarországon egyáltalán nincsenek elnyomva a nők. Megtehetik, és lehetőségük van arra, amit csak szeretnének. Egyenjogúság van. Globálisan nincs gond. Az hogy egy családon belül mi történik, ott nem a nők egyenjogúságáért kell küzdeni, hanem az adott családnak segíteni a megfelelő probléma kezeléssel.
2016. márc. 28. 13:33
 12/42 anonim ***** válasza:
43%
Ja, családon belül igazából nem a nem számít. Sok gyerek is el van nyomva s az se jó, mert azok még függő helyzetben is vannak (plusz még fejlődésben is, ami itt sokat tud számítani, gyerekként én is szolidabb voltam, ha nem is sokkal, jó alapszemélyiségem van a magamért kiálláshoz), a legtöbb nővel ellentétben.
2016. márc. 28. 13:36
 13/42 A kérdező kommentje:
Ez az egesz valoban egyentol függő es nézőpont kérdése.Lényegtelen de szerintem akkor sincs teljes egyenjogusag.Persze mindenkinek meg van a véleménye.vitat nem szerettem volna eliditani.A véleményeket szivesen meghallgatom mert erdekel ez a téma.Az meg hogy valaki le pi*csaz az o intelligenciaszintjet mutatja.mindenesetre koszonom a valaszokat
2016. márc. 28. 13:38
 14/42 anonim ***** válasza:
27%

Nem.

Pl egy nőnek kevesebb munkaidő járna szerintem, mint egy férfinek.

Régen is így volt.

Hogy neveljen egy nő jól gyereket, ha napi 8 órákat dolgozik.!?

2016. márc. 28. 13:40
 15/42 A kérdező kommentje:

Valahogy én is igy latom.De sokan nem ertenek ezzel mert annyira elfogadott hogy egy no mindent megtesz a családjáért,helytall a munkahelyen,emellett legyen bombázó,szep,meg minden ami férfiaknak kell.Es a ferfi "nem ert a gyerekneveleshez".Es ezt igy el is fogadják..

2016. márc. 28. 13:47
 16/42 anonim ***** válasza:

Kérdező, 120 évvel ezelőtt alig volt olyan ország, ahol a nők hivatalos egyetemi hallgatók lehettek - ha már globálisan gondolkozol. Ehhez képest mára elég markáns változások következtek be.:-) Az kétségtelen, hogy még mindig lehet találkozni - itt, Magyarországon is - hátrányos megkülönböztetéssel, munkahelyeken is. Voltam olyan állásinterjún pl. (kvalifikált munkahelyen), ahol a második kérdés az volt, hogy kívánok-e még szülni, sok helyen még mindig vannak különbségek a fizetésekben is.

Mentalitás-problémákat, főleg családon belül elég nehéz orvosolni, megváltoztatni, abban egyetértek az egyik válaszolóval, hogy sok múlik azon, milyen nevelést, mintát adunk a saját gyerekeinknek, fiúknak és lányoknak egyaránt.

2016. márc. 28. 13:47
 17/42 anonim ***** válasza:
91%

"A férfinak pedig a munkan kivul nem sok dolga van."

Fogalmazzunk egy kicsit szerényebben: szerinted nincs sok dolga a munkán kívül egy férfinak. Munkakörétől függően érheti ott is nap mint nap elképesztő mennyiségű stressz, továbbá olyan belső őrlődéseket él át folyamatosan, hogy vajon képes lesz-e biztosítani a családja jövőjét, képes-e érzelmi biztonságot nyújtani, fontos-e mások számára, férfiként tekint-e rá a partnere, hogyan vívjon ki tiszteletet, ne tűnjön gyengének, stb. Otthon pedig ugyanúgy ki kell vennie a részét a gyereknevelésből egy normális családban...

"A családon belüli eroszakrol es megalazasrol ne is beszeljunk"

Hát ne is, mivel a nők rengeteg esetben zsarolják érzelmileg a férfiakat.

2016. márc. 28. 13:50
 18/42 A kérdező kommentje:
Mindenki másképp latja.Ti velemenyetek.Le is zarnam a temat mert ezek szerint csak a környezetemben történnek ilyen dolgok.Gondoltam lenne értelme legalabb egy picit is megmozdulni se ugy latom annyira elfogadta a társadalom ezt hogy mar termeszetsnek veszik.Lenyegtelen is.Tovabbi szep napot.😊
2016. márc. 28. 13:55
 19/42 anonim ***** válasza:
95%

Csak akkor, ha a női mellett a férfi egyenjogúságért is küzd, tehát mindenféle nemi megkülönböztetés ellen harcol.

Egy példa arra, hogy a férfiak is meg vannak különböztetve hátrányosan: gyermekelhelyezési perek.

Szóval ha minden nemi megkülönböztetés ellen küzd, akkor oké, de az ilyen egyoldalú dolgoktól hányok, mikor azt állítják, hogy csakis a nőket diszkriminálják!

2016. márc. 28. 13:56
 20/42 anonim ***** válasza:
Vagy az érzelmi kicsapongásaid helyett próbáljál meg inkább érvelni. :)
2016. márc. 28. 13:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!