Ti csatlakoznatok egy női egyenjogusagert küzdő mozgalomoz?
Én totálisan. A szexizmus manapság valóban egyre durvább méreteket ölt, és kezd rohadtul elegem lenni abból, hogy a nemem miatt csomó helyzetben automatikusan hátrányosan megkülönböztetnek. Elegem van a primitív sztereotípiákból, amit oly sokan oly természetesnek vesznek.
Elegem van abból, hogy az persze "köztudott", hogy minden férfit csak a farka hajt, meg csak dugni akar, és ezen olyan jókat lehet poénkodni - de ha én férfiként mernék akár csak egy picit is hasonlóan sztereotíp és degradáló dolgot mondani a nőkről, akkor hímsoviniszta disznó lennék.
Elegem van, hogy ha pl. egy nő megvádol egy férfit nemi erőszakkal, akkor a média meg a közfelháborodás azonnal neki ad igazat mindenféle bizonyíték nélkül.
És abból is, hogy ha ezt fel merem hozni, akkor áldozat-hibáztató vagyok.
A tököm tele van azzal, hogy a nyugati férfiak 99%a soha semmilyen formában nem zaklatott szexuálisan egy nőt (vagy semmivel sem jobban, mint a nők a férfiakat), de a csapból is a "rape culture" folyik.
Röhejesnek tartom, hogy bár folyamatosan arról megy a rizsa, hogy a férfi meg a nő egyenrangú, így pl. az lenne a szerencsés, ha az otthoni munkában is egyenlően vennék ki a részüket (amivel nincs is bajom), addig azt pl. mindenki természetesnek veszi, hogy ha viszont pl. vészhelyzet van, akkor automatikusan csak a férfiakat hívják be.
Visszaásnak tartom, hogy külön ingyenes programozást tanító program van CSAK lányoknak, mert kevés a lány programozó - és akkor ezen valami miatt sürgősen változtatni kell, még akár pozitív diszkriminációval is. Ellenben az teljesen természetes, hogy más szakokon meg durva női túlsúly van.
Felháborítónak tartom, hogy válás esetén szinte automatikusan mindig az anya kapja a gyereket.
És úgy általában elegem van abból, hogy minden csak akkor számít "szexizmusnak", ha az a nőkről szól, a férfiakkal szemben viszont bármit szabad.
Csakhogy egy kicsit erről is essen végre szó...
Akkor esetleg csatlakozz egy férfijogi mozgalomhoz? Mindig ez van, amikor valaki a nőkről próbál beszélni; idejönnek a pasik, és mondják, hogy az ő életük sem fenékig tejfel, ahelyett, hogy szervezettebb formában próbálnák megoldani a gondjaikat.
Mondtam, hogy keress magadnak férfijogi mozgalmat, de 80%ban azok is csak azt tudják szajkózni, hogy a nőjogi mozgalmak milyen idióták, ahelyett, hogy érdemben kiállnának a férfiakért... Ez is a nők hibája?
#36 egy valóban egyenjogúsági mozgalomnál nem is lenne értelme annak, hogy ez most férfi vagy női egyenjogúsági mozgalom, hiszen az egyenjogúság szimmetrikus reláció.
A problémát meg ennél jobban nem is lehetne szemléltetni, mint hogy ezt magyaráznom kell...
Hogyne, teljes vállszélességgel.
Bár igaz, hogy a nők hamarabb mehetnek nyugdíjba, mint a férfiak...annak ellenére, hogy a férfiak korábban haláloznak el, mint a nők. Nem is értem hogy miért nem figyelünk jobban a nők elnyomására. Hisz ha a férfi előbb hal meg, csak dolgozzon már tovább, a mocsadékja!
Meg az is igaz, hogy gyermekelhelyezési perekben legalább alkoholistának, drogfüggőnek, vagy gyermekverő állatnak kell lennie a nőnek, hogy ne automatikusan ő kapja a felügyeleti jogot. A magyar jog szerint tehát egy halom alkoholista, agresszív nő van annyira alkalmatlan szülő, mint egy egészséges, korrekt, gyermekszerető férfi. Tisztán érződik belőle a nőgyűlölet, tényleg.
Fel kell hívni a figyelmet a nők elnyomására a börtönökben is, hiszen jóval kevesebbet ül ugyanazon bűncselekményekért, mint egy férfi!
Az utcán is egyenlőségért kell küzdeni, hiszen pofátlan férfiuralom van hajléktalanok közt! Depressziósok, öngyilkosok közt szintén! Tarthatatlan, hogy a nőket így el lehet nyomni.
És igen, beszélni kell a házimunka fontosságáról, hiszen a férfi semmit nem csinál, amikor füvet nyír, kerítést javít, dugulást hárít, gumit cserél a kocsin, vagy havat lapátol!
Hmmm...azt hiszem azért mégis átgondolom ezt mégegyszer :D A Jóisten óvjon meg engem, hogy egy ilyen mozgalomba belépjek.
Ez talán a leghivatalosabb feminista álláspont, amiben felhoznak férfi problémákat is, ugyanakkor a másik oldalról általában csak szitkozódást és a másik lehúzását láttam. Így hogy lehetne együttműködni?
"Ez talán a leghivatalosabb feminista álláspont, amiben felhoznak férfi problémákat is, ugyanakkor a másik oldalról általában csak szitkozódást és a másik lehúzását láttam. Így hogy lehetne együttműködni?"
Ha te a felsorolt konkrét problémákat egyszerűen "szitkozódásnak" meg "a másik lehúzásának" tartasz, és ezzel "elegánsan" le is söpörnéd az asztalról, akkor ezzel valóban nem lehet semmilyen módon együttműködni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!