Zavar, ha kutyás/macskás házhoz kell menned vendégségbe?
Itt arra gondolok, amikor az emberek a házba is beengedik a kedvenceiket, együtt élnek velük. A kutya/macska feküdhet a fotelban, kanapén, stb..
Mi a véleményed az ilyen emberekről?
Alapvetően nem, ha tiszta és igényes a lakás, és az állat nem akar az ölembe jönni, akkor nem zavar, ha bent van az állat. Én inkább macskás vagyok, azokkal jobban ellennék, meg azok nem is olyan szociálisak, de a kutyákkal én úgy vagyok, mint a kisgyerekekkel, hogy nagyon zavarba jövök tőlük, mert olyan energikusak meg lelkesek, és másznak mindenfelé, meg nyalnak össze, és szerintem sok gazdi/szülő tök bunkóságnak veszi, ha fintorogsz, hogy ne gyere már ide, vagy ne mássz rám, pedig én ezt tényleg nem szeretem. Most elég h-lyeség a kutyát egy kisgyerekhez hasonlítani, de én tökre zavarba jövök mindkettőtől, főleg ha ismeretlenek és nagyon aktívak.
Egyébként meg nyilván mindenki ott és úgy tartja az állatkáját, ahol neki jól esik.
20-as, nálunk ez úgy ment, bár én magam nem ismerek szadistákat, hogy:
1. Félsz a kutyától?
2. Akkor elzárom.
Nem fogsz egy embert hirtelen kigyógyítani a fóbiáiból, csak mert a te kutyusod cukorpofa.
Nekem két kutyám, és jelenleg két macskám (nemsokára négy) van bent a házban. Nincsenek letiltva a kanapéról, ágyra feljöhetnek (hívásra), de emellett takarítok és rendben is tartom őket tisztességgel. Ha olyan ember jön hozzánk, aki még nem volt, megfogom/elcsukom őket, de általában az a reakció, hogy hagyjam, ők szeretnék megsimogatni, játszani stb. Nem is igazán van olyan ismerősöm, akinek ez problémát jelent.
Szerintem itt nem a holon van a hangsúly, hanem hogy hogyan, mert bizony volt már olyan ház, ahol engem is zavart - de nem a kutya/macska jelenléte, hanem a higiénia, rend és nevelés hiánya.
Nem a fóbiásokkal van baj, hanem a hülyékkel, akik úgy rontanak be egy házba, hogy ráijesztenek a kutyára a kiabálásukkal meg a hisztériájukkal, majd csodálkoznak, hogy a kutya zavarba jön a viselkedésüktől. A fóbiástól én is elzárom a kutyát, mert nyilván nem lesznek meg egy légtérben. De az, amelyik eldöntötte, hogy az én kutyám harap, mert nagyobb, mint egy csivava, hát szerintem az több, mint elmebaj. Szerencsére kevés az ilyen idióta.
Engem nem zavar, remélem az állatokat sem.
Úgyis általában van helyük az állatoknak, és néhány perc után odamennek, nem hozzám. Inkább az zavarna, ha mi bemegyünk, az állatokat meg kizárná.
Szerintem jobb emberek, mint azok, akiknek nincs állatuk, vagy kizárják őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!