Miért ilyen nagy divat manapság a rasszizmus?
Miért kell ennyire utálni egymást ?
cigányok, kínaiak, zsidók, arabok stb.
Én nem szégyenlem bevallani hogy roma/cigány vagyok. bár nem nevelkedtem cigánytelepen.
Még is azt kapom az iskolában hogy arcon öntenek kólával, az osztálytársaim szidnak és piszkálnak, a nagyobbak megakarnak verni, lökdösnek és rajtam nevetnek, hol egy rossz szót se szóltam amíg bejártam.
Az emberek lékezelően beszélnek velem, még a rendőrség is gyanakodva tekint rám, és lekezel. ( Nem volt dolgom zsarukkal csak megkérdeztek 1-2 dolgot ).
Munkát se mer senki rám bízni!
Mégse utálom a magyarokat, mivel ha nem is sokat de ismerek párat és ők jó fejek.
+ Engem már lopott meg cigány is és persze magyar is
Tudom milyen a cigányok egy részének a viselkedése, de semmivel se rosszabb annál ahogyan hozzám viszonyulnak a magyarok.
Nem jobb lenne ha mindenki elfogadná a másikat, és csak akkor ítélkezne ha megismerne ? ( Személyt nem pedig a fajt...)
29.ik igazad van, szerintem az embert a saját bűnei alapján kell megítélni, nem mások bűnei alapján.
Itt mind úgy viselkednek mintha én lennénk a "gonosz cigány" és olyanokat kérdeznek "hogy szerinted hány cigány gyerek ver magyarokat?"...Miközben arról is prédikálok hogy szerintem közös erővel, vissza kéne szorítani a cigány bűnözést, és hogy engem mások mit piszkáltak, erre csak azt tudom írni hogy LOL!
Mellesleg utolsó, ja ez a neveléstől függ, sok cigány alapból így neveli a gyerekeit, és ha a gyereket így nevelik a sajátját is így fogja, és nem csak cigányoknál van így. Persze egyértelmű hogy még más nemzetnél ha 10% ilyen, a cigány családok eközben simán elérik a 80-90%
Elöször is kérdezö senki nem mondta hogy te vagy a " gonosz cigány ". Feltettél egy kérdést az iskolában zajló eseményekröl erre pedig én feltettem egy másikat.senki nem mondta, hogy megérdemled azt,hogy bántsanak csak a származásod miatt, vagy hogy a magyaroknak szabad bármelyik ártatlan romát elverni vagy megalázni a szàrmazása miatt.Elmomdtam azt is, hogy sajnos a származásod miatt sokkal több mindent kell majd felmutatnod miélött a szociális társadalom befogad. Ez nem a te hibád hanem sajnos a felmenöidé.Amikor ezt mondom egyáltalán nem sértésnek szánom, úgyhogy te meg a mäsik válaszoló mellözétek a trágárkodást.
Másodszor a kérdésedre kaptál válaszokat, különbözö emberektöl eltérö véleményeket, te mégis azt helyesled aki melleted kiáll nem pedig a tényeket mondja, vagy épp a kialakult rasszizmus okát próbálja elmagyarázni. Akermelyikünk itt elmondta, hogy a magyarság nagy része miért nem szereti a cigányokat, te ezt rögtön személyes támadàsnak vetted.
Most akkor azért írtäl itt a GYIK-en ki egy kérdést,hogy valaki melléd álljon és elmondja, hogy a magyarok milyen szemetek?Nem értem hogy ha valaki nem tudja elfogadni a tényeket vagy mások álláspontját, akkor minek kéri öket arra hogy véleményt mondjanak.
A másik pedig az, hogy évek óta Angliában élek. Az uniós csatlakozás után az országot Elàrasztották a dolgozni nem akaró, mások adójäból fizetett segélyeken élö,a nyelvet egyáltalán nem beszélö romák. A segélyeket Haza küldik és ebböl épitenek otthon palotát.rengeteg gondot okoznak az országnak, emiatt anglia azt fontolgatja, hogy kilép az unióból.Ami nem kell mondanom több ezer itt dolgozó lengyel, magyar,szolvák életét keserítené meg.a helyzet ugyan ez Canadában is.akkor szerintetek most az egész világ egy gonosz rasszista szervezet akik ok nélkül utálnak minden romát? Véletlenül nem a romäkkal van itt a baj? (Általánosságban beszélek ismét miélött még személyes tàmadásnak vennéd) Sajnos oda születtél, ez nem a te hibád de nem a világot kell hibáztatni amiért az emberek már nem nagyon akarják megismerni a romákat ugyanis már látott belölük épp eleget.Ha szeretnél elöre jutni az életben akkor bizonyítsd be, hogy te nem olyan vagy mint a nagy átlag ez az egyetlen amit tehetsz ahelyett, hogy itt azzal vesztegeted az idöt, hogy höbörögsz mert mások nem hiszik egyböl el azt, hogy te nem olyan vagy mint a többi..."Tudod ez az a helyzet amikor majd a cselekedeteid olyan hangosan beszélnek,hogy az emberek nem hallják amit mondasz"
" nem a világot kell hibáztatni amiért az emberek már nem nagyon akarják megismerni a romákat"
ne hibáztasd szegény srácokat amiért ok nélkül bántanak!inkább kerekedj fel,számold fel a putrikat,toloncold haza az angliaiakat,szoktass le mindenkit a bűnözésről!amíg ezt nem teszed meg addig megmondta a bölcs előttem szóló:kuss a neved.te csak ne rinyálj,ne hőbörögj!ha esetleg munkád lesz akkor a fizetésed el kell utalnod a cigánybűnözés áldozatai számára.ja,ne felejtsd el leköpni magad nagy nyilvánosság előtt.ja,és ne felejtsd el felvenni az "utálom a fajtám" feliratú pólód minden alkalommal amikor utcára mész.
Hát azt nagyon rosszul gondolod,hogy én elkezdtem volna retkes cigányozni meg ilyesmi mert az undoritó mocskos trágár beszéd egyáltalán nem én vagyok.
A másik az, hogy távol tartani magam a romáktól az " elöitéletek " miatt az igen távol áll attól amit te feltételezel rólam.személy szerint én csak kerülöm öket de ezt nagyon nem kéne egy lapon említeni azzal, hogyha valaki ok nélkül elver egy romát.A két dolog közt a különbség ég és föld.Ha nem csak bizonyos részleteket ragadtál volna ki a mondandómból azért hogy ezt kiforgasd,akkor azt is láthattad volna hogy az ok nélküli, csak a származás miatti veréssel egyáltalán nem értek egyet..
Harmadszor meg ha a kérdés fordított esetben lett volna kiírva akkor valszinüleg nem pazaroltam volna az idömet komment írással, ugyan is abban az esetben egyáltalán nem újkeletü dologról beszélnénk.
Úgyhogy ja az egyetlen dolog amiben egyetértünk az az, hogy a beszéd stílusodon van még mit javítani..
Hagyunk a vitát, a vitának nincs értelme, persze nem retkes cigányozott se egyebezett senki, de olvastam itt egy két olyan dolgot hogy "köszönd a cigányoknak", meg "szerinted hány cigány zaklat magyarokat". Ez pont olyan mintha ezzel arra célozna a comment írója hogy NEKEM, el kell fogadnom és boldogulnom ezzel, és akik zaklattak nem hibásak.
Viszont itt a pont! Velem szinte minden magyar akivel találkoztam lenéző volt, mégis szívesen barátkoztam/barátkozok magyarokkal, persze nem az utcán.
És mellesleg nem akartam senkinek a lelkébe taposni, abban a pillanatban ideges voltam. Akármit teszek azt kapom hogy köszönd a cigányoknak, hogy ilyenek veled.
Ideje felnőni, és magunkba nézni...
Nem álok a cigányok oldalán nem is szándékoztam, a nagy részük egy féreg, aki még az emberi jelzőt se érdemli meg,
még a szánalmos cigány szokások is fel undorítanak!
De azok a magyarok se jobbak akik ez miatt képesek zaklatni valakit akit még meg se ismertek! Esélyt se adva a normális életre, így a depresszióba taszítva ezzel tönkre téve az életét! Most itt álok és lényegében munkám is alig akad, ők meg boldog életet élnek.
Miért nem lehet a cigány bűnözést egy kalap alá venni a többi búnőzésél, és együttes erővel eltaposni azt :(
De kíváncsi lennénk hogy azok akik lenéznek ki e bírnák a helyemben.
Engem nem 1-2 cigány zaklat, nem a biciklimet lopják el esetleg a telefonomat, nekem az egész életemet tönkre tették! És kik a hibásak? A CIGÁNYOK ÉS A MAGYAROK!!!
És ennek ellenére is tiszteltedben tudom tartani, azokat akiket nem ismerek és a barátokra barátként tekinteni.
Viszont köszönöm mindenkinek aki annak ellenére hogy ha kicsit meg is bántott, egy két szavával próbált bátorítani,csak az az egyetlen félelmem hogy én is olyan leszek egy nap amilyen a cigányok nagy része.
Félek hogy ha ez így megy egy nap én is máshogy fogom látni a dolgokat, és csak nevetni fogok azon amilyen most vagyok. Kétlem ha éhezni fogok és putriban élni, hogy akkor is érdekelni fog az hogy mást károsítok meg, ha kopog a szemem az éjstégöl... nem igaz?
Az ember ítélő képessége csakis a helyzetöl függ, élsz vagy meghalsz? Más élete vagy a sajátod? Lehet túl gondolom, de lehet hogy egy jövőbeli féreggel beszéltek.
Szerintetek normális faj az ember? Szerintetek nem mi emberek vagyunk a legrosszabb faj? Mi vagyunk azok akik képesek háborút indítani egy másik ország ellen, majd a csatából hazatért katonainkat akik gyerekeket öltek hősként ünnepelni! Mi vagyunk az a faj is akik a másikat képesek vagyunk kinevetni csak mert más nemzethez tartozik, mert más nemhez vonzódik, és mert más istent szeret, a szórakozás kedvéért állatokat ölni hobbi szinten. Mi vagyunk a legszánalmasabb faj, de a lényeg hogy mind emberek vagyunk, nem igaz?! Nem tudhatod hogy az akit arcon köpsz mit él át, és te rá raksz még egy lapáttal. Nem vagyok szent tettem rossz dolgokat, nem is egyet. Bocsánat ha úgy hangzott mintha titeket akarnálak számon kérni, kár hogy nem ilyen alakok jártak az iskolámba.
Viszont a téma részemről lezárva, köszönöm annak aki elolvasta, amúgy se válaszokat vártam, csak gondoltam egyet, és jobb nézetre akartam uszítani az embereket.
Bocsi egy regényt írtam, elnézést hogy raboltam az időtöket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!