Miért ilyen nagy divat manapság a rasszizmus?
Miért kell ennyire utálni egymást ?
cigányok, kínaiak, zsidók, arabok stb.
Én nem szégyenlem bevallani hogy roma/cigány vagyok. bár nem nevelkedtem cigánytelepen.
Még is azt kapom az iskolában hogy arcon öntenek kólával, az osztálytársaim szidnak és piszkálnak, a nagyobbak megakarnak verni, lökdösnek és rajtam nevetnek, hol egy rossz szót se szóltam amíg bejártam.
Az emberek lékezelően beszélnek velem, még a rendőrség is gyanakodva tekint rám, és lekezel. ( Nem volt dolgom zsarukkal csak megkérdeztek 1-2 dolgot ).
Munkát se mer senki rám bízni!
Mégse utálom a magyarokat, mivel ha nem is sokat de ismerek párat és ők jó fejek.
+ Engem már lopott meg cigány is és persze magyar is
Tudom milyen a cigányok egy részének a viselkedése, de semmivel se rosszabb annál ahogyan hozzám viszonyulnak a magyarok.
Nem jobb lenne ha mindenki elfogadná a másikat, és csak akkor ítélkezne ha megismerne ? ( Személyt nem pedig a fajt...)
Egyet értek azzal hogy a cigányságban sok a bűnözöm aki meg ezt tagadja az maga is az, v csak a népét tiszteli, aminek szerintem nincs értelme ilyen szempontból...
De viszont amíg a rossz "ostoba" cigányok bűnöznek addig azokon verik le a port akik tanulni és dolgozni akarnak,így nem csoda hogy a végén a jókból is tolvaj lesz.
Félre értés ne essék én sohase loptam, ha olyan lenne a helyzet akkor is mindent megtennénk hogy ne keljen.
Viszont hogy köszönjem a cigányságnak? Pedig nem lenne nagyon nehéz jobban megismerni a másikat, v csak annyira tiszteletben tartani hogy nem nézed le.
Engem tucatnyi magyar zaklatott, mégsem mondtam azt hogy minden magyart utálok, csak azokat akik engem bántottak.
Egyformán utálok cigányokat és magyarokat is de csak azokat akik ezt kiérdemelik.
És igen divat lett a mai világban mert 9 évesek is képesek beszólni, persze ez a szülök hibája...( gondolom elmagyarázták hogy kikel kell vigyázni, ami nem rossz dolog. )
Kérdező, mivel a magyar nép se egy géniusz népség, ezért jellemző rájuk(ránk sajnos) ez a fokozott rasszizmus.
És minél keletebbre megyünk a balkán fele, annál jellemzőbb ez.
A buta, ostoba emberek nem gondolkodnak, csak ösztönösen általánosítanak, mivel ez egyszerű, és nem kell bonyolódni magyarázkodásba.
Én ahol tehetem, próbálok jóban lenni a cigánysággal, mondjuk rengetegszer megszívom, mert átvernek. De ez nem a cigányoknak köszönhető, hanem azoknak a bunkó magyaroknak, akik: általánosítanak, lenézik a cigányokat, nem alkalmazzák őket, a rendőrök sokat szívatják őket, stb...
És látom, hogy örülnek neki, hogy van valaki, aki nem nézi le őket.
Viszont én úgy érzem hogy semmi közöm sincs a cigánysághoz.
Oké hogy az vagyok, az is igaz hogy meglátszik a bőrömön is.
De nem élek úgy ! És nem szeretném hogy engem büntessenek meg azért mert valahol egy cigány ellopott egy tyúkot,( persze ennél rosszabbat is tesznek )
+ már leírtam engem is loptak meg cigányok, és magyarok is
Persze egyértelmű hogy nem szeretik a cigányokat, de akkor miért ilyen gyáva mindenki? Miért nem azokon verik le a port akik tényleg bűnöznek? Talán azért mert tudják hogy a normális 20%-ba tartozó cigányok nem fognak vissza ütni, se bosszút állni?
De össze kéne fogni mindenkinek,akár magyar akár cigány vagy akármi és eltaposni azokat akik miatt ilyen a világ, nem igaz?
Rendesen öltözök, beszélek, ez szerintem elég ok hogy lássák hogy normális vagyok.
Viszont az is igaz hogy a cigányok gyakran kedveskednek hogy csak megszerezzék az ember bizalmát,aztán meglopnak. :(
Most kicsit átgondolva, kezdem átoknak érezni azt hogy cigány vagyok, egy sorscsapás ez...
De más téma ^^ ! A kínaiakat miért utálják ennyire Magyarországon is ? Elvégre Bruce Lee, Jackie Chan, Jet Li, ők mind híres kínaiak akik kiérdemlik a tiszteletet.
Neten mégis olyan hozzászólásokat olvasni hogy utálják a kínaiakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!