Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért ilyen nagy divat manapsá...

Miért ilyen nagy divat manapság a rasszizmus?

Figyelt kérdés

Miért kell ennyire utálni egymást ?

cigányok, kínaiak, zsidók, arabok stb.

Én nem szégyenlem bevallani hogy roma/cigány vagyok. bár nem nevelkedtem cigánytelepen.

Még is azt kapom az iskolában hogy arcon öntenek kólával, az osztálytársaim szidnak és piszkálnak, a nagyobbak megakarnak verni, lökdösnek és rajtam nevetnek, hol egy rossz szót se szóltam amíg bejártam.

Az emberek lékezelően beszélnek velem, még a rendőrség is gyanakodva tekint rám, és lekezel. ( Nem volt dolgom zsarukkal csak megkérdeztek 1-2 dolgot ).

Munkát se mer senki rám bízni!

Mégse utálom a magyarokat, mivel ha nem is sokat de ismerek párat és ők jó fejek.

+ Engem már lopott meg cigány is és persze magyar is

Tudom milyen a cigányok egy részének a viselkedése, de semmivel se rosszabb annál ahogyan hozzám viszonyulnak a magyarok.

Nem jobb lenne ha mindenki elfogadná a másikat, és csak akkor ítélkezne ha megismerne ? ( Személyt nem pedig a fajt...)

2016. ápr. 18. 10:25
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
44%

annyiszor kötöttek belém cigányok meg húztak le,hogy megszámolni sem tudom.volt amikor osztálytársam áthívtam és lopott a lakásból ékszert.nem is egy ilyen cigány volt.ettől függetlenül bármilyen időpontban besétálok bármelyik "dzsumbujba",lakik is több ismerősöm ilyen helyen.ezekben a dzsumbujokban főleg cigányok élnek,de akadnak magyarok is.őket is ismerem,és némelyik gonoszságban meghaladja még a legrafináltabb oláh cigányt is.és bizony vannak cigány családok akik még a putriban is képesek tisztességes életet élni,szegényen.

ahogy sok cigány családban a "csibész"életmódot,a magyaroknál általában a rasszizmust tanulják már meg nagyon kis korban.pl volt olyan ismerősöm akit gyerekként felrángatott az apja és lekevert neki egyet,mert"megmondtam h cigányokkal nem barátkozhatsz".ez teljes mértèkben elfogadhatatlan véleményem szerint.engem is tiltottak emberektől,és ezek között voltak cigányok is.de sosem azt mondták,hogy nem barátkozhatsz vele,mert cigány,hanem,hogy nem barátkozhatsz vele,mert rossz ember.nagyon fontos a nevelés,akibe gyerekként beleverik,hogy cigányozni jó,azok ilyen kommenteket fognak írni,mint amit olvashattál.az ő elméjük képtelen àtfogni azt amit a tied vagy az enyém igen.láthatod,hogy ha téged agyon vernének,akkor is a gyilkosokkal értenének egyet,hisz valahol egy cigány megölt egy nénit,tehát az ő logikájuk szerint normális emberi reakció ezért agyonverni egy random embert,akiről csak annyit tudnak,hogy cigány.szerintem nem akarj normálisnak látszani,mert ezek a beszari agyhalottak kihasználják.maradj normális,de kifele lássanak igen is olyan cigánynak amitől rettegnek.máskülönben rajtad élik ki a továbbiakban is az aberrált hajlamaik.

2016. ápr. 18. 14:42
 22/39 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó,veled teljesen egyet értek.

Velem is volt hasonló, ha olvastad a commentemet leírtam hogy engem is loptak meg cigányok, annak lenére hogy én is az vagyok. Így a családom kivételével senkire se merném az értékeimet bízni, még a rokonaimra se.

Köszönöm hogy még így is megértesz :)

2016. ápr. 18. 15:47
 23/39 anonim ***** válasza:

Kedves 21-es

Nem tudom te hol hallottál olyat,hogy egy magyar kihasznál egy cigányt, vagy hogy egy magyar agyonver egy romát mert ezek általában pont fordított esetben fordulnak elö. Ha téged meg többször is megloptak, meg becsaptak és te ennek ellenére az egész romaság védelmére kelsz itt,akkor nem tudom kettönk közül ki az agyhalott.nem mondom, hogy nincsennek kivételek,de nehogy már a magyarok legyenek leszólva mert annyi lopás meg csalás után nem akar integrálódni,meg tárt karokkal fogadni minden egyes romát.

Te meg kérdezö ha normálisan betudsz illeszkedni, és rácáfolsz a sztereotípiákra,akkor hidd el hogy Téged személy szerint a magyarok el fognak fogadni.

2016. ápr. 18. 16:44
 24/39 anonim ***** válasza:

Azon általában mindig elmosolyodok amikor valaki arról beszél , hogy fehér vagy fekete "faj"...:) Az emberiség összesen egy faj , azon belül pedig csak rasszok vannak.

A rasszizmus pedig egyszerűen a hatalom érdeke , nézd csak meg Magyarország kormányát , évek óta minden nap - de főleg mióta elkezdődött a migráció - megy az uszítás , gyűlöletkeltés , menekültek összemosása a terrorizmussal , a közszolgálati médiák valóságos hazugsággyárrá változtak , és amikor éppen nem az ellenségkép kialakítása zajlik , akkor meg kormánypropaganda , ez van az m1,2,3 , de tulajdonképpen ugyanez a moslék megy az összes magát közszolgálatiként definiáló csatornán.

Amíg a magyarok nagy része teszem azt utálja a cigányokat , migránsokat , szlovákokat stb azzal foglalkoznak , hogy ők milyenek, addig sem a valódi ellenséggel küzdenek (kapitalizmus , állam) , sőt még azt se veszik észre , hogy az állam a szemüket is kilopja , elvakítja őket a félelem. Vannak sajnos az ismerősi körömben is olyanok akiket annyira behülyítettek a kormány hazugságai , hogy szinte ki se mernek lépni a házukból , nem mernek menni sehova 'mert hát a terrorista bevándorlók megölik szegény keresztény magyart' - ezeknél az embereknél pontosan el is érte a célját a propaganda.

Röviden ennyi a rasszizmus lényege , megakadályozza az emberek közötti összefogást , ugyanúgy mint pl a nacionalizmus vagy a nemzetiszocializmus.

Az viszont tény , hogy a cigányok száma nagyobb a börtönökben ( A szombathelyi börtönről tudok nyilatkozni , kb a rabok 70%-a cigány) , ergo több közöttük a bűnöző , ám vegyük már észre , hogy ez nem azért van mert ők cigányok , hanem a neveltetés , életmód és a társadalom hatásai miatt , mindezt megfigyelések is alátámasztják , a magyarok közül is akik nem kapnak megfelelő neveltetést , a rossz körülmények között élnek , a rossz példát látják már a szüleiktől is , azok sokkal nagyobb esélyekkel mennek el lopni (most csak mondtam egy gyakori bűncselekményt), mint akik rendes körülmények között élnek.

Sajnos ezen sokan nem tudnak és nem is akarnak elgondolkodni , egyszerűbb hinni a médiának és kimondani , hogy "ezek ilyenek" mintsem elgondolkodni az okokon.

2016. ápr. 18. 18:13
 25/39 anonim ***** válasza:
24#, és az hogy rossz körülmények közt élnek, képzetlenségük és hozzáállásuk miatt kiszorulnak a munkaerő piacról, rossz neveltetést kapnak a szüleiktől, bűnöznek, mégis kinek a hibája? Saját maguké.
2016. ápr. 18. 18:30
 26/39 A kérdező kommentje:

Kedves 23. normális vagyok, normális vagyok amennyire csak lehet!

Mégis azt tapasztaltam hogy a magyarok, szinte az egész iskola engem rugdos, szid, lökdös, megaláz, lenéz.

És még mindig úgy tekintek a magyarokra ahogyan minden más fajra! Emberként!

Olyanok zaklattak akiket nem is ismertem!

Olyanok is akik évek óta ismertek!

Mond te tapasztaltál ennél rosszabbat is a cigányok részéről? Nincs annál rosszabb, mint mikkor elmész az iskolába és arcon öntenek, bántalmaznak és senki sincs aki a te oldaladon állna. Folyamatosan figyelned kell hogy nem e fognak megtámadni, ha meg vissza ütsz te vagy a rossz mert hát cigány vagy, és ezt évekig elkellet viselnem. Most meg...munkát se kapok, nem bíznak meg bennem! Nem én választottam hogy cigány legyek.

Az a vicces, hogy gyakran azok "BESZÉLNEK" akik semmit se tudnak a dologról...

Szerinted ez normális viselkedés amit a mai tinik tanúsítanak? Nem kell megbízni bennem elvégre én se bízok a cigányokban de magyarokban se! Kivétel az a pár ember akit ismerek... Én csak azt akarnám ebbe aZ életbe ha már nem haverkodnak legalább ne zaklassanak! Ne én legyek a hibás ha xxx cigány lop egy tyúkot v öregasszonyt ver.

Nem a viselkedést nézik, csak a bőr szint

( Az egyik magyar osztálytársamat is kinevették, lecigányozták mivel barna... amíg a tanárnő el nem magyarázta. )

2016. ápr. 18. 18:45
 27/39 A kérdező kommentje:

25.Nem egy embert ismerek aki rossz helyzetben van anyagilag, és szerinted ez az ö hibájuk?

Folyamatosan próbálnak megélni, dolgoznak, de mivel nem járták ki az iskolát rendesen így nem kapnak hosszútávú munkát. Ez úgy szokott lenni hogy van olyan aki már kisgyerek korába beáll dolgozni, persze illegálisan de a szülőknek így könnyebb. Az se gyakori hogy egy egy gyerek az iskola bohóca lesz, értsd úgy hogy ö az akin mindenki nevet a szünetekben, ö az akit piszkálnak, elveszik az uzsonna pénzét és egyebek.

Ennek a kiváltó okai.

Eltérő faj

szegényes öltözék ( ami a szülök hibája )

és persze az ha nem társalog az emberekkel. ( Ezt betegségnek is tekintheted, és ez se az ö hibája, ide orvos kell. )

És persze nem csak cigányokat ismerek akik ilyen helyzetben vannak, sok magyart is, érdekes hogy ők jó fejek és nem beképzeltek...talán mert megjárták a poklot.

2016. ápr. 18. 18:56
 28/39 anonim ***** válasza:

Kérdezö és szerinted hány olyan van, hogy cigány gyerekek csoportosan rászállnak magyarokra meg suli után agyonverik és a telefonjától kezdeve mindent elvesznek töle?Arról meg nem is beszélve mikor a roma anyatigris bevágtat az iskolába, hogy lesorozza a tanárt mert az rá mert szólni az antiszociális viselkedésü gyerekére.

Egy szónak is száz a vége ez az oda-vissza gyülölet már nagyon régota jelen van, annyi különbséggel hogy a cigányok azért utáljäk a magyarokat mert hogy a magyarok utälják öket, a magyarok pedig azért nem toleráljäk a kisebbséget mert ahogy egy embert le lehet szégyeníteni, meglopni, fizikailag bántani, átverni azokat a cigányok már mind elkövették számtalanszor rengeteg nekik semmit nem ártó magyaron.Itt bárki mondhat bármit de szerintem a kisebbségnek kéne tenni az elsö lépéseket affelé hogy ezt a régre visszanyúló konfliktust rendbe tegye.A magyarok joggal nem próbálnak minden egyes romát megismerni, ugyanis 10 böl 9 alkalommal csak ki lesz használva stb. Szerintem senki nem akarna ilyesmikkel kisérletezni csak azért hogy ne mondják rá, hogy rasszista meg azt, hogy általänosít..

még mindig azt vallom, hogy vannak kivételek mint ahogy minden népcsoportban de én inkäbb megvärnäm azt amíg Ök "meggyöznek" erröl ahelyett, hogy én a saját börömön egyesével minden románál kikisérletezzem hogy vajon akkor most ez az elhanyagolhato normális %-ot erösíti vagy pedig olyan mint a többi.ha te ezt a származásod miatt alapból feléd irányuló bizalmatlansägot nem tudod elfogadni és ahelyett hogy rácáfolnál,elkezdesz höbörögni miatta akkor nagyon nehéz lesz ezt megváltoztatni.de szerintem ha befejezted a sulit és lesz diplomád vagy éppen egy tisztességes szakmäd, már akkor teljesen másképp fognak tekinteni rád a magyarok mert ugye a romák közt az iskolázottság is ritkaság számba megy..

2016. ápr. 19. 03:03
 29/39 anonim ***** válasza:

látod kérdező,teljesen felesleges bármit írnod.egyszerűen ezek az emberek képtelenek az analitikua gondolkodásra.az előző kommentem(21es) se tudták értelmezmi,inkább bele akarnak olyat látni,amit én nem írtam.azt elfelejtettem említeni,hogy magyarok is vertek meg,raboltak ki,loptak a lakásból stb.ha én ettől nem ítélem el a magyarokat,akkor agyhalott vagyok.ugye milyen logikus?a különdíjas hozzászólás pedig,hogy te csak ne rinyálj azért mert ok nélkül cshesztetnek,mert mások meg másokat csesztetnek ok nélkül.szóval amíg vannak bűnöző cigányok,addig neked mint becsületes embernek el kell tűrnöd a terrort.legalábbis ezt gondolják.valójában nem kell semmit eltűrnöd.bárki támad bármivel jogtalanul,azt jól pofán kell vágnod.nem mindegy mit gondolnak?ezeknek a férgeknek te csak egy cigány maradsz mindig,ha 5 diplomád van akkor is.a lényeg,hogy aki normális azzal te is az legyél,segíts az embereknek,élj tisztességesen.aki ezt nem értékeli azzal nem kell jópofizni,nem kell miatta megalázkodni,hanem jól arcon kell köpnöd és kiállnod magadért!

a múltkor egy harcos magyar gyerek a társaságomba oda hívott egy hajléktalan fiatal cigányt,csak azért h pofán b*ssz@.amikor megláttam mire készül beálltam elè,ellöktem ès beleordítottam az arcába h mit képzel magáról,hogy random embereket betámad.majdnem nekem is nekem jött,de aztán látta,hogy elszánt vagyok és nem lenne olyan könnyű dolga mint egy csóró szerencsétlen emberrel,szóval vissza vett a powerkedésből.ha nem vagyok ott összeveri a gyereket,aztán előadja a spanjainak,hogy mekkora fh*sz@ csávó.

2016. ápr. 19. 08:22
 30/39 anonim ***** válasza:

Ez pontosan ugyanúgy elmondható azokról a nyomorban élőkről is akik éppen nem cigányok. Akik eleve ilyen helyre születnek , korántsem indulnak egyenlő esélyekkel az életben , ezt csak tetőzi , ha felmenőiktől is csak a rosszat tanulják meg. Lehetne erről könyveket írni , a lényeg annyi , hogy semmi ráció nincs abban , hogy sokan közülük azért bűnöznek , mert cigányok.

" a múltkor egy harcos magyar gyerek a társaságomba oda hívott egy hajléktalan fiatal cigányt,csak azért h pofán b*ssz@.amikor megláttam mire készül beálltam elè,ellöktem ès beleordítottam az arcába h mit képzel magáról,hogy random embereket betámad.majdnem nekem is nekem jött,de aztán látta,hogy elszánt vagyok és nem lenne olyan könnyű dolga mint egy csóró szerencsétlen emberrel,szóval vissza vett a powerkedésből.ha nem vagyok ott összeveri a gyereket,aztán előadja a spanjainak,hogy mekkora fh*sz@ csávó. "

Az ilyen egyedekről egyszerűen sugárzik az értelem... Sajnos ismerek egy egy ilyen embert , iszonyú sötét , semmi önálló gondolkodásra nem képes , egyszerűen csak betanulja amit leír a nemzeti arcvonal , a kutykurutty , spirits of eridu meg a többi..

Azért észrevehetnék magukat , főleg mivel , hogy viselkedést tekintve semmiben nem különböznek azoktól akiket annyira utálnak :D

2016. ápr. 19. 12:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!