Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért ilyen nagy divat manapsá...

Miért ilyen nagy divat manapság a rasszizmus?

Figyelt kérdés

Miért kell ennyire utálni egymást ?

cigányok, kínaiak, zsidók, arabok stb.

Én nem szégyenlem bevallani hogy roma/cigány vagyok. bár nem nevelkedtem cigánytelepen.

Még is azt kapom az iskolában hogy arcon öntenek kólával, az osztálytársaim szidnak és piszkálnak, a nagyobbak megakarnak verni, lökdösnek és rajtam nevetnek, hol egy rossz szót se szóltam amíg bejártam.

Az emberek lékezelően beszélnek velem, még a rendőrség is gyanakodva tekint rám, és lekezel. ( Nem volt dolgom zsarukkal csak megkérdeztek 1-2 dolgot ).

Munkát se mer senki rám bízni!

Mégse utálom a magyarokat, mivel ha nem is sokat de ismerek párat és ők jó fejek.

+ Engem már lopott meg cigány is és persze magyar is

Tudom milyen a cigányok egy részének a viselkedése, de semmivel se rosszabb annál ahogyan hozzám viszonyulnak a magyarok.

Nem jobb lenne ha mindenki elfogadná a másikat, és csak akkor ítélkezne ha megismerne ? ( Személyt nem pedig a fajt...)

2016. ápr. 18. 10:25
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
9%
Nem divat,csak sajna muszáj. Sok az alantas létforma a világban.
2016. ápr. 18. 10:31
 2/39 anonim ***** válasza:
77%
Nem mondanám divatnak, de tény, hogy a jelenlegi történések (migránsok, iszlám terrorakciók) felszínre hozták ezeket az érzéseket. A cigányság és a zsidóság iránti rasszizmus meg nem újkeletű dolog...
2016. ápr. 18. 10:46
 3/39 Roland G. ***** válasza:
69%

Mindig is volt sajnos,nemcsak mostanság.

Peace!

2016. ápr. 18. 10:53
 4/39 anonim ***** válasza:
36%

Előítélet? A kisebbségben lévő cigányság adja a börtönlakók többségét.

Ha tudnának ember módjára viselkedni, mint más népcsoport akkor nem lenne semmi gond.

És persze tisztelet a kivételnek, de a cigányság saját magának "harcolta ki" a dolgot.

2016. ápr. 18. 11:02
 5/39 anonim ***** válasza:
57%

"Nem jobb lenne ha...csak akkor ítélkezne ha megismerne ?"

Sajnos annyi bűncselekményt követnek el a romák, hogy a legtöbb "magyar" már megismerte őket! Amikor valaki pl. az éjszaka közepén a saját konyhájában "összefut" néhány cigánnyal, érthető, hogy ennél is közelebbi ismeretségbe már nem szeretne velük kerülni!

Te viszont úgy tudod elkerülni az általánosítást, ha kitörsz abból a közegből.

Vagyis:

- nem úgy viselkedsz,

- nem lopsz,

- nem úgy öltözöl,

- nem úgy ordibálsz,

- nem maradsz funkcionális analfabéta.

Vagyis ha pl. lediplomázol, még akár min. elnök is lehetsz ...

2016. ápr. 18. 11:05
 6/39 Roland G. ***** válasza:
8%

Digo!

Általánosítasz.Ez a probléma.

2016. ápr. 18. 11:07
 7/39 anonim ***** válasza:
41%
Roland G. az hogy a magyar börtönök lakói többségben cigányok általánosítás? Inkább tény.
2016. ápr. 18. 11:36
 8/39 anonim ***** válasza:
8%

Nem divat, hanem az ember ösztönösen határolódik el különböző népcsoportoktól, hogy ezzel saját közösségének integritását őrizze, védelmi mechanizmusként szolgál.

Hiába esik neked rosszul, hogy ilyen megalázóan bánnak veled, semmi csodálkozni való sincs benne, hogy előítéletekkel kezelnek, mivel a cigányoknak nagyon elenyésző része él becsületes életet, életemben 1-2-nél több ilyennel nem is találkoztam, míg Pesten elég gyakran látom és tapasztalom, hogy milyen aljas dolgokat művelnek. Kivétel nélkül csak cigányok akartak eddig bajt tőlünk, ha mentünk bárhová.

2016. ápr. 18. 11:39
 9/39 anonim ***** válasza:
83%

Divat a rasszizmus? Manapság?

Haver, ha ezelőtt csak ötven évvel éltél volna, még nehezebb sorod lenne.

2016. ápr. 18. 11:50
 10/39 anonim ***** válasza:
94%

Ez nem divat kérdése. Inkább a hatalom érdeke, hogy egymás ellen uszítsa az embereket, és a rasszokon át tudják ezt a legjobban elérni. Nincs is más dolguk, mint beleszólni abba, hogy a médiában milyen hírek jelenhetnek meg. Ennek soha nem lesz vége.

Azt pedig, amit az emberektől kapsz, megköszönheted a többi cigánynak. Mert oké, hogy Te épp a rendes vagy közülük, mindenki tudja, hogy elvétve vannak rendes cigányok/romák (ahogy tetszik). Csak sajnos ők vannak kevesebben, és a többi meg hát, nem kell bemutatni. Az emberek a többséghez vannak szokva.

Igen, igazságtalan, hogy Te is ezt a bánásmódot kapod, amit az a bizonyos többség érdemel. De lássuk be, ezt a cigányok harcolták ki maguknak, azzal, hogy a nagy részük olyan, amilyen.

Abba meg kár is belemenni, hogy magyar ember is van aki, lop, csal, hazudik, fajtalankodik, gyilkol, erőszakol, stb. Persze hogy vannak köztünk is ilyen férgek. Csak míg nálunk szerencsére ők vannak kevesebben, a romáknál sajna a többség ilyen.

Hosszasan lehetne ezt a témát boncolgatni, beszélni ok-okozati összefüggésekről. A vége úgyis az lenne, hogy nem jutottunk sehova. Ez mindig kiváló vitatéma lesz. A "szeressük egymást gyerekek" elv pedig sosem működött. Ez van.

2016. ápr. 18. 12:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!