Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ti mit tennétek? Szólnátok,...

Ti mit tennétek? Szólnátok, vagy hagynátok?

Figyelt kérdés

Évek óta rendszeresen viszek be ruhákat a szülővárosomban található családsegítőbe. Kinőtt vagy megunt, de jó minőségu, márkás ruhákról van szó.

Nyáron fordult elő először, hogy az egyik ruhadarabot, amit leadtam, 2-3 hét múlva viszontláttam az egyik családsegítős dolgozón, konkrétan azon, aki átvette. Itt még meggyőztem magam arról, hogy biztos véletlen lett neki is egy ugyanolyan, igaz, Magyarországon nincs ez a márka. De nem törődtem vele.

Karácsonykor megint vittem egy adag ruhát, és most látom a Facebookon, hogy ugyanez a hölgy feltett egy képet, amin a lányával van, és meg merek rá esküdni, hogy a kislány ruhája az az én lányom régi ruhája.

Ha rászoruló család lennének, akkor még szemet hunynék a dolog fölött (bár akkor sem tartom etikusnak, hogy maguknak osztják azt a ruhát, amit ok válogatnak át, a maradék meg megy a többinek), de ismerem a családot, a férj tanár, szép családi házban laknak, két autó, nyaralós képek a Facebookon stb.

Na most én ezeket a ruhákat azért viszem be a családsegítőbe, hogy jó helyre kerüljenek, oda, ahol még a turkálós ruha is luxusnak számít. Ebben a bizonyos kisvárosban sok a rászoruló, lett volna helye.

Olyan mérges vagyok, hogy legszívesebben számon kérném rajta, de nem akarok én rosszul kijönni a dologból, hogy még én érezzem magam kínosan.

Ti mit tennétek?

2016. febr. 9. 13:27
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Úgy döntöttem, holnap felhívom az intézmény vezetőjét, és elmondom neki a szitut. Majd beszámolok mi volt...
2016. febr. 9. 16:49
 22/36 anonim ***** válasza:
68%
Jóóó, mindenképpen, nem szabad az ilyenekről hallgatni, mert sajnos pont emiatt hiszik azt némelyek, akik a pályára nem igazán alkalmasak, hogy ezt meg is tehetik következmények nélkül. Szóval, mint szociális szférában dolgozó kérlek rá, hogy mindenképpen jelezd, mert az egész szakma létjogosultsága kérdőjeleződik meg az ilyen kollégák miatt.
2016. febr. 9. 16:54
 23/36 anonim ***** válasza:
90%
Engem is érdekel, mi történt, és teljesen el vagyok keseredve attól, amit itt olvasok :( Nem adok többet semmilyen alapítbánynak semmit, inkább kétszázasával szétosztam a mindennapokban azt az összeget, amit eddig erre szántam :(
2016. febr. 9. 18:29
 24/36 anonim ***** válasza:
23%

a szociális munkások és a tanárok nem keresnek vagyonokat

ne hogy azt hidd hogy egy kardigánal mented meg a villágot

2016. febr. 9. 19:21
 25/36 anonim ***** válasza:
72%
Utolsó, már ne is haragudj, én aztán pont tudom, hogy nem keresünk vagyonokat, de akkor ez feljogosít a lopásra?
2016. febr. 9. 19:28
 26/36 anonim ***** válasza:
54%
24-es, nem keresnek vagyonokat, de azért elvenni a kenyeret az éhezőtől azért egy kicsit túlzás...
2016. febr. 9. 19:37
 27/36 anonim válasza:
63%

Én a védőnőhöz vittem be sokáig a ruhákat, használt babaholmit, amíg egy ismerősöm fel nem hívta a figyelmem, hogy a teszveszen árulja tovább.

Aztán egyszer egy fix árasat leütöttem, és személyes átvételt kértem. Sajnos az email alapján felismert, de szerettem volna látni az arcát...

Azóta pedagógusoktól kérek segítséget, kik a rászorulók, és személyesen én adom át nekik.

2016. febr. 9. 19:53
 28/36 anonim ***** válasza:
77%
En egy bentlakasos gyermekotthonban dolgoztam.Teljesen sivar, lepukkant kornyezetben vegetaltak a gyerekek (Kobanya)Ha jol emlekszem,talan Hollandiabol erkezett egy hatalmas kamionnyi adomany.Hutok, mosogepek, mosogatogepek,butorok stb.Egy arva szeklab sem kerult be az otthonba.MINDENT elvitt a vezetoseg.Azt meg megusztak, de kesobb mas miatt repultek.
2016. febr. 9. 20:59
 29/36 anonim ***** válasza:
94%
Nálunk az intézmény vezetője is vitte a ruhákat, így lehet nem érsz el vele sokat, ha a vezetővel beszélsz.
2016. febr. 10. 13:55
 30/36 A kérdező kommentje:

Beszéltem a vezetővel, de sajnos tényleg nem értem el sokat. :(

Elmondtam neki diszkréten a szitut, amire az volt a reakciója, hogy igenis vehette boltban a nő a ruhát, biztos nem egyetlen készült belőle a világon, és hogy kikéri magának, még soha senkitől nem kaptak negatív visszajelzést, rendszeresen kapnak adományt a rászorulók stb.

Úgy leosztott, hogy a végén én éreztem magamat szarul. Ezen jól felhúztam magam, és facebookon megkerestem a nőt, aki bár látta az üzenetemet, nem reagált. Most azon gondolkozom, hogy csinálok egy megosztós facebook posztot, hogy nyilvánosságot kapjon az ügy, csak attól félek, hogy így végképp elmegy a kedve az embereknek az adományozástól.

Nem tudom, kihez lehetne még fordulni ezügyben, önkormányzathoz, polgármesterhez? Felháborítónak tartom ezt az egészet.

Az biztos, hogy a jövőben a helyi iskolán keresztül fogok adományozni...

2016. febr. 10. 17:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!