Ti mit tennétek? Szólnátok, vagy hagynátok?
Évek óta rendszeresen viszek be ruhákat a szülővárosomban található családsegítőbe. Kinőtt vagy megunt, de jó minőségu, márkás ruhákról van szó.
Nyáron fordult elő először, hogy az egyik ruhadarabot, amit leadtam, 2-3 hét múlva viszontláttam az egyik családsegítős dolgozón, konkrétan azon, aki átvette. Itt még meggyőztem magam arról, hogy biztos véletlen lett neki is egy ugyanolyan, igaz, Magyarországon nincs ez a márka. De nem törődtem vele.
Karácsonykor megint vittem egy adag ruhát, és most látom a Facebookon, hogy ugyanez a hölgy feltett egy képet, amin a lányával van, és meg merek rá esküdni, hogy a kislány ruhája az az én lányom régi ruhája.
Ha rászoruló család lennének, akkor még szemet hunynék a dolog fölött (bár akkor sem tartom etikusnak, hogy maguknak osztják azt a ruhát, amit ok válogatnak át, a maradék meg megy a többinek), de ismerem a családot, a férj tanár, szép családi házban laknak, két autó, nyaralós képek a Facebookon stb.
Na most én ezeket a ruhákat azért viszem be a családsegítőbe, hogy jó helyre kerüljenek, oda, ahol még a turkálós ruha is luxusnak számít. Ebben a bizonyos kisvárosban sok a rászoruló, lett volna helye.
Olyan mérges vagyok, hogy legszívesebben számon kérném rajta, de nem akarok én rosszul kijönni a dologból, hogy még én érezzem magam kínosan.
Ti mit tennétek?
Szerintem is szóljál rá a nőre,hogy álljon meg a menet, azokat a ruhákat felismered..Nem neki hoztad, tudtoddal nem ő a rászoruló.
Biztos tagadná meg égne a pofája..de ha más is megszólja emiatt, remélhetőleg leszokik róla..
Amúgy valóban undorító dolog. Tényleg ez van élelmiszerosztásnál is. Pl nagyszüleim tényleg rászorulnának, nagyon kevés a nyugdíjuk+rengeteg gyógyszert kell venniük. Nagy segítség nekik,hogy legalább arra a kis élelmiszerre nem kell költeniük. De én is tanúja voltam, hogy kevesebb élelmiszert kaptak jóval, mint amennyit a falu újság hirdetett. Szóval volt pár enyves kezű, aki megdézsmálta a csomagot.. Persze annak a kicsinek is örültek, de értitek.
"Egyébként nem lakom már ott, csak a szüleimhez járunk haza."
Kérdezz rá náluk azért, az ő bőrükre is mehet a dolog. Hiába a tagnak van szégyenkeznivalója, nem hiszem, hogy fog. Sőt. A végén még ő pattog, hogy "nemtelen és oktalan támadás érte, őt, az önzetlen segítőt". Bizonyítani meg nem fogsz tudni semmit. Meg nem is lesznek rá kíváncsiak, ő ott van te meg nem, mindennek elhordhat.
Tuti nem hagynám annyiban a dolgot. Mégis mit képzel magáról az a tuskó?
Személyesen cseszném le, de alaposan, nem ám a neten, ahol lenne ideje válaszolgatni nyugisan, úgy szerkesztgetve a mondatait, ahogy neki tetszik.
Élőben beleüvölteni a pofájába.
Attól még ha ez mindennapi eset, nem kell annyiban hagyni. Nehogy már az ilyen szemét gyökerek adják a normát.
A családsegítős hölgy milyen munkakörben dolgozik ott? Mondjuk bármilyenben, akkor sem helyes, amit csinál, és biztos megüti a bokáját miatta, csak most az jutott eszembe, hogy én például szociális munkás vagyok, és az ETIKAI KÓDEX is kerek perec kimondja, hogy ezt tilos. Hihetetlen, hogy vannak helyek, ahol ilyen pofátlan módon sz*rnak erre. Én eddig akárhol dolgoztam, ilyen nem fordult elő, pedig aztán hozzánk is volt, hogy hoztak be tök jó cuccokat, olyat is, amire nekem mondjuk nem telik, de amit adományként hoztak, az adomány és kész.
Szóval én biztos jelezném a vezetőnek.
Nagyon sok szomorú esetet leírtatok, de sajnos csak csatlakozni tudok. Nálunk a vörös keresztesek árulják a ruhákat. Legszívesebben felhívnám erre az esetekre a média figyelmét, csak annak az lehet a hátulütője, h az emberek adakozási kedve ott is csökkene, ahol becsületesen eljuttatják az adományokat.
Én amúgy két dolgot szoktam tenni a megunt ruhákkal. Vagy beviszem a suliba, ahol tanítok, olyan osztályokba, ahol tudom,h sok a rászoruló. Vagy kirakom a kuka mellé. Szerintem még így is jobb helyre kerül, mint a Vöröskeresztnél.
Milyen viszonyban vagy a nővel?
Beleférne -e pl. hogy lájkolod azt a fotót és oda írod kommentben, hogy "csinos a ruhád"
Tutira venné a lapot.
:( ez nagyon szomorú.
Én is el akartam vinni a kislányom kinőtt ruháit, de vöröskereszthez ezért nem vittem mást meg még nem találtam de ezek után.... inkább megtartom...
Egyébként én nem szólnék de többet biztos nem vinnék oda semmit. Amúgy az előző válaszoló ötlete tetszik :) de szerintem ha van pofája ellopni a ruhákat akkor valószínűleg nem érdekelné....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!