Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ti mit tennétek? Szólnátok,...

Ti mit tennétek? Szólnátok, vagy hagynátok?

Figyelt kérdés

Évek óta rendszeresen viszek be ruhákat a szülővárosomban található családsegítőbe. Kinőtt vagy megunt, de jó minőségu, márkás ruhákról van szó.

Nyáron fordult elő először, hogy az egyik ruhadarabot, amit leadtam, 2-3 hét múlva viszontláttam az egyik családsegítős dolgozón, konkrétan azon, aki átvette. Itt még meggyőztem magam arról, hogy biztos véletlen lett neki is egy ugyanolyan, igaz, Magyarországon nincs ez a márka. De nem törődtem vele.

Karácsonykor megint vittem egy adag ruhát, és most látom a Facebookon, hogy ugyanez a hölgy feltett egy képet, amin a lányával van, és meg merek rá esküdni, hogy a kislány ruhája az az én lányom régi ruhája.

Ha rászoruló család lennének, akkor még szemet hunynék a dolog fölött (bár akkor sem tartom etikusnak, hogy maguknak osztják azt a ruhát, amit ok válogatnak át, a maradék meg megy a többinek), de ismerem a családot, a férj tanár, szép családi házban laknak, két autó, nyaralós képek a Facebookon stb.

Na most én ezeket a ruhákat azért viszem be a családsegítőbe, hogy jó helyre kerüljenek, oda, ahol még a turkálós ruha is luxusnak számít. Ebben a bizonyos kisvárosban sok a rászoruló, lett volna helye.

Olyan mérges vagyok, hogy legszívesebben számon kérném rajta, de nem akarok én rosszul kijönni a dologból, hogy még én érezzem magam kínosan.

Ti mit tennétek?

2016. febr. 9. 13:27
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
83%
Üdv a való világban!
2016. febr. 9. 13:31
 2/36 anonim ***** válasza:
93%

Nem tehetsz mást, mint hogy nem viszel több ruhát oda, esetleg el is terjeszted ezt a sztorit a városodban, hogy más se járjon így.

Szép dolog,hogy segíteni szeretnél. Akkor próbálj célzottan, közvetlenül a rászorulóknak adni. Pl beszélj az óvónénikkel,hogy nem tudják,hogy van -e ilyen helyzetben lévő család? És személyesen keresd fel, úgy segíts. Így legalább jó helyre megy a ruha.

Amúgy máshol is ez van.. tudok olyat ahol maga az egyház szervezett gyűjtést.Mielőtt kikerültek volna a rászorulókhoz, gondosan átválogatták,hogy nincs -e benne drágább ruha..Azt megtartották akik közel ültek a tűzhöz..Úgyhogy nem a tiéd az egyetlen ilyen eset.:/

2016. febr. 9. 13:36
 3/36 anonim ***** válasza:
91%
Magam is ott dolgoztam. Hoztak egy csomó ruhát, cipőt a rászorultaknak, bálákkal. Erre az összes munkatárs rászabadult a ruhákra, turkáltak, próbáltak mintha a Paradicsomba csöppentek volna, mintha nekik hozták volna. Kiválogatták a jó dolgokat vitték el, még azt is ami nem kell, maguknak, rokonoknak stb. Aztán a selejt, ami nem kellett senkinek ott maradt. De ugyanez volt a tartós élelmiszerosztással is.
2016. febr. 9. 13:45
 4/36 A kérdező kommentje:
Ezt nagyon szomorúan olvasom. Biztos naiv vagyok, de nekem ez újdonság. Alapítványokról hallottam már rosszat, hozzájuk ezért is nem fordultam eddig, gondoltam itt, helyben könnyebben célt talál az adomány. Próbálok majd más utat találni, direktben nem szeretném megkeresni a rászorulókat, hogy ne legyen nekik kellemetlen. De nagyon gondolkozom azon, hogy panaszt teszek, csak nem tudom, lenne-e értelme.
2016. febr. 9. 13:48
 5/36 anonim ***** válasza:
83%

Sajnos, nem egyedi eset a tiéd.

Mástól is hallottam, hogy az oda beadott kabátot később viszontlátta azon a dolgozón, aki átvette.

2016. febr. 9. 13:48
 6/36 kovpet ***** válasza:
77%

Szerintem tegyél panaszt. Ha mindenki mindig lapít mint szar a fűben, akkor sosem lesz jobb hely Magyarországból.

Azt azért mérlegeld, hogy neked lehet-e károd ebből (mondtad, hogy kisváros). Szép dolog a jó szándék, de csatlakozom az elsőhöz: üdv a való világban. A végén még te szívod meg a dolgot. Annyit meg nem ér 1-2 ruhadarab meg egy-két kisstílű tolvaj sorsa.

2016. febr. 9. 13:54
 7/36 anonim ***** válasza:
98%
Én is vittem egyszer, nem tudtam, mi a menet, így ahogy vittem, ki is öntöttem a kinti turkáló részbe, és az épp ott túró tényleg rászorulók nagyon örültek, köszönték, én meg elégedett voltam hogy segíthettem. Majd kicsapódott az ajtó (előtte fél órát -jónapot, van itt valaki?- kiabálásra senki le se tojt, de ahogy a rászorulóknak öntöttem a ruhákat, már rohantak is, hogy én ezt hogy képzelem, először nekik kell átvenni, ők azt majd osztályozzák meg ellenőrzik meg stb... és majd utána adják ki! Olyan hangnemben hogy köpni-nyelni nem tudtam. Halkan megjegyeztem nekik, hogy csókolom, én lennék a ruhákat hozó segítő, és mint látják, a segítés megtörtént, a ruhák tiszták és semmi bajuk, nem kell őket nyüstölni... majd szívrohamot kaptak hogy látták, viszik a RÁSZORULÓK,AKIKNEK HOZTAM a jó dolgokat, pl alig használt gyerek bőrcipő, a néni sírt konkrétan hogy az unokája ilyet még sosem látott, ki fog ugrani a bőréből... az volt az utolsó amúgy hogy oda vittem bármit is, mert leesett a tantusz menten.
2016. febr. 9. 13:59
 8/36 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy bármilyen gondom lehetne abból, hogy szólok, de javítsatok ki, ha tévedek. Ismerem az illetőt személyesen, de nem tartok a konfrontálódástól, neki van oka arra, hogy féljen. Vagy rosszul gondolom? Egyébként nem lakom már ott, csak a szüleimhez járunk haza.
2016. febr. 9. 13:59
 9/36 anonim ***** válasza:
64%

Tipikus. Dolgoztam is önkormányzatnàl, picike falu 1400 fős. És mindent ellopnak, de mindent a dolgozók. Az alap, hogy a polgármester felveszi 5-10 család helyett a segélyt. De tényleg az utolsó csomag tészta vagy ruha sem jut el a rászorulokhóz.

50 milliós hàz és a tartós élelmiszercsomagot ellopja.

Màr nem is viszek ilyen helyre semmit. Most cseréltem le a TELJES ruhatáramat és minden 'régi' holmit kidobtam mert felesleges strapálni magam, hogy elvigyem.

2016. febr. 9. 14:00
 10/36 anonim ***** válasza:
98%

Az azért nem semmi, hogy FB-on posztolgat képet az adományba szánt ruhában... nekem égne a képemen a bőr, dehát nem vagyunk egyformák, ahogy a kérdező esete is alátámasztja ezt.

Én nem vagyok ilyen béketűrő mint Te, tuti odamennék és számonkérném. Hallani innen-onnan hasonló sztorikat, de ha konkrétan az én ruhámat látnám a nem-rászorulón, biztos hogy megaláznám.

2016. febr. 9. 14:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!