Ti mit tennétek? Szólnátok, vagy hagynátok?
Évek óta rendszeresen viszek be ruhákat a szülővárosomban található családsegítőbe. Kinőtt vagy megunt, de jó minőségu, márkás ruhákról van szó.
Nyáron fordult elő először, hogy az egyik ruhadarabot, amit leadtam, 2-3 hét múlva viszontláttam az egyik családsegítős dolgozón, konkrétan azon, aki átvette. Itt még meggyőztem magam arról, hogy biztos véletlen lett neki is egy ugyanolyan, igaz, Magyarországon nincs ez a márka. De nem törődtem vele.
Karácsonykor megint vittem egy adag ruhát, és most látom a Facebookon, hogy ugyanez a hölgy feltett egy képet, amin a lányával van, és meg merek rá esküdni, hogy a kislány ruhája az az én lányom régi ruhája.
Ha rászoruló család lennének, akkor még szemet hunynék a dolog fölött (bár akkor sem tartom etikusnak, hogy maguknak osztják azt a ruhát, amit ok válogatnak át, a maradék meg megy a többinek), de ismerem a családot, a férj tanár, szép családi házban laknak, két autó, nyaralós képek a Facebookon stb.
Na most én ezeket a ruhákat azért viszem be a családsegítőbe, hogy jó helyre kerüljenek, oda, ahol még a turkálós ruha is luxusnak számít. Ebben a bizonyos kisvárosban sok a rászoruló, lett volna helye.
Olyan mérges vagyok, hogy legszívesebben számon kérném rajta, de nem akarok én rosszul kijönni a dologból, hogy még én érezzem magam kínosan.
Ti mit tennétek?
Nem tehetsz mást, mint hogy nem viszel több ruhát oda, esetleg el is terjeszted ezt a sztorit a városodban, hogy más se járjon így.
Szép dolog,hogy segíteni szeretnél. Akkor próbálj célzottan, közvetlenül a rászorulóknak adni. Pl beszélj az óvónénikkel,hogy nem tudják,hogy van -e ilyen helyzetben lévő család? És személyesen keresd fel, úgy segíts. Így legalább jó helyre megy a ruha.
Amúgy máshol is ez van.. tudok olyat ahol maga az egyház szervezett gyűjtést.Mielőtt kikerültek volna a rászorulókhoz, gondosan átválogatták,hogy nincs -e benne drágább ruha..Azt megtartották akik közel ültek a tűzhöz..Úgyhogy nem a tiéd az egyetlen ilyen eset.:/
Sajnos, nem egyedi eset a tiéd.
Mástól is hallottam, hogy az oda beadott kabátot később viszontlátta azon a dolgozón, aki átvette.
Szerintem tegyél panaszt. Ha mindenki mindig lapít mint szar a fűben, akkor sosem lesz jobb hely Magyarországból.
Azt azért mérlegeld, hogy neked lehet-e károd ebből (mondtad, hogy kisváros). Szép dolog a jó szándék, de csatlakozom az elsőhöz: üdv a való világban. A végén még te szívod meg a dolgot. Annyit meg nem ér 1-2 ruhadarab meg egy-két kisstílű tolvaj sorsa.
Tipikus. Dolgoztam is önkormányzatnàl, picike falu 1400 fős. És mindent ellopnak, de mindent a dolgozók. Az alap, hogy a polgármester felveszi 5-10 család helyett a segélyt. De tényleg az utolsó csomag tészta vagy ruha sem jut el a rászorulokhóz.
50 milliós hàz és a tartós élelmiszercsomagot ellopja.
Màr nem is viszek ilyen helyre semmit. Most cseréltem le a TELJES ruhatáramat és minden 'régi' holmit kidobtam mert felesleges strapálni magam, hogy elvigyem.
Az azért nem semmi, hogy FB-on posztolgat képet az adományba szánt ruhában... nekem égne a képemen a bőr, dehát nem vagyunk egyformák, ahogy a kérdező esete is alátámasztja ezt.
Én nem vagyok ilyen béketűrő mint Te, tuti odamennék és számonkérném. Hallani innen-onnan hasonló sztorikat, de ha konkrétan az én ruhámat látnám a nem-rászorulón, biztos hogy megaláznám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!