Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Azok a nők, akik a nemek...

Azok a nők, akik a nemek közti egyelőségért harcolnak, miért sértődnek meg ha nem engedem őket előre az ajtón, húzom ki neki a széket és ha beutalják őket közmunkára?

Figyelt kérdés
Téglát hordani, pl. Mert ugye egyenlőek. Meg akkor miért mehetnek előbb nyugdíjba? Ha azt mondják egyenlőek. Miért nincs női autószerelő, építőipari segédmunkás?
2015. dec. 21. 11:31
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/79 anonim ***** válasza:
100%

Orvos vagyok, azaz én, ellentétben veled, tanultam pszichológiát, biológiát, neurológiát is.:-) Valóban van némi, adaptív jelleggel kialakult szerkezeti különbség a férfi és a női agy között, ez viszont az általános kognitív képességeket nem érinti.

[link]

Ez ugyanaz a színvonal, mint az első linked, némileg más következtetéssel.:-) A másodikkal nem foglalkoznék, ha nem bánod, egy vitában nem érv, hogy egy külföldi laikus fórumon 4%-kal többen szóltak melletted, mint ellened. Maximum a te bizonytalan lelkednek jelenthet megerősítést.:D

Az ösztönlény meghatározás azért hibás, mert a nőket (nagy általánosságban) egyszerűen a dolgok emberi, emocionális oldala érdekli elsősorban, nem a "kapcsolási rajz". Szó nincs arról, hogy nem tudatosan döntenek, csak arról, hogy érzelmi intelligencia terén fejlettebbek, mint a férfiak. Ha érdekel a téma, olvass utána, az érzelmi intelligenciának egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítanak nem csak az érvényesülés, hanem a kognitív képességek minél jobb kiaknázása terén is.

Mindazonáltal nem kívánok a te hibádba esni, hogy lebecsülöm és lesajnálom a másik nemet. semmi mást nem akarnak a nők, csak egyenlő jogokat és esélyeket a férfiakkal - számomra teljesen érthetetlen, hogy a XXI. században ez a törekvés miért vált ki bárkiben ellenséges indulatokat.

2015. dec. 22. 11:04
 72/79 anonim ***** válasza:
Logika tényleg nem erőssége a nőknek, faék egyszerű példa: 10 nőből 9 nem tud mit kezdeni pl egy kerékcserével csak sipákol,jajveszékel, széttárja a karját és azt hajtogatja ez nekem kínai jaj jaj,segítség.. Pedig ehhez semmi nem kell se egyetem se diploma,csak alapvető logika,mellesleg elvileg tanulták is ha van jogsijuk.
2015. dec. 22. 11:09
 73/79 anonim ***** válasza:
100%

"a XXI. században ez a törekvés miért vált ki bárkiben ellenséges indulatokat."

Azert mert a kerdezohoz hasonlo frusztralt kis gyokereken atneznek a nok. A sajat sikertelenseget pedig azzal magyarazza hogy a noket kiengedtek a konyhabol, ha meg mindig alarendelt szerepben lennenek, akkor azt kepzeli hogy talan o is parancsolhatna egynek, es akkor mar nem lenne olyan szanalmas kis luzer gyoker.

2015. dec. 22. 11:10
 74/79 A kérdező kommentje:
71: Mindenki tanult biológiát, a tizenévesek is. Csak orvosi hallgatóként nem hiszem hogy genetikát meg pszichológiát tanítanának, meg agy-al kapcsolatos dolgokat. :) A link a tinikre vonatkozik, a nők sokkal hamarabb "felnőnek", érnek vagy mi, ezért jobbak általános iskolában, és gimnáziumban. De én általánosságban véve írtam, azaz hogy egy felnőtt (fejlett egyed) statisztikái. Ha meg tudod, mi az az ösztönlény akkor miért kérdezed, hogy miért azok? Az általános tulajdonságaikról írtam. Nem szabad? A lényeg, hogy felnőttek matematikai képességeit vesd össze, ne kamaszokét. És nevezz meg pár női tudóst, matematikust. Aztán ismét jön a nagy számok törvénye ami kimondja hogy a nőknek alacsonyabb racionális képességekkel kell rendelkezniük, mint a Férfiak. És több, mélyebb ösztönökkel, érzelmekkel. A nők az érzelmekért élnek.
2015. dec. 22. 11:29
 75/79 A kérdező kommentje:
Amúgy az oldal amit linkeltél elég kamu.
2015. dec. 22. 11:29
 76/79 anonim ***** válasza:
100%

"És nevezz meg pár női tudóst, matematikust. Aztán ismét jön a nagy számok törvénye..."

Már le lett írva, nem is értem, mit nem tudtál rajta felfogni, hogy azért van kevesebb női tudós, matematikus, mivel a nők, több ezer/száz évig elnyomásban éltek, nem engedték őket tanulni, az egyenjogúságért induló harc a XX. század elején indult el, azelőtt a nőnek szépen szólva is kuss volt a neve. Tehát....hogy várhatod el, hogy olyan listát írjunk neked, ami tele van női tudósok nevével, ha kb 100 éve van az, hogy a nők ugyan úgy tanulhatnak, mint a férfiak?

Értem én, hogy te mindenképp azt akarod, hogy neked legyen igazad, de azért próbálj már meg gondolkodni és olvasni, értelmezni a kommenteket, mert csak azokra reagálsz, amit valamilyen módon meg tudsz cáfolni (a legtöbb esetben ráadásul helytelenül,) amit meg nem, azt figyelmen kívül hagyod.

Plusz még azt áruld már el, hogy akkor szerinted az orvosok mit tanulnak?

2015. dec. 22. 11:37
 77/79 anonim ***** válasza:

Két szemeszter biológia van az első évben, genetikát pedig több tárgy kapcsán is tanultam. Popper Péter tanította akkoriban a pszichológiát, ha jól emlékszem, negyedik évben, természetesen vizsgáztam is belőle.:-)

Az oldal meg pont annyira kamu, mint amit te linkeltél be, csak magyarul, még a címük is hasonló.:-) A matematikai képességek nem satnyulnak el a korral, úgyhogy nem értem az érvelésedet.

[link]

Kovalevszkajáról könyvet is olvastam, ő, aki korának egyik legragyogóbb matematikatudósa volt, a cári Oroszországban még egyetemre sem járhatott, pusztán azért, mert nőnek született.

A többire nem érdemes reagálni.

2015. dec. 22. 11:43
 78/79 anonim ***** válasza:

Amikor 8 oldalnyi komment születik egy kérdéshez, és a kérdező a létező összes felületbe kapaszkodva próbálja igazolni az véleményét egy HADSEREG ellen, ott valami probléma van. Gond, ami nem éri el a kérdező tudatát. Szerintem emberek, meneküljünk, nincs itt semmi látnivaló.

Kérdező. Te tényleg nem térsz ki nagyon fontos dolgokra, és már kifejezetten baromságokat is írsz CSAK AZÉRT, hogy neked igazad lehessen. Bántanak otthon? Nehezen felelsz meg a környezetednek? Vagy túlságosan is jó tanuló vagy?

Nem lennék a helyedben. Több mint 70 KOMMENT ALATT nem bírtad észrevenni, hogy miért nincs igazad. TÖBB MINT 70. Javaslom hogy ne próbálj akaszkodni a véleményedhez ennyire fájdalmasan, mert az egy dolog hogy hamis, de nem is fogsz fejlődni soha semmit. A lényeg már rég le lett írva, egyszerűen nem vetted észre. Fájdalmas olvasni az írásod, kérlek.. hagyd abba.

2015. dec. 22. 11:58
 79/79 anonim ***** válasza:
El sem hiszem hogy képesek vagytok ilyen első világbeli kisarkított problémákon ilyen szinten összekapni....
2015. dec. 22. 22:03
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!