Miért dugja mindenki homokba a fejét? Miért hibáztatják az áldozatot?
Megosztottam facebookon egy történetet. Egy 12 éves lány életét akit a saját apja négy éven át megerőszakolt.
Sajnos tudom hogy a történet valós.
Egy jó barátnőmmel történt meg.
Ami sokkolt az az ismerősök kommentjei. Majdnem a fele mondta azt, hogy a lány hazudik, hogy csak ezzel magyarázza az elrontott életét, sokan azt javasolták, hogy inkább ne szóljon senkinek , mert coming outot tervez.
Volt egy két olyan komment, ami egyenesen a lányt támadta, hogy direkt csábította el az apját!
Sokkoltak ezek a megnyilvánulások, inkább töröltem a posztot.
Talán azért, mert a lány 4 éven át nem kért segítséget.. ez csak egy ötlet, hogy ezért hibáztatják, nem tudom.. Feltételezem, hogy azért nem kért segítséget, mert félt az apjától.
Azt írd meg azért, hogy végül mi lett? Lecsukták a pedofíl apát?
Persze, ilyesmi csak a "proli" családoknál fordul elő.
Az én közgazdász anyukám, meg a mérnök nevelőapám is proli akkor, ugye? Meg én is jogászként.
Velem is megtörtént, 15 éves koromtól rendszeresen megerőszakolt a nevelőapám. És sokáig én sem szóltam senkinek, pont azért, mert tudtam, hogy senki sem fog hinni nekem.
Amikor már nem bírtam tovább, mert minden este(!) meg kellett tennem, akkor segítséget kértem. Na és mit gondoltok, mi lett a vége? A nevelőapámat bizonyíték hiányában felmentették. Mert az én szavam, meg a pszichológus szakvéleménye, az aztán nem elég bizonyíték.
Sosem hitt nekem senki.
Épp az ilyen mentalitás miatt nem mernek segítséget kérni az áldozatok. De dugjátok csak homokba a fejeteket, csak nehogy véletlenül egyszer a ti gyereketek is ilyen szörnyűség áldozata legyen. De persze ő nem lesz, mert az ilyesmi mindig csak másokkal történik meg. Hogyne.
A fej homokba dugása nem egyenlő az áldozat hibáztatásával. Mindegy, nem ez a lényeg, de vegyük sorra:
-Te tettél bármit is az áldozat megsegítésért???
Ha tudtál róla, hogy a lányt erőszakolja az apja, próbáltál közbelépni, leállítani az apját, szólni az anyjának, vagy a rendőrségnek?
Ha nem tudtál róla, és csak utólag tudtad meg, hogy az ismerősödet az apja erőszakolja, próbáltál tenni bármit is az áldozat lelkivilágának helyreállításáért? Beszélgettél vele, fogtad a kezét, bíztattad, hogy hozzád fordulhat bizalommal, bármi is történjék,próbáltad valami módon kizökkenteni a szomorúságból? Mert kétlem hogy túl vidám lenne az áldozat egy ilyen után...
-Vagy csak mint a pletykás öregasszonyok "katasztrófaturistáskodtál" egy szomorú eseten és híreszteled a facén, hogy más is csámcsoghasson szaftos borzalmakon???!!!
-És most akkor várod a sült galambot, hogy hátha valaki megsegíti szegényt, hátha valaki nekiáll és megalakítja a Figyeljük Meg Rejtett Kamerával Az Összes Lányos Apát Szervezetet, nehogy mással is megtörténjen az eset?
-Hibáztatják az áldozatot? Talán nem zörög a haraszt? Talán aki hibáztatja, lehet, hogy közelebbről ismeri apát és lányát, és tudja mi a szitu?
Vagy egyszerűen csak oly módon találgat őt nem érintő ügyről, mint ahogy te közzétetted más magánügyét a facén???
Sok-sok kérdőjel...
Válaszolj, és mesélj arról is, hogy mi volt a célod a közzététellel, milyen eredményt vártál, és mi lett belőle? Illetve mi lehetett volna szerinted, ha nem törlöd...
Név nélkül tettem ki. Ő maga is név nélkül írta meg.
Aki kíváncsi a történetre, menjen fel Anoni Mara oldalára.
Megtalálja száz másik közt.
Aha, szegény ártatlan apuka nem tudott ellenállni a gaz csábító 12 éves lánya szexuális vonzerejének... aha.
Ha nem lenne siralmas, röhögnék.
"Persze, ilyesmi csak a "proli" családoknál fordul elő. "
Ezt ki írta, én írtam ezt a szót, hogy azok osztják meg ezeket a rémsztorikat, nem azt, hogy azokkal történik.
Ez is egyébként komoly tévhit, hogy aluliskolázottaknál fordul csak elő.
De a statisztika megdöbbentő eredményt mutat.
Minden 10. gyereket abuzal valamelyik rokona, vagy családhoz közel álló személy. Ráadásul ez pontatlan adat. Akár a némi erőszaknál, itt is rengeteg sértett hallgat.
Én nagyon büszke vagyok a barátnőmre, hogy ha név nélkül is, de leírta amit átélt.
Hozzátenném konkrétan két hete mondta el.
Lehetett nála tudni hogy baj van, de soha nem merte elmondani.
Szégyellte.
16 volt mikor egyszerűen eltűnt az életemből. A nagyijahoz költözött, myvip-jét törölte. Terhesgondozáson találtunk újra egymásra.
Azóta nem engedem el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!