Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Indítanék egy blogot a kövérsé...

Indítanék egy blogot a kövérség elfogadásáról. Vélemény?

Figyelt kérdés
Tulajdonképpen mindenféleképp megcsinálom majd, de szeretnék képet kapni róla, hogy hogy vélekednek róla az emberek. Esetleg ötleteket is szívesen várok olyanoktól, akiknek problémája van ezzel, hogy mit látna szívesen, hogy tudok segíteni igazán.

2013. jún. 30. 13:54
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%

szerintem főleg az önbizalomhiányos, még éretlen személyiségű tiniknek nehéz elfogadni a saját kövérségüket. bár mostanában egyre kevesebbet látok belőlük, inkább anorex kislányok szaladgálnak.

nos, és is túlsúlyos vagyok, és elég nehéz volt megtanulni szeretni önmagam. talán nem küzdök eléggé, h lefogyjak, de ettől függetlenül nem fogadom el, h ilyennek kell maradnom egész életemben. minden egyes falatnál bűntudatom van, amit nem bánok, mert ha nem lenne, akkor ott is tarthatnék, h összekevernek egy ámbrás cettel :)

furcsa, mert egyrészt utálom magam amiért nem lehetek karcsú és szép, másrészt meg van önbizalmam, bár azt nem a testemből merítem :)

nem buzdítanék senkit a kövérség elfogadására. intelligenciára és kulturált modorra buzdítanám a beszólókat, a husikat pedig mozgásra és egészséges táplálkozásra. az nem megoldás, hogy a 200kilós lányka tömi arcba a muffint és közben azt mondogatja, h engem mindenki fogadjon el úgy ahogy vagyok.

az előnytelen testalkat csak egy támadási felület, de sosem valódi ok az utálatra vagy sértegetésre.

2013. jún. 30. 16:13
 12/35 anonim válasza:
Aki nagyon akarja az lefogyhat, én is sokáig kövér voltam, de tettem ellenne több mozgással és kevesebb evéssel.
2013. júl. 1. 15:15
 13/35 anonim ***** válasza:
100%

Én elmondom, hogy milyen blogot látnék szívesen, pontosabban, hogy az eddigiekkel mi a bajom:

* tulzottan mozgáscentrikus. Azok az emberek, akik eddig semmit nem sportoltak, őket nem lehet rávenni arra, hogy elmenjen edzeni. Félne, hogy lenézik a sportosabbak és egyébként sem tudná, hogy kezdjen bele. Viszont fel lehetne hívni a figyelmet olyan képekkel pl. kisebb zumbaóra, itt van vegyesen mindenki, nem kell feszengenie a kövérebbeknek. Vagy jobb példa az uszoda. Ide is jár vegyesen a népség. Persze edzőterembe is, de ott még én nem futottam össze pl. idősebb emberekkel, míg uszodában igen.

Tehát barátságosabb képet festenék a sportnak.

* ostoba diéták. Kell a jó étrend, de pl. narancsdiétát, meg 10 napos diétát kár reklámozni. Ilyennel rengeteget találkotok, ahol új ötlet híján kimásolják a leghülyébb diétákat. Viszont olyannal ritkán ami egészséges étrendet írna le, egészséges mennyiségben.

* túlzott elfogadás. Facen van egy csoport, hasonló témával. Semmi motiválást nem ad. Viszont sokan vannak akik az alakjuk miatt hanyagolják el magukat. Sminkelési, öltözködési tanácsok hasznosak lehetnek. Az ember könyebben fogy egészségesen, ha van önbizalma (ha depressziós, akkor is fogyhat, de az általában koplalás és nem egészséges.

Tehát kérdező, csak tőled függ, hogy egy újabb semmitmondo szemetet adsz az embereknek vagy egy valóban hasznos és informatív blogot. Remélem az utóbbi lesz, ebben az esetben sok sikert hozzá!

2013. júl. 3. 01:47
 14/35 anonim ***** válasza:
Csak nehogy a sovány nők leropizása legyen belőle. Mert akkor a vékonyság elfogadásáról is kell majd indítani egy blogot. :) De miért is kell konkrétan a testalkatot kiemelni? Általában kellene megtanulni elfogadni magunkat, ki a testalkatát, ki az arcberendezését, ki egyéb hibáját vagy furcsaságát. (Már amin nem tud változtatni.)
2013. júl. 3. 04:56
 15/35 anonim válasza:
Én azt látnám szívesen, ha normális étrendek lennének, nem hálivúdi csodák, amikkel semmire nem mennek az emberek, valamint azt, hogy be kell ismerniük első körben, hogy kövérek, és rájönni ennek az okára...utána megváltoztatni egy ilyen jellegű blogot már lehet olvasnék is, ami valóban inspiráló és hasznos
2013. júl. 3. 16:45
 16/35 A kérdező kommentje:
Nem lesznek rajta etrendek.... Tortenetek lesznek foleg, lelki dolgok. Nem vagyok hivatott masnak megmondani, h lefogyjon vagy sem. Azt szeretnem, ha kozosen sikerulne elerni azt, hogy igy is ertekes embernek tartsuk magunkat... Persze, fontos egeszsegesen etkezni, valamit mozogni; de ezt a sok megmondoember ugyis allandoan nyomatja mindenhol... Ez a lelkiekrol fog szolni. Ha az ember lelke rendben van, akkor tud jobban odafigyelni magara fizikailag is. Igy fogyni is csak akkor fog.... Ez sokkal fontosabb. En is lefogytam 30kg-t, de depresszios lettem, nem lattam az eredmenyet a sok utalkozo miatt, a lelki dolgok miatt, a megmaradt komplexusok miatt... Ezert sorra mentem bele utolso par kilokert idiota dietakba, mignem visszajott mind a 30... Es csak utolag tunt fel, regi kepeket nezve, mert en kozben akkor is ekkoranak lattam magam. A kozeg, a sok utalat, a sokevnyi megalaztatas igy hatott ram... Szoval tudom mirol beszelek. Ha rendben lett volna a lelkem, es nem lattam volna magam 70 kgsan 100nak, ma meg mindig elobbi lennek, nem utobbi... Szoval sok megmondoember, orvendjetek, ilyen karokat okoztok. Legkozelebb ha nagyon okosak vagytok, ebbe is gondoljatok bele...
2013. júl. 3. 22:15
 17/35 anonim ***** válasza:
54%
Ha az érintettek lelkének ápolása lenne a cél, akkor biztos hasznos lenne! Sajnos a megmondó emberek lelkét viszont már nem lehet "megjavítani", együttérzésre tanítani őket. Rengeteg szemét ember van, aki hatalmas károkat okoz a másik lelkében, mindegy, miért, csak valamivel megbánthassa. De végülis nem a rossz ellen, hanem a jó mellett érdemes küzdeni :), úgyhogy szerintem jó ötlet a blog. :)
2013. júl. 4. 08:39
 18/35 anonim ***** válasza:
Csak fontos szerintem még, hogy ne a soványakat és kövéreket állítsuk szembe egymással, hanem a normális és a f... (bocsánat:)) embereket.
2013. júl. 4. 08:41
 19/35 A kérdező kommentje:
Ez termeszetesen evidens. A legnagyobb tamogatom alakjaert olni tudnek...:D szoval ja, nyilvan az erintettek lelke, es nem vekonyellenes blog lesz. Az egyenloseget kivannam hangsulyozni... Nem azt akarom h toroljuk el a vekonyakat es legyen dagadt mindenki :D hanem h mi is erjunk annyit, legalabb a sajat szemunkben, mint ok... Hogy aztan ha kinezunk a vilagba es azt latjuk h a tobbseg szemeben lenyegesen kevesebbet erunk, az ne legyen hatassal rank tobbe. Koszonom az emberseges kommentet!
2013. júl. 4. 10:39
 20/35 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy beleolvasgatnék, de egyébként érdemes lenne tisztáznod mit is értesz "kövér" alatt, ugyanis nagyon sok testalkatra használják.

"Esztétikai" kövérség/molettség témája az érdekesebb nekem, mondjuk az a tény, hogy a 50+ ezelőtti női szépségideálokat ma sima tehénnek mondanák, hozzájuk hasonlóak megkapják a "duci" jelzőt, és rendszerint "kövér de szép nők" témában jönnek elő, ha hírességek. A modelleket meg ledisznózzák ha van egy-két kiló (sokszor pont egészségügyileg szükséges) plusz - ami régebbi modelleknél bőven befért volna. Tehát értek itt mindent, ami egészségügyi szempontból kényelmesen határétéken belül van, vagy csak minimálisan fölötte. A velük szembeni köpködést borzalmasan károsnak érzem, ugye az anorexia fő oka is ez, meg rengeteg tinidepressziónak.

Ha morbid elhízásról beszélsz, ami jelentős egészségügyi kockázatot jelent, ott tényleg inkább tanácsokat kéne adni, van persze tanácsból rengeteg, elméletben tök jók is, de valóban sokuk csak a fogyni vágyók önbizalmát cincálja szét. Pl. "ugyan, akárki meg tudja tenni, csak akarat kérdése" és "fejben dől el", vagy "meg kell küzdeni és szenvedni érte, ahogy az életben mindenért". Ezek mind igazak, teljes mértékben, de nem motiválóak, a kudarcélményeknél (ami azért gyakran beüt, keveseknél megy az ilyen karikacsapásra meg első próbálkozásra) például pont, hogy értéktelennek, akaratgyenge szarnak, vesztesnek fogja magát érezni az illető, és ezek a gyöngyszemek csak rátesznek egy lapáttal. Tehát náluk a motiválást kellene kicsit "emberbarátabbá" tenni, persze az is fontos, hogy emberszámba vegyék őket is, de súlyos eseteknél tényleg az életük foroghat kockán.

2013. júl. 4. 21:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!