Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Indítanék egy blogot a kövérsé...

Indítanék egy blogot a kövérség elfogadásáról. Vélemény?

Figyelt kérdés
Tulajdonképpen mindenféleképp megcsinálom majd, de szeretnék képet kapni róla, hogy hogy vélekednek róla az emberek. Esetleg ötleteket is szívesen várok olyanoktól, akiknek problémája van ezzel, hogy mit látna szívesen, hogy tudok segíteni igazán.

2013. jún. 30. 13:54
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
88%
Nem én leszek a célközönség...
2013. jún. 30. 13:57
 2/35 anonim ***** válasza:
93%

A kövérség nem egészséges állapot. Sem fizikailag, sem mentálisan. Nem elfogadtatni kell, hanem megelőzni. Erre kellene energiát fordítani.

Persze vannak hormonális betegségek, amiknek következménye a hízás és a fogyási nehézség, de a kényelemből, táplálkozást érintő tudatlanságból fakadó elhízást nem kellene támogatni "elfogadással".

Mielőtt kapnék a pofámra, közlöm, hogy én is jelentős súlyfelesleggel küzdök, saját hibámból.

2013. jún. 30. 14:04
 3/35 A kérdező kommentje:
Igen, viszont ha csak ezt nyomják le az ember torkán folyamatosan, az egyén könnyen depressziós lehet, amiből csak újabb zabálás következik, megoldás nem... Ezért inkább elfogadni, segíteni kell a másik embert, hogy ha akar, tudjon változni. Ha folyton csak a rosszat kapja valaki, soha nem lesz elég ereje ahhoz, hogy változzon, hogy jól érezze magát... Ezért először támogatni kell, elmondani, hogy az illető így is értékes, és ha szükséges, a fogyást egyéb módon segíteni... Az ilyen kommentárok csak visszavetik az egyént, ezért igenis szükség van egy ilyen blogra. :)
2013. jún. 30. 14:06
 4/35 anonim ***** válasza:
65%

nem tagadom,h én a kövérek táborát erősítem,és sokszor látom h pár embernek,aki mondjuk kis kora óta mozgás centrikus életet él,mennyire nehéz elfogadni,h ha valaki más...

DE,ez nem azt jelenti,h el kell feltétlen fogadni a kövérséget,csak megérteni,h a lenézéssel nem lehet segíteni.

egyébként múltkorába,nem 1 olyan kisgyereket láttam,akik már az én szememmel is undorító,beteges kinézetűek voltak.és az ilyeneknek segítség kell,nem pedig együttérzés.

summázva:fölösleges csinálni 1 ilyen blogot,nem hiszem h használna,ráadásul nem mindenki egyformán dagadt és nem mindenki ugyan azért.

2013. jún. 30. 14:08
 5/35 csempéző vizipisztoy válasza:
50%
Inditsd a blogot! Én olvasni fogom.
2013. jún. 30. 14:10
 6/35 anonim ***** válasza:
100%

Nem mondtam, hogy ne írd :-) De egy ilyen blog pont azoknak jó, akik önigazolást keresnek a kövérségük létjogosultságára. És ők azok, akik belenyugszanak abba, hogy így is jó, ergo nem fognak tenni a helyzet ellen.

Mindenesetre, egy ilyen témájú blogban nem csak az utyuluputyulu- nak van helye, kell a torkonlenyomás is - nyilván nem mindegy, hogy milyen stílusban.

2013. jún. 30. 14:27
 7/35 anonim ***** válasza:
És egy fontos dolog sem mindegy, a célközönség. Ugyanis ha leginkább a kívülállóknak szólna, az okok megismertetésével, toleranciára való buzdítással (elvégre sosem tudhatjuk egy testesebb ember kapcsán, hogy amikor éppen összeakadtunk vele, a maximum súlyánál van, vagy éppen leadott már 20 kilót, vagyis fogyóban van), akkor még értelmesnek is tartanám :-)
2013. jún. 30. 14:33
 8/35 A kérdező kommentje:
Figyelni fogok rá, hogy mindenképp szóljon erről is. Elvégre az önelfogadás lényegesen könnyebb lenne, ha a kívülállók rendelkeznének némi empátiával... :) Mindenképp leírom majd a saját történetem stb, ha esetleg odáig eljutna a blog, másokét is szívesen közzétenném.
2013. jún. 30. 14:37
 9/35 anonim ***** válasza:
ide írd ki kérlek!
2013. jún. 30. 14:41
 10/35 A kérdező kommentje:
A blog címét, vagy a történetem? :)
2013. jún. 30. 14:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!