Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Sok fiatalnak mitől van olyan...

Sok fiatalnak mitől van olyan fényűző élete?

Figyelt kérdés
Az közösségi médiában csak azt látom, hogy milyen helyekre eljutnak, illetve rengeteget buliznak, szórakoznak. Én meg 30 évesen sehova sem tudok eljutni, illetve még csak barátaim sincsenek

tegnap 21:00
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
75%
Sok szülő nyomassa a pénzt a gyereknek az meg oda adja a csajnak 50 ezres ruhára
tegnap 21:27
 12/34 anonim ***** válasza:
54%

Úristen..🫣😱🤦

tegnap 21:30
 13/34 A kérdező kommentje:
Bocsi 26 volt, most néztem meg az Ügyfélkapun
tegnap 21:36
 14/34 anonim ***** válasza:
30%
Mit jelent fényt űzni?Fűny?
tegnap 21:37
 15/34 anonim ***** válasza:
50%

Hasonlóan érzek. Vagyis nem. Inkább hasonlót figyelek meg magamon, de olvasd el amit írok és megérted.

22 évesen tanulok és dolgozok is látástól vakulásig, mégsem tudok évente többször külföldre menni nyaralni és az autóm se a legújabb BMW.

DE!

Nem a legolcsóbb lidis kaját eszem, nem dohányzok és a nyáron annyi időt töltök a Balatonon, amennyit csak akarok (már ha nem dolgozok😅). Egyszer megszólták az autómat is. Egy Ford Fiestám volt (2007-es) és egy ismerős szóvá tette a szüleimnek, hogy miért egy ilyen autót vettek nekem... A funkcióját ellátja, baj nincs vele, sose hagyott ott sehol sem.

Amit a közösségi médiában látsz az nagyrészt csak szemfényvesztés. Csak egy példa: egy ismerősünk éjszaka elindult a családjával a tengerhez. Ott voltak egész nap és délután hazajöttek. Másnap meg vagy kétszáz képpel árasztották el a Facebookot.

Más joggal gondolhatja, hogy de jó nekik, a tengernél nyaralnak, de valójában ott voltak kb 5-6 órát és ennyi.

Láthatsz fényűzően élő fiatalokat, pl. úgynevezett celebeket, mint Shcobert Norbika vagy hasonlók. Ők se sokat tettek a magas színvonalú életükhöz, csupán a szülők rendezik a dolgokat. Van persze olyan is, hogy valakinek pont bejött az élet, de ez is csekély. A legtöbb fényűzés, amit látsz az bizony hitelből van. Én nem tudnék azért nyugodtan aludni ha hitelem lenne.

Szóval ne ülj fel a közösségi médiának. Sokan a kocsit vagy a nyaralást is hitelből finanszírozzák. Vagy egész évben sanyargatják magukat azért, hogy nyáron egy hetet luxusban lehessenek és felrakhassák a netre. Nem is gondolnád, mennyien élnek hitelből.

Azért is megszóltak már minket, mert a Balatonra járunk nyaralni. Igaz, van egy nyaralónk, így szállást nem kell fizetni, de ha ettől mondjuk eltekintünk, akkor miért ne lehetne a Balatonon nyaralni? A legtöbb ember már csak külföldöt tartja igazi nyaralásnak, holott odaad érte egy vagyont és az év többi részében meg kuporgatja a pénzét.

Én amondó vagyok, hogy élj közepesen minden nap, mint fényűzően egy hétig, utána meg nyomorogni.

Hozzáteszem, én nem is igazán vágyok külföldi nyaralásra vagy egy felsőkategóriás autóra. Többet ér számomra, hogy pl. a mindennapi bevásárlásnál meg tudom venni a legjobb minőségű élelmiszereket és nem kell beosztani a pénzt hónap végéig0

Barátom nekem se nagyon van, max 2 haverom van. Bulizni nem járok, de nem azért mert nincs rá pénzem, hanem azért, mert nem szeretek bulizni. Inkább biciklizni vagy túrázni azzal az 1-2 haverral többet ér nekem.

A bulizás azért annyira nem egy fényűző dolog. Pár ismerősöddel összehoztok egy grillezést és kb. meg is van a buli hangulat.

Ha szeretnél eljutni több helyre az sem lehetetlen, csak át kell gondolni sokmindent: munka, képzettség, kiadások, bevételek, ismeretség, stb.

Ha magasabb fizetésed van, akkor nyilván többet megengedhetsz magadnak, ezt neked kell tudod/eldöntened.

Az legyen előtted, hogy amit a neten látsz, az a valóságot nagyon eltorzítja.

tegnap 21:40
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

A közösségi médiában lévő kép nem feltétlenül tüköriz ám a valóságot. Totál átlagos anyagi lehetőség mellett is el lehet játszani képen a gazdagot. Ha nem ez a helyzet, akkor arra valójában egyetlen igazi választ tudok adni: nagyon-nagyon-nagyon kevés kivételtől eltekintve ennyi idősen az anyagi lehetőségeidet inkább a szülői háttér határozza meg.

Hadd hozzak egy valós példát: van kettő gazdagabb ismerősöm. Az egyiknek konkrétan milliárdos az apja, a másik nem gusztustalanul gazdag, de ott is jól menő cége van a szülőknek. Na, ez utóbbi egyén a szüleitől a felnőtt élet kezdéséhez kapott egy mai értéken szerintem 200+ milliót érő lakást Budapesten a Duna parton lényegében, meg egy tök új autót. Nem BMW-t, de mai értéken az is simán 15 milliós autó. Én meg kereshetek akármilyen jól, ezt konkrétan soha a büdös életbe nem fogom behozni, kivéve ha az illető szándékosan elcseszné az életét. Tök jó munkám van, albérlet mellett is annyit teszek félre, mint sok ember teljes fizetése, és most jutottam el 30+ évesen odáig, hogy talán idén sikerül egy 60-80 millás lakást megvennem (hitellel nyilván). És így is sokkal-sokkal hátrébb leszek az életben anyagiakat tekintve, mint ő a 200+ milliós lakásával, amit kvázi ajándékba kapott. A milliárdos családból származó ismerősömet meg fel sem hozom. :)

tegnap 21:42
 17/34 anonim ***** válasza:
75%

Én relatív szegénységből lettem átlagkeresetű. Az első fizetéseim 120 ezer körül voltak. Aztán szépen lassan novogetett.

21 éves korom óta dolgozok(idén töltöm a 33-at).

4. munkahelyemen vagyok(egészségügy egyébként) és most az ügyeletekkel tök jó fizum van.

Viszont ehhez az is kellett, hogy merjek továbblépni. Akár munkahelyen, akár saját magamat meghaladni. És a munkám gyümölcse 31 éves koromban érett be. Akkor mentem el az első utamra és annyira bejött a csoportos utazás, hogy azóta voltam már 11 úton és még 2 be van félig meddig fizetve.

Egyébként időben is sokat dolgoztam, mert sokszor vállaltam másodállást is. Volt, hogy a szakmámban, volt hogy csak takarítottam.

tegnap 21:43
 18/34 anonim ***** válasza:
50%
Míg te 4,6 havonta ugrálgattál a munkahelyeid között, addig én megtanultam vállalkozást építeni, 1 területre koncentráltam és abban magas szintre jutottam, így a bérem is magam.
tegnap 21:46
 19/34 anonim ***** válasza:
77%

Tudtam, hogy meg fogják mondani, hogy te vagy a béna, és csak te tehetsz arról, hogy ott tartassz ahol, és hogy miért nem tanultál? Miért nem lettél informatikus, amivel havi 2 milliót kereshetél😄

De hogy a kérdésre is válaszoljak, szerintem is sokan a szüleik pénzét költik, és vannak Of-es lányok köztük, influncerek, vállalkozók, ügyeskedők, tőzsdézők, jól keresők is lehetnek, akár a szüleik cégénél akár külföldön. Pár év Dubaj, Svájc, Hollandia, Anglia, Németország.

tegnap 21:48
 20/34 anonim ***** válasza:
52%
Tényleg jól keresnek külföldön a programozók. Egy rokonom néhány éve angliában él és dolgozik a párjával home office-ban mint programfejlesztő informatikus, és London mellett kb 50-60 km -re tudtak venni egy nem is olyan kis házat, amihez van kert is.
tegnap 21:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!