Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Vajon meddig, hány éves...

Vajon meddig, hány éves koromig tarthat, hogy gyermekien fiatalnak vélnek az emberek?

Figyelt kérdés
18 évesen lejárt bérlettel utaztam, az ellenőr pedig kisgyerekként beszélt velem, aztán amikor a bírság írásnál elkréte a személyimet, elég kellemetlenül érezte magát hozzám hasonlóan, hogy 14-15 év körülinek hitt. Az egyik lottózóban háromból három eladó kérte el 18 fölött a személyimet, egyikük sem hitte, hogy betöltöttem. 22 évesen, teljes munkaidőben dolgozóként, több hónap után tudatosult a kolléganőmben, hogy amúgy nem 16 éves vagyok. És ezekhez hasonló esetek. Ezek nem is zavarnának, de az igen, hogy a lágy, babaarcom miatt "a felnőttek", nem is feltétlen csupán az idősebbek belebonyolódva valamibe nem vesznek komolyan. Ha hivatalos ügyet megyek intézni, legyen szó bankról, orvosról vagy másról, egyszerűen nem vesznek komolyan, sőt akár le is ráznak. Míg ha apám megy, mert régebben volt rá példa, hogy kértem, jöjjön velem, mert el KELLETT intéznem, ugyanaz az ember máshogy állt hozzá, én meg csak nagy levegőt vehettem, hogy ,,Tényleg, komolyan?" Nemrég töltöttem a huszonhármat, és felvetült bennem, vajon meddig lesz ez így. Egyébként a világért sem zavarna, ha életem végéig fiatalos maradnék, de ez a része tüske tud lenni :'D Legutóbb jártam egy másik lottózóban, a pult mögött ülő hölgy szokás szerint gyanakodva megkérdezte a koromat. Amikor távoztam, kíváncsiságból megkérdeztem, mennyinek gondolt, és azt felelte olyan 17 év körülinek. Szóval haladás, "egy évet öregedtem". 😅
júl. 14. 19:07
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Engem 30 éves korom elmúltával is gyerekesnek tartanak...
júl. 14. 19:10
 2/6 anonim ***** válasza:
Nálam 30 évesen is ez a helyzet, tőlem fiatalabb, de maszkulinabb vonásokkal rendelkező férfi kollégák úgy kezelnek mintha 18-20 éves lennék..
júl. 14. 19:22
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Sokáig velem is ez volt! Megszoktam, nem zavart.

Most legutóbb megjegyezte a pénztáros, hogy a 26 éven aluliak kedvezményére nem vagyok jogosult, jól gondolja?

Meglepődtem. Öregszem.

40+

júl. 14. 19:35
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
42 éves vagyok. Pár éve még kérték a személyimet a dohányboltban….
júl. 14. 20:18
 5/6 anonim ***** válasza:

Gondolom, mar nem - mert a dohanyzas durvan oregit. Sajat tapasztalat, engem is fiatalabbnak neznek na de mar csak 5 evvel, nem 15 🤣

júl. 14. 21:41
 6/6 anonim ***** válasza:
4-es vagyok. Nem dohányzom. Amúgy pont a napokban néztek 25 évesnek. Meglepődnek mindig, mikor mondom mennyi vagyok.
júl. 14. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!