30 évesen semmim sincsen, de sajnos még most sem tudom mi az amivel tudnék egész életemben foglalkozni. Ennyi idősen már megkellett volna magamat találni?

Áh, semmi izgalmas vagy különösebben érdekes nincsen bennem. Csak egész életem során alkalmazkodtam a folyamatosan változó világ kihívásaihoz. És mindezt úgy igyekeztem megtenni, hogy a hiányosságaimat lehetőleg ne kelljen használnom, és a tevékenységem során az erősségeimet használjam és fejlesszem.
Szóval az alkalmazkodás, és az optimum keresése a lényeg.
Mondok neked egy példát: amikor az internetkávézót csináltuk, akkor a gépek installálása és a berendezések szerelése közben kitaláltuk, hogy kéne egy weblap is, marketing szempontból jól jönne. Szétnéztem a neten, vettem 20 dollárért egy NetObject Fusion nevű szoftvert, és míg a domaint regisztráltam és kibéreltem egy tárhelyet, az alatt a hét alatt összedobtam egy weblapot a kávézónak. A sors úgy hozta, hogy 27 évvel később, amikor a feleségem a nevetségesen alacsony fizetések és a nagy adminisztratív teher miatt abbahagyta a tanári pályát és elvégzett egy OKJ-s kozmetikus képzést, akkor azt mondtam neki, hogy na majd a weblapodat én elrendezem. De az alatt a hét alatt, ameddig a domaint lefoglaltam és a tárhelyet kibéreltem, csak odáig jutottam, hogy van vagy 5 szoftver, amivel manapság érdemes weblapot készíteni. Ebből talán a WordPress az, amit a legtöbben használnak. De ez is olyan mértékben bonyolult, hogy csak a megtanulásához tanfolyamokra kell előfizetnem és járnom, és kell minimum 8-10-12 hónap ahhoz, hogy jó legyek benne. Szóval ahelyett, hogy a saját vállalkozásomat elhanyagolva és WordPress tanulmányokba feccoltam volna pénzt és energiát, úgy döntöttem, hogy anyagilag is, és elfoglaltságban is jobban járok, ha egy profit megfizetek, ahelyett, hogy én csinálnám. Egy fél millió ment el, de bőven megérte, mert cégben jobban dolgoztam cserében. Azt csináltam, amihez jobban értek. Ez volt az optimális.
Szóval a világ annyit változott 27 év alatt, hogy amit a 27 évvel azelőtti saját tapasztalatból (nem mások elmondásából, hanem saját tapasztalatból!) úgy GONDOLTAM, hogy kisujjból kirázok, az olyan bonyolult lett, hogy hozzá sem kezdtem. Miután megismerkedtem a 27 évvel későbbi valósággal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!